Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Το γύναιο, τα όρνεα που κράζουν και τα τσιμπούρια που κραυγάζουν.

Από την Ελληνοφρένεια του συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη

Δυο μέρες τώρα σκέφτομαι τις δηλώσεις αυτού του ξινού γύναιου και δεν μπορώ να γράψω λέξη επ’ αυτών. Με σόκαρε με τον κυνισμό, την υποκρισία, την απανθρωπιά της. Με σοκάρει επίσης και η σκέψη ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τους εκπροσώπους της. Όλες αυτές τις συνιστώσες της ακροδεξιάς αμορφωσιάς, που ως υποχείρια του γύναιου και των όρνεων της παγκόσμιας διακυβέρνησης κραυγάζουν τον φόβο και τον τρόμο από πάνω μας με μοναδικό στόχο να μας κάνουν να υποκύψουμε και να μετακυλήσουμε στις επόμενες γενιές την ευθύνη που τώρα μας αναλογεί.
Ήταν απόλυτα σαφές το γύναιο. Με δυο κουβέντες ανέλυσε το σχέδιο των όρνεων του πλανήτη τα οποία εκπροσωπεί.
Τόσα χρόνια σάς δανείζαμε, ξέροντας ότι δεν θα μπορείτε να αποπληρώσετε το χρέος σας. Γνωρίζοντας ότι σας οδηγούμε σε αδιέξοδο. Είχαμε το σχέδιό μας. Σας χειριζόμασταν έχοντας στο μυαλό μας τον Νίγηρα. Του οποίου τους κατοίκους εξαθλιώσαμε και υποδουλώσαμε με αυτόν τον τρόπο. Των οποίων την πατρίδα και τους φυσικούς πόρους αλώσαμε πλήρως.

Αίμα, τιμή, Δημιουργία Ξανά

Το παραπάνω σύνθημα νομίζουμε ότι από σήμερα μπορεί υιοθετηθεί από το κόμμα των Μάνου - Τζήμερου αφού ο τελευταίος στις προτάσεις του για το μεταναστευτικό νομίζουμε ότι έβαλε τα γυαλιά στη Χρυσή Αυγή. Τι είπε ο πρόεδρος  του κόμματος αυτού: 
1. Κάθε μετανάστης που εργάζεται παίρνει μια θέση από έναν Έλληνα
2. Οι μετανάστες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως φθηνά εργατικά χέρια σε επιχειρήσεις που πρέπει να ανταγωνιστούν αντίστοιχες στη Βουλγαρία 
3. Η διαβίωση για τους μετανάστες στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε όταν τηλεφωνούν στα χωριά τους να μην λένε ότι η ζωή στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερη από ότι στις πατρίδες τους. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέπονται άλλοι μετανάστες από το να σκέφτονται την Ελλάδα ως πιθανό προορισμό τους.
Χωρίς, ίχνος, τσίπας είπε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε περαιτέρω τους μετανάστες και να τους αμείβουμε με χαμηλότερους μισθούς από τους Έλληνες (λες και αν υιοθετηθεί η πρότασή του οι εργοδότες θα δίνουν περισσότερα στους Έλληνες) ώστε να είναι ανταγωνιστικές οι ελληνικές επιχειρήσεις και βέβαια έχοντας διαμορφώσει τέτοιες συνθήκες που οι Αφγανοί θα προτιμούν να μείνουν στο Αφγανιστάν. Arbeit Macht Frei κ. Τζήμερε.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

«Με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα»… Προσκύνημα στη Μακρόνησο 27 Μάη 2012

 
Όταν ήμουν μικρός συνήθιζα  να ρωτάω τον παππού μου για την εποχή που ήταν νέος, για τα πρώτα χρόνια του στη δουλειά, για τον ξενιτεμό με τα μπουλούκια των μαστόρων. Όταν είσαι παιδί διψάς για τις αφηγήσεις των μεγαλύτερων, τις ακούς σαν παραμύθι. Δεν ήταν εύκολο, ήθελε  προσπάθεια από τη μεριά μου για να του αποσπάσω κάποιες ιστορίες. Άλλες φορές τον ρωτούσα για την Αλβανία, για τις εμπειρίες του από το Μέτωπο. Δεν θυμάμαι να μιλούσε πολύ γι’ αυτά. Αυτό όμως που θυμάμαι έντονα και έκανα πολλά χρόνια για να το εξηγήσω, ήταν η άρνησή του να μου μιλήσει για τις «επισκέψεις» του   σε διάφορους τόπους εξορίας. Όταν τον ρωτούσα, ειδικά για την Μακρόνησο, σώπαινε και γύριζε το βλέμμα του αλλού.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Εξαιρετική εξέλιξη

Από το BlackJack 
Η εξέλιξη της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης στον πλανήτη των Δίποδων Ζώων, οι οποίοι όταν διαθέτουν Συνείδηση, δηλαδή ορθή αντίληψη του κόσμου γύρω τους, ονομάζονται Άνθρωποι είναι πράγματι Εξαιρετική. Εν έτη 2012, έχουμε καβατζάρει τα 20 χρόνια ανατροπής, για μένα, του σοσιαλιστικού οικοδομήματος της Σοβιετικής Ένωσης, του επαναστατικότερου συστήματος που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα, είτε θέλουμε είτε δε θέλουμε να το παραδεχτούμε. Έτσι, βρισκόμαστε και ζούμε σε μια εποχή, όπου μπορούμε πράγματι να αναλύσουμε όλα εκείνα τα Πλεονεκτήματα που απορρέουν από αυτή την Εξέλιξη, σωστά;! Εξαιρετικό δεν είναι το Παρόν, αλλά και το Μέλλον, Ελληνάρα μου;! Γι' αυτό δεν πανηγυρίζαμε όλοι μαζί το 1991;!

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ποιοι είπατε ότι κλείνουν τα εργοστάσια κ. Σαμαρά;

Με αφορμή τη σημερινή ομιλία του Σαμαρά ο οποίος για μια ακόμα φορά κατηγόρησε τους εργαζόμενους ότι οι κινητοποιήσεις τους ευθύνονται για το κλείσιμο των εργοστασίων και όχι το συμφέρον του κάθε βιομηχάνου παραθέτουμε μια είδηση των τελευταίων ημερών για την οποία δεν γίνεται καμιά αναφορά σε κανένα αστικό μέσο ενημέρωσης.
 
Η είδηση είναι η απόφαση της διοίκησης της εταιρίας ΣΙΔΕΝΟΡ του ομίλου Στασινόπουλου, να κλείσει το εργοστάσιο της εταιρίας στη Χαλκίδα και να ανακοινώσει απολύσεις, τις οποίες τις παρουσίασε ως εθελούσια έξοδο την οποία όποιος δεν αποδεχθεί θα εφαρμόσει το νόμο της προειδοποίησης και θα τον απολύσει με τη μισή αποζημίωση, στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα κλείσει επίσης. Η εταιρία προβαίνει σε αυτές τις κινήσεις στα πλαίσια του εξορθολογισμού όπως λέει διατηρώντας σε λειτουργία τα εργοστάσια στο Βόλο και στη Βουλγαρία.
 

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Κι όμως δεν ξηλώνονται κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αντεργατικοί νόμοι ενισχύονται!

Σήμερα με πρωτοβουλία του υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας έγινε η συνάντηση μεταξύ εργοδοτικών και συνδικαλιστικών φορέων για το μορατόριουμ μέχρι τις εκλογές που ζήτησε ο υπουργός στο ζήτημα της μείωσης των μισθών λόγω της λήξης της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων. 

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η προχθεσινή πρόταση του ΣΕΒ για επέκταση της μετενέργειας στους 6 μήνες, για επαναφορά του κατώτερου μισθού στο προ του μνημονίου ύψος, στη μείωση των μισθών των κλαδικών συμβάσεων που υπερβαίνουν κατά πολύ, σύμφωνα με τους εργοδότες, το μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης. Συζητήθηκε, δηλαδή, η πρόταση για την οποία χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αυγή (φώτο) πανηγύριζαν αφού όπως υποστήριζαν ο ΣΕΒ τρομοκρατήθηκε από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και έσπευσε να κάνει παροχές προς τους εργαζόμενους. 

Παροχές μόνο όμως για το πρωτοσέλιδο της Αυγής γιατί η επέκταση της μετενέργειας στους 6 μήνες χωρίς δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) από την πλευρά των εργαζόμενων ώστε ο ΟΜΕΔ να υποχρεώνει τους εργοδότες σε υπογραφή σύμβαση ουσιαστικά μεταφέρει απλά τη λήξη των συλλογικών συμβάσεων 3 μήνες αργότερα. Δηλαδή, παρηγοριά στον άρρωστο. 

Επίσης, το αίτημα για επαναφορά του κατώτερου μισθού στο 750 € που ήταν πριν το μνημόνιο συνδυάζεται με το αίτημα των εργοδοτών οι μισθοί των κλαδικών συμβάσεων που είναι 20%,30% ή 40% πάνω από το μισθό της ΕΓΣΣΕ (Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας) να μειωθούν τουλάχιστον κατά 18% ισοσκελίζοντας, σχεδόν, όλους τους μισθούς με τον κατώτερο.

Σήμερα, εξειδικεύοντας την πρότασή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ ουσιαστικά μίλησε για μια ενιαία συλλογική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους η οποία θα είναι η προ μνημονίου ΕΓΣΣΕ, ενώ ο πρόεδρος των τουριστικών επιχειρήσεων, παίζοντας το ρόλο του κακού, ζήτησε την κατάργηση του κατώτερου μεροκάματου. Αυτή ήταν η πρόταση για την οποία πανηγύριζε προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Χρυσαυγίτης» αστυνομικός!

Μετά τους κουκουλοφόρους - αστυνομικούς έφθασε η εποχή στον όρο να προστεθεί μια ακόμα λέξη. Η λέξη Χρυσαυγίτης. Από προχθές στην Πάτρα έχουμε Χρυσαυγίτη - κρανιοφόρο - αστυνομικό. Αναδημοσιεύουμε  σχετικό ρεπορτάζ από το Ριζοσπάστη και από το blog kokkinostupos.blogspot.com στο οποίο περιλαμβάνονται φωτογραφίες και βίντεο που αποδεικνύουν το αληθές του όρου. 
Σε αυτή τη φωτογραφία ο κρανοφόρος ηγείται της πορείας των «Χρυσαυγιτών» προς την «Πειραϊκή Πατραϊκή»
«Χρυσαυγίτης» αστυνομικός! Πρόκειται για κρανοφόρο, ο οποίος το απόγευμα της περασμένης Τρίτης - όπως εμφανίζεται σε βίντεο στο διαδίκτυο - ηγούνταν πορείας «Χρυσαυγιτών» προς την «Πειραϊκή Πατραϊκή» για να επιτεθούν σε μετανάστες. Ο ίδιος, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στη σχετική φωτογραφία, όταν φτάνει στο χώρο και ξεκινούν τα επεισόδια, μπαίνει μέσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ και όλοι μαζί βρίσκουν καταφύγιο πίσω από «κλούβα» της αστυνομίας. Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει δύο φωτογραφίες από το σχετικό βίντεο, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές γι' αυτό που συνέβη.

Παρέμβαση για τα γεγονότα στην Πάτρα

Ανακοίνωση της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, με αφορμή τη δολοφονία του 30χρονου Θ. Λαζανά και τα επεισόδια που ακολούθησαν προχτές Τρίτη στο χώρο της Πειραϊκής - Πατραϊκής
Παρέμβαση, με αφορμή τη δολοφονία του 30χρονου Θανάση Λαζανά τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Πάτρα και την προχτεσινή οργανωμένη επίθεση σε βάρος μεταναστών που έχουν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς στο χώρο της «Πειραϊκής Πατραϊκής», με πρωτεργάτες - μέλη της «Χρυσής Αυγής» που είχαν στόχο να τους εκδιώξουν και να τους λιντσάρουν, παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, έκανε η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 30χρονου Πατρινού από ομάδα Αφγανών μεταναστών. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της ιδιαίτερα άθλιας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με το μεταναστατευτικό, που διαπλέκεται με τη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων, ελληνικών και ξένων.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Νέο, ωραίο, μνημόνιο ψάχνει ταίρι… Νο 2.

Γράφει ο Θύμιος Καλαμούκης

Σε συνέχεια του χτεσινού κειμένου, προσπαθούμε να συλλέξουμε τις καταστροφικές αλλαγές που έφεραν στην ζωή μας τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα των προδοτικών κυβερνήσεων, των ξεπουλημένων εγκληματιών, που ακόμη κυκλοφορούν ελεύθεροι και διεκδικούν και την ψήφο μας!

Χτες είχαμε τα οικονομικά μέτρα, σήμερα τα εργασιακά-ασφαλιστικά. Μερικά από αυτά:

Το χρονικό όριο της χρήσης του καθεστώτος της ενοικιαζόμενης εργασίας επεκτάθηκε από 18 μήνες που ίσχυε διαδοχικά σε 36 μήνες.

Η επιβεβαίωση του όρου "Αναρχοφασίστας"

Στις 20 Οκτωβρίου του 2011 κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της 48ώρης πανελλαδικής απεργίας ομάδες κουκουλοφόρων είχαν επιτεθεί πετώντας πέτρες, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ εναντίον του ΠΑΜΕ που διαδήλωνε έξω από τη Βουλή. Όπως, θυμάστε 'έκεινη τη μέρα είχε πεθάνει και ένας από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ ο Δημήτρης Κοτζαρίδης. Τότε το ΠΑΜΕ είχε κάνει λόγο για επίθεση κουκουλοφόρων "αναρχοφασιστών". Η σύνθετη αυτή λέξη είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από το λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο όσο και από τους φασίστες. Επίσης, ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μπορεί να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν "αναρχικοί" και "φασίστες¨ αφού οι κουκουλοφόροι έχουν αποδοθεί όλοι στον αντιεξουσιαστικό χώρο ο οποίος είναι σε "πόλεμο" με τους φασίστες. Μάλιστα, η Χρυσή Αυγή όποτε της δίνεται η δυνατότητα αποδίδει το έγκλημα της Marfin στην αριστερή ιδεολογία και το παρουσιάζει "ως ένα ακόμα έγκλημα του κομμουνισμού". 
Χθες και προχθές, όμως, στην Πάτρα είδαμε κάτι πρωτόγνωρο. Είδαμε χρυσαυγίτες φορώντας κράνη ή κουκούλες και κρατώντας λοστάρια να επιτίθενται στην αστυνομία προσπαθώντας να κάνουν ντου στο κτίριο της Πειραϊκής - Πατραϊκής όπου έβρισκαν καταφύγιο εκατοντάδες μετανάστες. Είδαμε κουκουλοφόρους και κρανιοφόρους με κοντάρια όπου είχαν διπλωμένη την ελληνική σημαία να χτυπούν αστυνομικούς, να ρίχνουν πέτρες εναντίον τους, να ρίχνουν φωτοβολίδες και βόμβες μολότωφ. Αν κάποιος δει τα video και δεν ξέρει για ποιο λόγο γίνονταν τα επεισόδια σίγουρα θα σκεφτόταν ότι οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων πήγαν στην Πάτρα και τα σπάνε. Η πραγματικότητα, όμως, είναι λίγο διαφορετική και ιδιαίτερα αποκαλυπτική για το ποιοι καίνε, ποιοι σπάνε και ποιοι κρύβονται πίσω από την κουκούλα. Είναι οι ίδιοι που κάθε φορά αλλάζουν προβιά. Τη μια φοράνε την προβιά του αντιεξουσιαστή και την άλλη του ρατσιστή. Είναι απλά αναρχοφασίστες. 

ΥΓ. Ας θυμηθούμε ποιοι στο πρόσφατο παρελθόν με καθαρά μικροκομματική στόχευση χάιδευαν τα αυτιά που κρύβουν οι κουκούλες κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέο, ωραίο, μνημόνιο ψάχνει ταίρι… Νο 1.

Γράφει ο Θύμιος Καλαμούκης

Κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να αποκαλείται καμία κυβέρνηση που δεν θα καταργήσει αμέσως, αυτά που οι προηγούμενοι ψήφισαν, κόντρα στο δίκιο, την λογική αλλά και την οικονομική λογική. Και αυτά είναι:

Μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 8.000 ευρώ, αρχικά και στις 5.000 μέχρι στιγμής.

Επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν εισόδημα πάνω από 857 ευρώ το μήνα με την προκλητική ονομασία «εισφορά αλληλεγγύης».

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Παρακολουθώντας τη μετάλλαξη: ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ «Το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητές μας»

Του Κάτσικα Παναγιώτη από το www.alphavita.gr

Μετά τις δηλώσεις μελών της που εκλέχθηκαν Βουλευτές (Βασίλης Χατζηλάμπρου:«Δεν είμαι πλέον μαοϊστής, είμαι κανονικός αριστερός» http://www.tovima.gr/society/article/?aid=457400&wordsinarticle=%ce%a7%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%bb%ce%ac%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%85 ) η ΚΟΕ, μια από τις βασικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα παρακάτω εκπληκτικά σε ανακοίνωσή της:
«Εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αφίσα με το λογότυπό της που προβάλει την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, όπως διευκρινίζεται είχε εκδοθεί το 2010. 

Πολιτικό χαρακίρι

Πορευόμαστε προς τις εκλογές μέσα σε μια πρωτοφανή πόλωση. Η ΝΔ έχει μαζέψει από την Ντόρα και τους κεντροδεξιούς της, μέχρι τον Πλεύρη, τον μπουμπούκο και άλλους "ακτιβιστές" της ακροδεξιάς όπως ο τσεκουράτος Βορίδης. Όλα αυτά με μια ρητορεία που καλεί τους δεξιούς να την ψηφίσουν ανεξάρτητα της πολιτικής τους τοποθέτησης, γιατί ελλοχεύει ο "κομμουνιστικός" κίνδυνος που ακούσει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Έφθασε ο πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης + Δημοκρατικής Συμμαχίας + ΛΑΟΣ + ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ, να συνδέει το ΣΥΡΙΖΑ με το σφυροδρέπανο. κ. Σαμαρά το σφυροδρέπανο το έσβησε η Αυγή, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, εσείς που το είδατε; Βέβαια, αυτή η επίθεση δεν είναι τυχαία ούτε αποσκοπεί στην αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο μάλιστα. Γίνεται για να υπάρξει βίαιη αναδόμηση του δικομματισμού με αντικατάσταση του ΠΑΣΟΚ από το ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό το λόγο η προεκλογική περίοδος θα θυμίσει έντονα δεκαετία του 80.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πολιτεύεται σε ένα καθεστώς, συνεχούς, κωλοτούμπας. Από αριστερά, έγινε δημοκρατική και κατόπιν προοδευτική παράταξη. Μετά τις εκλογές θα γίνει σοσιαλδημοκρατική. ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Αλήθεια τι είδους αντιμνημονιακό μέτωπο φτιάχνετε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ με την Κατσέλη και τον Καστανιδη; Τι αντιμνημονιακό μέτωπο φτιάχνετε όταν φοβάστε να ξεκαθαρίσετε τι θα κάνετε με το μνημόνιο; Θα το καταγγείλετε; Θα το επαναδιαπραγματευτείτε; Θα το καταργήσετε; Θα το βελτιώσετε; Τι στο διάολο θα το κάνετε; 
Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι το να ψηφίσει κανείς δεξιά για να μην του πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές (ενώ με την πολιτική της  ΝΔ θα του το πάρουν οι τραπεζίτες) ή να ψηφίσει μια θολή αντιμνημονιακή αριστερή πολιτική πρόταση, δίχως ξεκάθαρη στόχευση, που πορεύεται με ένα γενικόλογο καταγγελτικό αντιμνημονιακό λόγο, χωρίς να ξεκαθαρίζει τι θα κάνει με το μνημόνιο, δηλώνοντας υποταγή στην Ε.Ε. και στις πολιτικές της, είναι λάθος. Ο καθένας πρέπει να ψηφίσει το κόμμα εκείνο που είναι πιο κοντά στις θέσεις του. Να ψηφίσεις ένα κόμμα, που είναι πιθανό να κυβερνήσει κιόλας, όχι γιατί συμφωνείς μαζί του, αλλά γιατί διαφωνείς με το άλλο που παρουσιάζεται ως αντίπαλο δέος δεν είναι πολιτική επιλογή, είναι πολιτικό χαρακίρι.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Μικροαστοί και φασισμός στην Ελλάδα

Βασίλης Ραφαηλίδης: Ιστορία (κωμικοτραγική) του νεοελληνικού κράτους 1830-1974. Από το e-oikodomos
 
Ο πρώην σοσιαλιστής Μουσολίνι στην Ιταλία και ο ναζιστής (εθνικιστής) Χίτλερ στη Γερμανία προσφέρουν καινούργια πρότυπα, λαϊκίστικα και βαρβαροσοσιαλίζοντα, με πολύ αγάπη για το λαό κι ακόμα πιο μεγάλη για το πολύ μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και για το μικρότερο. Τώρα, με το φασισμό, ο περίφημος «μικρομεσαίος» που αγωνίζεται να αποβάλει το πρώτο συνθετικό για να γίνει σκέτα μεσαίος (καπιταλιστής) κάνει την αυτόνομη εμφάνισή του στην ιστορία, ξεκόβοντας και από τους αστούς και από τους προλετάριους.
Κανένα άλλο κυβερνητικό σύστημα δεν μπορεί να ικανοποιήσει καλύτερα απ’ το φασισμό το κλασικό όνειρο του μικροαστού για μια «προαγωγή στην ανώτερη τάξη». Έτσι που είναι η γέμιση στο σάντουιτς, μισεί και τους από πάνω, τους αστούς, που του κόβουν το δρόμο, και τους από κάτω, τους προλετάριους, που κάθονται και περιμένουν να τον δεχτούν στις τάξεις τους, μέσα απ’ τη διαδικασία της φτωχοποίησης, που προκαλεί ο ανταγωνισμός με τους οικονομικά ισχυρότερους.
Ο φασισμός, που για πρώτη φορά στην ιστορία δίνει πολιτική υπόσταση στους μικρομεσαίους (έτσι λέμε επί το ευπρεπέστερον τους μικροαστούς, έτσι τους έλεγε και ο Χίτλερ – και κάθε ομοιότητα με γνωστές και σε μας καταστάσεις δεν είναι μια ακόμα «κακοήθεια» του υπογράφοντος), είναι καθεστώς που ταιριάζει πολύ στους κατοίκους της κατ’ εξοχήν μικροαστικής χώρας που λέγεται Ελλάδα. Ο λαός αγάπησε το Μεταξά, κι ας μάθουμε επιτέλους να λέμε την αλήθεια.

Οι «γύπες» κατασπάραξαν τη χώρα

Με αφορμή την είδηση, που πέρασε στα ψιλά, της πληρωμής των 436.000.000 €, την περασμένη εβδομάδα από την κυβέρνηση Παπαδήμου, του μη κουρεμένου ομολόγου αγγλικού δικαίου σε ένα από τα πλέον κερδοσκοπικά fund του κόσμου αναδημοσιεύουμε από το Έθνος ένα άρθρο του Δελαστίκ το οποίο αναλύει τι σημαίνει η πληρωμή του δανείου αλλά και το τι έρχεται.

Μέσα στην πολιτική θύελλα που μαίνεται στη χώρα μας και την προκήρυξη των νέων εκλογών, πέρασε απαρατήρητο σχεδόν από τον ελληνικό λαό ένα γεγονός τεράστιας οικονομικής και πολιτικής σημασίας: την Τρίτη η κυβέρνηση Παπαδήμου πλήρωσε στο 100% της ονομαστικής αξίας τους ελληνικά κρατικά ομόλογα συνολικής αξίας 435 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο και τα οποία είχαν περιέλθει στα χέρια ακραία επιθετικών κερδοσκοπικών κύκλων που είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ο δικομματισμός πέθανε. Ζήτω ο δικομματισμός

Η νέα προεκλογική περίοδος ξεκίνησε επίσημα χθες, ωστόσο όλη η προηγούμενη εβδομάδα ήταν προεκλογική. Τα νέα δεδομένα αυτής της προεκλογική περιόδου είναι ότι διαμορφώνεται ένα νέο ισχυρό δίπολο αριστεράς - δεξιάς, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το δίπολο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι στην ίδια πλευρά με τη ΝΔ ενώ και η ΝΔ όπως ήταν το βράδυ των εκλογών της 6ης Μάη δεν μπορούσε να αποτελέσει το δεξιό πόλο.
Η ΝΔ στην προσπάθεια δημιουργία του δεξιού πόλου μαζεύει ότι βρει. Τη Ντόρα ( η οποία ανάμεσα σε άλλα είχε αποκλείσει συνεργασία με τη ΝΔ γιατί ο Σαμαράς οδηγεί σε ακροδεξιά στροφή την ΝΔ και εκποσωπεί εθνικοσοσιαλιστική (= ναζιστική) αντίληψη), τα παιδιά του Καρατζαφέρη, Βορίδη, Άδωνη, από χθες μάλλον και τον καταδρομέα - Πλεύρη, έχει προσελκύσει το Μάνο και τον Καρατζαφέρη και από ότι φαίνεται έχει δρόμο ακόμα η προσπάθεια συσπείρωσης. Στην προσπάθεια αυτή ο πρόεδρος της και άλλα στελέχη χρησιμοποιώντας ορολογία μετεμφυλιακής περιόδου αναφέρονται στο ΣΥΡΙΖΑ, λες και το κόμμα του κ. Τσίπρα ευαγγελίζεται τη σοσιαλιστική επανάσταση. Βέβαια, η λυσσαλέα αυτή επίθεση δεν γίνεται για να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρει ο Σαμαράς ότι αυτοί οι οποίοι θα τσιμπήσουν σε όσα λέει δεν θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, όμως, αφενός μειώνει τις διαρροές προς άλλα δεξιά και ακροδεξιά σχήματα αφετέρου αναδεικνύει το ΣΥΡΙΖΑ στο μεγάλο αντίπαλο οδηγώντας τους αναποφάσιστους της άλλης πλευράς στην αγκαλιά του Τσίπρα. Παρακολουθούμε, δηλαδή, μια βίαιη προσπάθεια ανασύνταξης του δικομματισμού που τη θέση του ΠΑΣΟΚ θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια αυτή στις επερχόμενες εκλογές θα είναι σίγουρα επιτυχημένη, αφού τα 2 κόμματα θα αυξήσουν τις δυνάμεις τους συμπιέζοντας τα υπόλοιπα κόμματα που βρίσκονται σε συγγενικούς ιδεολογικούς χώρους. 

Σε αυτό το σκηνικό της βίαιης ανασύνταξης μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα στηρίζουν και δρουν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και όταν λέμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν αναφερόμαστε σε στελέχη που εναντιώθηκαν στο μνημόνιο και αποχώρησαν. Γνωρίζουμε προσωπικά συνδικαλιστικά στελέχη εκλεγμένα με την ΠΑΣΚΕ το Δεκέμβριο του 2011 που στηρίζουν ανοιχτά το ΣΥΡΙΖΑ!!!

Θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός που στις εκλογές της 6ης Μάη διέλυσε το δικομματισμό δεν πρέπει να ξαναπέσει στην παγίδα που του στήνουν. Κανένας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει τα σπίτια, (έχουν φροντίσει να τα πάρουν οι τραπεζίτες), άλλωστε στόχος του ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε και ο πρόεδρος του είναι η διαμόρφωση ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος, και κανένας Σαμαράς δεν θα ανοίξει τα ξερονήσια. Και οι 2 θα βαδίσουν στο δρόμο που έχει ανοίξει η Ε.Ε. Στο δρόμο του Μάαστριχ, της κατάργησης του 8ωρου, της εκ περιτροπής εργασίας, της οδηγίας Μπολκενσταιν, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, της διάλυσης της παραγωγικής και βιομηχανικής βάσης της χώρας, της εμπορευματοποίησης της υγείας και της παιδείας, της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ. Στο δρόμο, δηλαδή, που όδευε η Ε.Ε. και η Ελλάδα πολύ πριν το μνημόνιο.

Η… «ηγεμονία των αριστερών ιδεών» στην καπιταλιστική Ελλάδα

Αναδημοσιεύουμε από το www.palmografos.com ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο για το πως οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων ετών μας έφθασαν στην χρεοκοπία και πως οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας προσπαθούν να τη χρεώσουν στην Αριστερά που αν και δεν κυβέρνησε ποτέ, ηγεμόνευσε ιδεολογικά όπως ισχυρίζονται. Του Νικολάου Μόττα *
 
Ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν είχε πεί κάποτε ότι «ένα ψέμα που επαναλαμβάνεται πολλές φορές γίνεται...αλήθεια». Στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης τα παραδείγματα επαναλαμβανόμενων ψεμμάτων, που κατέληξαν να θεωρούνται ως «αλήθειες», είναι πολλά. Ένα από αυτά εκστόμισε πρόσφατα, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Αντώνης Σαμαράς. Αναφερόμενος στη «μεγάλη Κεντροδεξιά», που ο ίδιος οραματίζεται, είπε: «...Με βάση τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό. Και με στόχο να τελειώσει η ηγεμονία των Αριστερών ιδεών στην Ελλάδα, ώστε να βρει ξανά η χώρα μας και ο λαός μας τις ιδέες που του ταιριάζουν καλύτερα. Τις ιδέες και τις αξίες που μπορούν να απελευθερώσουν τις αστείρευτες δυνάμεις που κρύβει ο Έλληνας μέσα του. Οι Αριστερές ιδέες δοκιμάστηκαν διεθνώς. Παντού κατέρρευσαν! Στην Ελλάδα επικράτησαν και οδήγησαν στο σημείο μηδέν».

Οι βιασμοί, η Χρυσή Αυγή και οι εκλογές

Της Λίνας Στεφάνου από το www.protagon.gr

Η Κορίνθια φίλη που ζει στην Αθήνα ήρθε με χαρά να εξηγηθεί. Ήξερε, από σίγουρη πληροφορία γιατί η γενέτειρά της, στις τελευταίες εκλογές, είχε πριμοδοτήσει την Χρυσή Αυγή με το μεγαλύτερο ποσοστό! Και μου είπε την ιστορία:

Πριν από τις εκλογές, νεαρό ζευγάρι παρκάρει το αυτοκίνητο του κοντά στα εγκαταλελειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ (περιοχή Αγ. Νικολάου) και επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις. Στα βαγόνια αυτά έχουν βρει καταφύγιο λαθρομετανάστες οι οποίοι περιμένουν να μπαρκάρουν σε κάποιο πλοίο και να φύγουν για Ιταλία - λαθραία πάντα. Οι μετανάστες επιτίθενται στο ζευγαράκι, βιάζουν ομαδικά το κορίτσι, γρονθοκοπούν το αγόρι και στη συνέχεια τον βιάζουν κι αυτόν. Το κορίτσι αιμόφυρτο καταλήγει στο νοσοκομείο της πόλης το αγόρι ακολουθεί και τελικά μάλλον πεθαίνει!

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τι θα γίνει αν βγούμε από το €

 Μια πρόβλεψη από το progigma.blogspot.com

  • Θα αντιστραφούν οι φορές των ποταμών μας 
  • Θα στερέψουν οι λίμνες μας 
  • Θα πιάσουν παγετώνες οι Κυκλάδες 
  • Θα βυθιστεί η θάλασσα

Νέο τσουνάμι αντιλαϊκών μέτρων ανήγγειλε η... «αριστερή» κυβέρνηση της Δανίας


Οι καθημερινές εξελίξεις στη Δανία επιβεβαιώνουν την ορθότητα της στρατηγικής του ΚΚΕ. Οσο η αστική τάξη και τα μονοπώλια ελέγχουν τους μηχανισμούς της εξουσίας, τόσο η κατάσταση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων θα επιδεινώνεται. Ανεξάρτητα αν η χώρα βρίσκεται εντός ή εκτός ΕΕ, αν έχει ευρώ ή άλλο νόμισμα, αν κυβερνάται από μονοκομματική κυβέρνηση ή συνασπισμό κομμάτων ή αν στην κυβέρνηση βρίσκονται φιλελεύθερα, σοσιαλδημοκρατικά ή καλούμενα αριστερά κόμματα.
Στις εκλογές του περασμένου Σεπτέμβρη η αλλαγή χρώματος από μπλε σε κόκκινο στην κυβέρνηση της Δανίας έκανε πολύ κόσμο να ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Η αποκαλούμενη ως «κόκκινη κυβέρνηση» σοσιαλδημοκρατών με την στήριξη του οπορτουνιστικού κόμματος της ΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΚΙΝΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (μέλος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και στενά συνεργαζόμενο με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) είχε δεσμευτεί με ένα μίνιμουμ εκλογικό πρόγραμμα να πάρει μια σειρά μέτρα για τους άνεργους και τις κοινωνικές παροχές αυξάνοντας τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και... η ΕΔΑ


«Σας παραπλανούν - σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα στην προχτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως - με τα ιστορικά παραδείγματα που χρησιμοποιούν σε άλλες συνθήκες και άλλες καταστάσεις. Οπως το παράδειγμα του 1958, όπου η ΕΔΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση με ποσοστό πάνω από 24%.
Παραλείπουν να πούνε ότι τότε η ΕΔΑ - τηρουμένων των αναλογιών της περιόδου - δεν είχε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

Λόγου χάρη, στο κρίσιμο ζήτημα της σύνδεσης και ένταξης της Ελλάδας στη ΕΟΚ έλεγε "όχι", μιλώντας για το λάκκο των λεόντων».

Προσπαθεια να στηθει ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ μηχανισμος με την συνδρομη της Χρυσης Αυγης στην Χαλυβουργια.


Ανοιχτό κάλεσμα στο φασιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» να βοηθήσει για να σπάσει η απεργία των χαλυβουργών, απηύθυνε χθες, γνωστός πλέον απεργοσπάστης μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΪ. Συνομιλώντας με τους Α. Πορτοσάλτε και Μπ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στη «Χρυσή Αυγή» λέγοντας: «Θα ζητήσουμε τη βοήθειά τους. Στο φινάλε θα τους ψηφίσουμε άμα είναι να μας βοηθήσουν»! Θα ζητήσει δηλαδή να σπάσουν την απεργία, να τσακίσουν τους απεργούς εργάτες. Και αυτό το κάλεσμα δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Νέες εκλογές

Μετά από ένα δεκαήμερο παζάρι, από το οποίο όλοι ήθελαν να προκύψει κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ήθελε φθάσαμε στη σημερινή προκήρυξη νέων εκλογών. Νέων εκλογών από τις οποίες θα προκύψει κυβέρνηση. Φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε εκλογές με ένα ισχυρό δίπολο. Αριστεράς - Δεξιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την προοπτική νίκης είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει πολλούς ακόμα ψηφοφόρους, συρρικνώνοντας κι άλλο το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ στηριζόμενη, όπως φαίνεται, και στους αποτυχημένους Ντόρα, Μάνο, καρατζαφέρη θα προσπαθήσει να επενδύσει στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό του λαού ότι να δεν βγει φιλομνημονιακή κυβέρνηση θα στερέψουν οι θάλασσες και θα κρυφτεί ο ήλιος. Η νέα προεκλογική περίοδος θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ενώ νομίζουμε ότι θα είναι και εξαιρετικά βρώμικη γιατί το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο.
 

Η μάχη στον κλάδο των ποτών ήταν νικηφόρα

Αναδημοσιεύουμε την είδηση της υπογραφής νέας κλαδικής  σύμβασης στον κλάδο των ποτών η οποία δεν προβλέπει καμιά περικοπή ούτε σε μισθούς, ούτε σε επιδόματα ενώ οι μισθοί αφορούν και τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών. Σίγουρα, οι ανάγκες της εποχής απαιτούν αυξήσεις αλλά μέσα σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον, με τη νομοθεσία όλη υπέρ των εργοδοτών η υπογραφή κλαδικής σύμβασης με διατήρηση μισθών είναι μια σημαντική κατάκτηση της ομοσπονδίας του κλάδου. Σκεφθείτε σε ανάλογες περιπτώσεις οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές πως φέρθηκαν. Παράδειγμα η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ πρότεινε μόνη της 12% μείωση σε μια εταιρία που το 1ο τρίμηνο του 2012 ανακοίνωσε πάνω από 300.000.000 € κέρδη.

Χτες, και κάτω από την πίεση της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης, οι βιομήχανοι του ΣΕΒ στον κλάδο των Ποτών (αναψυκτικά, ζυθοποιία, οινοποιία, νερό) υπέγραψαν κλαδική Σύμβαση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η οποία προβλέπει την επέκταση της μέχρι τώρα Σύμβασης του κλάδου για έναν ακόμη χρόνο, χωρίς καμιά μείωση μισθών κι επιδομάτων, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι και οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται με αυτήν τη Σύμβαση ανεξάρτητα από ηλικία.

Μια μικρή νίκη

Αναδημοσιεύουμε από το LeninReloaded ένα εύστοχο άρθρο για τη στάση του ΚΚΕ σε όλο αυτό το παιχνίδι των τελευταίων ημερών.

Οδεύουμε λοιπόν σε νέες εκλογές. Και τούτο επειδή τα σχέδια που ετοίμασε η εγχώρια αστική τάξη, με την έγκριση, φυσικά, της διεθνούς, δεν ευοδώθηκαν: δεν κατέστη εφικτή ούτε η "κεντροαριστερή" συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η κεντρο(;) δεξιά συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/Ανεξέλ. Και βέβαια, οι κκ. Κουβέλης και Καμμένος εκτέθηκαν σοβαρά ενώπιον του λαού σε ό,τι αφορά τις προθέσεις τους, ο πρώτος επειδή επιδόθηκε σε έναν αγώνα εγκλωβισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε σαφώς εξουδετερωτική κατεύθυνση, ο δεύτερος επειδή απέδειξε, παρά τις καθυστερημένες διαμαρτυρίες του περί του αντιθέτου, ότι η ρητορικά λυσσαλέα του αντίθεση στα "μνημονιακά" κόμματα ήταν απλώς επίπλαστη.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Παρά το βρώμικο πόλεμο αντέχουν

Σήμερα το πρωί στην πύλη της Χαλυβουργίας δόθηκε μια μεγάλη ταξική μάχη, συνέχεια του ταξικού πολέμου που μαίνεται εδώ και 6 μήνες ανάμεσα στο σωματείο των εργαζομένων και του βιομηχάνου Μάνεση. Στη μάχη αυτή ρόλο έπαιξαν και τα ΜΜΕ τα οποία αν και είχαν ξεχάσει ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που εδώ και 6 μήνες αγωνίζονται εναντίον της βαρβαρότητας της εκ περιτροπής εργασίας και των απολύσεων, σήμερα βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου για να αναδείξουν το "δικαίωμα στην εργασία¨. Πρώτος και καλύτερος ο ΣΚΑΙ, ο σταθμός - στήριγμα οποιασδήποτε αντεργατική επίθεσης πρέπει προβληθεί. Είναι τέτοια η λύσσα του Αλαφούζου και της δημοσιογραφικής κάστας του σταθμού που διαστρέβλωναν εξόφθαλμα τις ειδήσεις που οι ίδιοι μετέδιδαν. 

ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ

Ν. Μπογιόπουλος από τον "Ημεροδρόμο"

H λυδία λίθος της πολιτικής πρότασης κάθε κόμματος, σε ό,τι κι αν αναφέρεται αυτή η πρόταση, είτε η πρόταση αφορά στους μισθούς και στις συντάξεις, είτε στις εργασιακές σχέσεις, είτε η πρότασή του έχει να κάνει με την οικονομία, είτε με την εξωτερική πολιτική, είτε με τις δημοκρατικές ελευθερίες,  η λυδία λίθος, επαναλαμβάνουμε, για να κρίνουμε όχι μόνο το τι λέει, αλλά και το τι στην πραγματικότητα εννοεί το κάθε κόμμα, είτε αναφέρεται στα «μικρά» είτε στα «μεγάλα», είναι μία και μόνη:
 
Η στάση του απέναντι στην ΕΕ και στο κεφάλαιο.

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ο «αεράτος» Αλέξης, η «σκληρή» ηγεσία του ΚΚΕ και το ρήγμα που βαθαίνει…


Το να συμφωνεί η ηγεσία ενός κόμματος, ή όχι, με τις θέσεις ενός άλλου κόμματος είναι απολύτως θεμιτό και κατανοητό. Το να τις αποσιωπά, να τις συκοφαντεί ή να κάνει πως δεν τις καταλαβαίνει, αποτελεί χτύπημα κάτω από τη ζώνη, είναι όμως επίσης κατανοητό…
"Λίγες φορές στην ιστορική του διαδρομή το ΚΚΕ είχε τόσο κρυστάλλινες και ξεκάθαρες θέσεις. Έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μονομερή διαγραφή του χρέους -κι όχι μέρους του ως επαχθούς και απεχθούς- κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό της Οικονομίας με Λαϊκή Εξουσία. Πιο σοκολάτα γίνεται, πιο ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ."(1)

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

H Xρυσή Αυγή στο σχολείο μου


Φτάνοντας σήμερα το πρωί στο σχολείο , βλέπω μια ομάδα παιδιών να παίζουν κάνοντας τους χρυσαυγίτες.
Σηκώνουν τα δεξιά τους χέρια και με χαιρετούν φασιστικά.
Το σοκ , απίστευτο.
Η πίεση ξεπέρασε το 20…
Τα μαζεύω γύρω μου και αρχίζω αν τους μιλάω.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εξεγέρθητο !!!!!

Αναδημοσιεύουμε άλλο ένα εξαιρετικό άρθρο από το progigma.blogspot.com. Μπορεί να μην έχει συχνά αναρτήσεις αλλά όλες του είναι φαρμακερές.


Η Χρυσή Αυγή έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον καναλιών, πολιτικών αρχηγών, δημοσιογράφων, όλων. 
Ξαφνικά όλοι ανησυχήσαμε γιατί ο ακραιφνής φασισμός πήρε κοινοβουλευτική σάρκα και οστά . Μείναμε όλοι έκπληκτοι από το νέο αυτό φαινόμενο. Μα είναι ο φασισμός τόσο καινοφανής στα ελληνικά δρώμενα; 
Δεν είναι επικρατούσα ιδεολογία και νοοτροπία ο υφέρπων φασισμός της καλπονοθευτικής δικτατορίας των αγορών που μας καταδυναστεύει; 

9 Μάη η Αντιφαστιστική νίκη των λαών; Όχι για την Ε.Ε.


Η χθεσινή μέρα ήταν αφιερωμένη στη μεγάλη Αντιφασιστική νίκη των λαών. Στην Νίκη του Ανθρώπου επί του τέρατος του ναζισμού. Τη μέρα, όμως, αυτή που θα έπρεπε να τη γιορτάζει όλη η γη ή τουλάχιστον όλη η Ευρώπη που υπέφερε από τα βασανιστήρια και τις καταστροφές των ναζί κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αποφασίσει ότι δεν πρέπει να την θυμάται κανείς. Αντίθετα επέλεξαν αυτή τη μέρα να εορτάζεται ως η μέρα της Ευρώπης! Αντιγράφουμε από το site του ευρωκοινοβουλίου (http://www.europarl.gr/view/el/press-release/Notes/europe_day.html).

Κούβα, η χώρα που «νικά» το AIDS

Από το www.tvxs.gr

H Κούβα είναι από τις χώρες με τα λιγότερα κρούσματα AIDS στον κόσμο, σε επίπεδο μόλις 0,1% του πληθυσμού. Η δωρεάν βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα υψηλά ποσοστά των τεστ για τον ιό HIV, τα δωρεάν προφυλακτικά στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι εκδιδόμενες γυναίκες, και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι μερικά από τα μέτρα που καταπολεμούν τη μετάδοση του ιού.
Η Κούβα έχει πλέον ένα από τα μικρότερα ποσοστά επιδημίας στον κόσμο. Έχει μόλις 14.038 περιπτώσεις, δηλαδή ποσοστό 0,1% επί του πληθυσμού, στο ίδιο επίπεδο με τη Φινλανδία, τη Σιγκαπούρη και το Καζακστάν. Αυτό είναι το 1/6 του ποσοστού των Ηνωμένων Πολιτειών και το 1/20 της Αϊτής.
Ο πληθυσμός της Κούβας είναι μόνο ελαφρώς μεγαλύτερος από αυτόν της Νέας Υόρκης. Στις τρεις δεκαετίες της παγκόσμιας επιδημίας του AIDS, έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό 78.763 Νεοϋορκέζοι και  μόνο 2.364 Κουβανοί, σημειώνει η New York Times.

Μάνος Χατζιδάκις: "Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι"

Αναδημοσιεύουμε από το www.musicpaper.gr ένα κείμενο του Μάνου Χατζηδάκη  για τον εθνικισμό και το ναζισμό που έγραψε το 1993. O Mάνος Χατζιδάκις αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ήταν μπροστά για την εποχή του και είχε μάτια και αυτιά ανοιχτά φιλτράροντας το κάθε τι που συνέβαινε και έχοντας ταχύτατα αντανακλαστικά το κατέγραφε και το παρατηρούσε. Έμπαινε σε βάθος στα φαινόμενα της εποχής και γι' αυτό κατάφερε να είναι διαχρονικός. Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσιο ένα κείμενό του για το νεοναζισμό και τον εθνικισμό που έγραψε τον Φεβρουάριο του 1993, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του. Το κείμενο αυτό είχε δημοσιευτεί στο πρόγραμμα αντιναζιστικής συναυλίας που είχε δώσει η Ορχήστρα των Χρωμάτων με έργα Βάιλ, Λίστ και Μπάρτον. Το ίδιο κείμενο παράλληλα είχε δημοσιευτεί και στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Για όσους δεν διαβάσουν όλο το κείμενο αναδημοσιεύουμε ένα εξαιρετικά επίκαιρο τμήμα του.
Ο νεοναζισμός είμαστε εσείς κι εμείς – όπως στη γνωστή παράσταση του Πιραντέλο. Είμαστε εσείς, εμείς και τα παιδιά μας. Δεχόμαστε να ‘μαστε απάνθρωποι μπρος στους φορείς του AIDS, από άγνοια αλλά και τόσο «ανθρώπινοι» και συγκαταβατικοί μπροστά στα ανθρωποειδή ερπετά του φασισμού, πάλι από άγνοια, αλλά κι από φόβο κι από συνήθεια.

Παρακάτω όλο το κείμενο.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

9 ΜΑΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Β` Παγκόσμιος Πόλεμος: Είσοδος των σοβιετικών στρατευμάτων στο Βερολίνο. Η σημαία της ΕΣΣΔ ανεμίζει στο Ράιχσταγκ
Η μνήμη που θέλουν να σβήσουν οι πλαστογράφοι της ιστορίας

Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών η σημερινή, της μεγάλης νίκης κατά του φασιστικού ιμπεριαλιστικού «Αξονα» Γερμανίας - Ιαπωνίας - Ιταλίας και των συμμάχων τους, που τέλειωσε πριν από 65 χρόνια, βάζοντας τέρμα στο Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, τον πιο αιματηρό που γνώρισε η ανθρωπότητα. Οι νεκροί στη διάρκειά του έφτασαν τα 50 εκατομμύρια. Σ' αυτήν τη νίκη συνέβαλαν όλες οι δυνάμεις που συμμετείχαν στον αντιχιτλερικό συνασπισμό. Ομως, για την πραγματοποίησή της, υπήρξε καθοριστικός ο ρόλος της Σοβιετικής Ενωσης.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Φέρ΄το Αριστερά

Θ. Καλαμούκης - Ελληνοφρένεια 
 
 Όπως και να έχει η Γή θα γίνει κόκκινη, λέει περίπου ο ποιητής και επειδή με την ψήφο του ο ελληνικός λαός προχτές έβαψε την ελληνική Γη… ροζ, όπως έδειξε ο χάρτης του υπουργείου Εσωτερικών, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε τα βασικά, αφού κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει.
Η αριστερά είναι πολλά πράγματα, στο μυαλό του καθενός. Έτσι και στο δικό μου. Είναι κοινωνική ευαισθησία, είναι κοινωνική φροντίδα. Είναι πολιτισμός, αλληλεγγύη, ειλικρίνεια. Είναι σοβαρές προτάσεις, τεκμηριωμένες προτάσεις. Είναι ευθύνη και θυσία.

Τι ψήφισαν τα ΜΑΤ;

Από το pitsirikos.net
Τα εκλογικά τμήματα 806 έως 813 ήταν μέσα στη ΓΑΔΑ, όπου ψήφισαν και τα ΜΑΤ και οι υπόλοιποι αστυνομικοί, ανεξάρτητα του τόπου που είναι δημότες. Σ’ αυτά, η Χρυσή Αυγή πήρε περίπου 20%.
πχ 810 εκλογικό τμήμα ψήφισαν 551 Χρυσή Αυγή 106
811 εκλογικό τμήμα ………………Χρυσή Αυγή 126
813 εκλογικό τμήμα………………..Χρυσή Αυγή 104
(Ευχαριστώ τον καλό φίλο για την ενημέρωση. Δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι ψηφίζουν τα ΜΑΤ. Κάθε φορά που μας έβλεπαν στο Σύνταγμα, στέκονταν όρθιοι. Από σεβασμό. )

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Δεύτερη εκτίμηση

Γράφουμε τη δεύτερη εκτίμησή μας για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ ουσιαστικά έχει ξεκινήσει νέα προεκλογική περίοδος. Άρα, οι χθεσινές εκλογές ήταν κάτι σαν αξιόπιστη δημοσκόπηση.Τελοσπάντων.

Όπως γράψαμε και στη χθεσινή πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το κυρίαρχο μήνυμα των εκλογών είναι η εναντίωση των Ελλήνων στο μνημόνιο και στο ξεπούλημα της χώρας. Η επιλογή του δικομματισμού να ταυτισθεί με τα μνημόνια, οδήγησε στη διάλυσή του και στην ανάδειξη 2 νέων πολιτικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι οποίοι επενδύοντας στο γενικόλογο αντιμνημονιακό λόγο μετατράπηκαν για τους ψηφοφόρους, σε αντιμνημονιακά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ουσιαστικά, δηλαδή, η ψήφος δεν ήταν ψήφος ανατροπής του πολιτικού συστήματος, όπως πολλοί είπαν. Αντίθετα, το πολιτικό σύστημα δείχνει να αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του.

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Μια πρώτη εκτίμηση

Το σημερινό αποτέλεσμα των εκλογών είναι μια μεγάλη νίκη για τον ελληνικό λαό. Οι νεκροθάφτες πάνε σπίτι τους. Το ΟΧΙ στο μνημόνιο, στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση είναι ξεκάθαρο και ισχυρό. Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν δείχνει αλλαγή πορείας μιας και η θέληση του λαού για παραμονή στο ευρώ και στην Ε.Ε. είναι επίσης ολοφάνερη. Ο ελληνικός λαός είναι εναντίον του μνημονίου, αλλά επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη. Για το λόγο αυτό επέλεξε Τσίπρα και Καμμένο που έταξαν ακύρωση του μνημονίου δίχως έξοδο από Ε.Ε. και ευρωζώνη. Δεν ξέρουμε πως γίνεται αυτό αλλά αυτό ήθελε ο λαός, φαινόταν από πριν, αυτό βγήκε και στην κάλπη.
Επίσης, οι κάλπες έδειξαν ότι το μεταναστευτικό είναι κυρίαρχο πρόβλημα για μεγάλο μέρος του λαού και ο λαός επέλεξε να ψηφίσει κάποιους που δεν έχει δει ποτέ, δεν τους ξέρει, απλά άκουγε ότι θέλουν να διώξουν τους μετανάστες. Τα υπόλοιπα που λένε δεν θέλησε να τα ακούσει, αλλά και αυτοί δεν θέλησαν να τα πουν, όπως ξεκάθαρα είπε και ο Λιαρέλλης ότι τους καλούσαν και δεν πήγαιναν. Η πρωινή τους εμφάνιση και οι τραμπουκισμοί σε Περιστέρι και Πετρούπολη έδειξε ένα μέρος του πραγματικού τους προσώπου, γιατί δεν δέρνουν μόνο μετανάστες δέρνουν και Έλληνες, ΝΑΖΙ είναι.
Τέλος, το αποτέλεσμα για το ΚΚΕ, το οποίο ήταν και η δική μας πρόταση, δεν ήταν καλό. Δεν ήταν καλό γιατί δεν μπόρεσε η πρόταση του κόμματος να πείσει πολύ περισσότερους ψηφοφόρους από ότι στις προηγούμενες εκλογές, ότι αποτελεί διέξοδο. Η άποψή μας είναι ότι πρέπει το κόμμα να επανεξετάσει τον τρόπο επικοινωνίας και διάδοσης της πολιτικής του πρότασης, δίχως, όμως, να αλλάξει την ουσία της πρότασής του γιατί τότε δεν θα είναι κομμουνιστικό κόμμα.

Όρθιοι

Θ. Καλαμούκης από το  http://www.ellinofreneia.net

 Όρθιοι, να πάμε στο παραβάν και να βγούμε από αυτό. Όρθιοι και με ψηλά το κεφάλι. Να θυμηθούμε ποιος μας έφερε εδώ. Τα ψέματα που έλεγαν, τις απειλές που εκσφενδόνιζαν. Τους προδότες που μας κορόιδευαν, τους παπαγάλους που μηρύκαζαν, τις εντολές των αφεντικών τους.
 Όρθιοι εμείς και η μνήμη μας. Να θυμηθούμε, ποιος  έλεγε ότι «αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία…», ποιος έλεγε ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, ότι έγινε σκληρή διαπραγμάτευση, ότι σε ένα δύο χρόνια θα βγούμε στις αγορές… Να θυμηθούμε  ποιος έκανε τις κωλοτούμπες του, ποιος πούλαγε φούμαρα αντίστασης.  Να θυμηθούμε ποιος μας έκανε πειραματόζωο σε ένα πρωτόγνωρο πείραμα, πρωτοφανές και μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά, που κρατάει ένα λαό σε ύφεση πάνω από 5 χρόνια!

Έγκλημα και τιμωρία

5/5/2010 
Μπροστά στο λαϊκό ποτάμι που εκείνη τη μέρα είχε ξεχυθεί στους δρόμους της χώρας εναντίον του μνημονίου Ι, ο φόβος του κράτους οδηγεί τα πιο σκοτεινά μυαλά του παρακράτους να κάνουν ένα φρικτό έγκλημα σκοτώνοντας 4 ανθρώπους μέσα Marfin. 2 χρόνια μετά το έγκλημα αυτό παραμένει ανεξιχνίαστο.

6/5/2010 
Το έγκλημα της Marfin ακολουθείται από το έγκλημα εις βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού. Η χώρα προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης με τα γνωστά αποτελέσματα. Βέβαια, αυτό το έγκλημα εξιχνιάστηκε. Τους ενόχους του ξέρουμε. Φυλακή δεν έχουν πάει, ακόμα, μπορούμε όμως να τους στείλουμε σπίτια τους. 

Παπανδρέου, Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης, Σαμαράς, Μπακογιάννη, Βορίδης, Γεωργιάδης, Καρατζαφέρης κλπ. το βράδυ πρέπει να ψάχνουν για δουλειά.




Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η ψήφος πρέπει να στείλει μήνυμα προς τα που θέλουμε να πάμε

Στις αυριανές εκλογές είναι πολύ έντονο το αίσθημα ότι θα επικρατήσει η λεγόμενη ψήφος διαμαρτυρίας ή τιμωρίας των μεγάλων κομμάτων. Θεωρούμε ότι μια τέτοια ψήφος είναι λάθος. Δεν υπάρχει λόγος ούτε διαμαρτυρίας, ούτε τιμωρίας. Διαμαρτύρεσαι ή τιμωρείς κάποιον που πιστεύεις ότι έχει πιθανότητες να αλλάξει. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, η Ντόρα και οι λοιπές μνημονιακές δυνάμεις δεν αλλάζουν. Δεν παρατηρήσατε ότι δεν παρουσίασαν έστω για τα μάτια του κόσμου πρόγραμμα. Γιατί το έκαναν; Γιατί το πρόγραμμά τους είναι το μνημόνιο όπου είναι πλήρως καταγεγραμμένη κάθε απόφαση που πρόκειται να λάβουν. 

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Για τους αναποφάσιστους

Αν δεν ξέρετε τι να ψηφίσετε να ένας καλός λόγος να ψηφίσετε ΚΚΕ.

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ
Ψήφισε εκείνο το Κόμμα που θα αναγκάσει την οικονομική ελίτ της χώρας την Κυριακή να χάσει τον ύπνο της
Στείλε πανευρωπαϊκό μήνυμα αντίστασης
τελευταία δημοσκόπηση, κυλιόμενη δημοσκόπηση, κρυφή δημοσκόπηση

Tην Κυριακή πριν πάμε να ψηφίσουμε οφείλουμε να θυμόμαστε ότι βιώνουμε μια εφιαλτική κατάσταση του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, των 500000 ανασφάλιστων, των 450000 παιδιών που υποσιτίζονται, των μισθών των 255 € (μεικτών) το μήνα, της εκ περιτροπής εργασίας, της κατάργηση του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων, της διάλυσης της δημόσιας υγείας, της εκθεμελίωσης της δημόσιας παιδείας, της καταστροφής της εγχώριας παραγωγικής βάσης.
Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόσθηκαν τόσο στην περίοδο της ανάπτυξης όσο και στην περίοδο της κρίσης. Δεν είναι αποτέλεσμα του μνημονίου είναι αποτέλεσμα του καπιταλισμού. Το μνημόνιο είναι αποτέλεσμα της κρίσης του καπιταλισμού. Πολλά από τα εφιαλτικά μέτρα νομοθετήθηκαν πολύ πριν το μνημόνιο (εκ περιτροπής εργασία, οδηγία Μπόλκενσταιν, κοινή αγροτική πολιτική, επιδότηση μετεγκατάστασης επιχειρήσεων κλπ) με στόχο να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη, δηλαδή, να αυξήσουν τα κέρδη του οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες της χώρας.

Οι πολιτικές αυτές εφαρμόστηκαν από τις μονοκομματικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και από τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ η οποία συγκροτήθηκε όταν φάνηκε αδύνατο να τα νομοθετήσει ένα μόνο από τα κόμματα που ελέγχεται από την εγχώρια οικονομική ελίτ. Η εξέλιξη αυτή κατέστησε σαφές ότι τα κόμματα αυτά είναι το ίδιο πράγμα. Είναι γέννημα-θρέμμα του αστικού πολιτικού συστήματος. 

Πέρα, όμως, από τα παραπάνω που πρέπει να θυμόμαστε (τα οποία από ότι φαίνεται όλοι τα θυμούνται) πρέπει να ξέρουμε και τι μας περιμένει. Μας περιμένουν νέα μνημόνια και νέα βάρβαρα μέτρα τα οποία με αρχή τον Ιούνιο που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: 
  • Νέο ασφαλιστικό με επαναπροσδιορισμό των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, του ύψους των συντάξεων αλλά και του χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης η οποία θα μετατραπεί από κοινωνική και δημόσια σε ιδιωτική με τους τεράστιους κινδύνους που αυτό ελλοχεύει.
  • Νέα μέτρα 11,5 δις €, (μάλλον θα πουλήσουν το δέρμα μας). 
  • Την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ανατρέποντας το τελευταίο μέσο προστασίας των εργαζομένων.
  • Κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων (το τελευταίο επιβεβαίωσε πρόσφατα ο ίδιος ο Λοβέρδος)
Για την ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι πιο αναγκαίο από ποτέ  να συνειδητοποιήσουμε από που πηγάζει η εξουσία και ποιος πραγματικά νομοθετεί αυτά τα μέτρα. Η εξουσία πηγάζει από αυτούς που επωφελούνται των μέτρων. Δηλαδή, από τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Για το λόγο αυτό η ψήφος μας πρέπει να είναι ψήφος που θα ταρακουνήσει και θα τρομοκρατήσει αυτούς που μας τρομοκρατούν με τα ψευτοδιλήμματα ευρώ ή δραχμή,ισχυρή κυβέρνηση ή ακυβερνησία και τα υπόλοιπα με τα οποία εκβιάζουν τόσα χρόνια το λαό. Μια ψήφος που θα κάνει την οικονομική ελίτ της χώρας την Κυριακή να μην κοιμηθεί. 

Το "αντιμνημόνιο" γενικά και αόριστα δεν τους τρομάζει. Γιατί αντιμνημονιακοί εμφανίζονται πολλοί αλλά στα προγράμματα τους δεν λένε ότι θα ανατρέψουν τη βαρβαρότητα των μνημονίων επαναφέροντας πχ συλλογικές συμβάσεις, 8ώρο, αξιοπρεπείς αμοιβές κλπ. 

Δεν τους τρομάζει και η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή αριστερά της ευθύνης, που λέει και ο ΣΚΑΙ, για τη ΔΗΜΑΡ. Ας μην ξεχνάμε ότι και το ΠΑΣΟΚ το 1981, σε συνθήκες μάλιστα καπιταλιστικής ανάπτυξης, δεν μιλούσε απλά για αριστερή διακυβέρνηση αλλά για σοσιαλισμό. Ωστόσο, η οικονομική ελίτ μια χαρά εξακολούθησε να πλουτίζει.

Επίσης, δεν τους τρομάζουν οι ναζιστές. Αντίθετα, τους κάνουν να χαμογελούν. Ο ναζισμός είναι παιδί του καπιταλισμού. Είναι το βαρύ χέρι του. Εμφανίζεται κάθε φορά που ο καπιταλισμός δεν μπορεί να επιβληθεί με δημοκρατικά προσωπείο και χρειάζεται να εμφανίσει το σκληρό, αδίστακτο, αντιλαϊκό και αντεργατικό πρόσωπό του. Δηλαδή, πέρα από το όνειδος της ψήφου ενός Έλληνα σε ναζιστές, μετά από τα μαρτύρια που πέρασε τούτος ο τόπος από τους Χιτλερικούς εισβολείς, είναι ιδεολογική και πολιτική αυταπάτη να πιστεύει κανείς ότι ο ναζισμός είναι σε αντίθετο στρατόπεδο από τον καπιταλισμό. Είναι η εμπροσθοφυλακή του.

Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι η ψήφος πρέπει να πάει προς όσους θέτουν ανοιχτά και αξιόπιστα το ζήτημα της κατοχής της εξουσίας. Και όταν λέμε εξουσία δεν μιλάμε για το ποιος θα είναι πρωθυπουργός, κ. Τσίπρα, αλλά για το αν ο εργαζόμενος θα απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει ή μια κάστα λίγων θα του κλέβει τον ιδρώτα και θα τροφοδοτεί τα πλούτη της από τη φτώχεια και την εξαθλίωση του.  

Συνεπώς, θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες όλη η εργατική τάξη ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφωνίες, πρέπει να στηρίξει με την ψήφο της το ΚΚΕ που αποτελεί το μοναδικό καλά οργανωμένο, αξιόπιστο και μαζικό πολιτικό φορέα που κινείται στην κατεύθυνση ανατροπής της εξουσίας των αγορών και κεφαλαιοκρατών. Μια ψήφος που αν είναι μαζική, αφενός θα βάλει δύσκολα στην ντόπια οικονομική ελίτ, αφετέρου θα στείλει ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα αντίστασης και αμφισβήτησης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους δοκιμαζόμενους λαούς της Ευρώπης.

Πολλοί, θα πείτε ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και αρκετοί πολιτικοί σχηματισμοί της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Συμφωνούμε, και όσοι για τους όποιους λόγους δεν θέλουν να ψηφίσουν ΚΚΕ αλλά επιθυμούν την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλούς σχηματισμούς οι οποίοι όμως δεν επιτυγχάνουν τη μαζικότητα που απαιτούν οι καιροί. Πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα θα δουν και αυτοί και το ΚΚΕ ότι η συμπόρευση τους είναι μονόδρομος.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Καμιά ψήφος στους νεκροθάφτες της χώρας

Ακούμε καθημερινά τα τρομοκρατική διλήμματα των μνημονιακών δυνάμεων για το τι θα γίνει αν την Κυριακή ο ελληνικός λαός αποφασίσει ότι η εφαρμογή του μνημονίου σταματά από τις 7 Μαΐου. Είναι ίδια με όσα έλεγαν το βράδυ ψήφισης του 2ου μνημονίου. Δεν πρέπει να μας τρομοκρατήσουν ξανά. Δεν πρέπει γιατί τους διαψεύδει η πραγματικότητα της πολιτικής των μνημονίων. Καμιά ψήφος εργαζόμενου, άνεργου, μικροεπαγγελματία, αγρότη στα κόμματα που διέλυσαν τη χώρα. Καμιά ψήφος στους νεκροθάφτες της χώρας. Αφήστε να τους ψηφίσουν όσοι επωφελήθηκαν από την πολιτική τους. Οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές. Διαγράψτε τους δια παντός από τον πολιτικό χάρτη της χώρας. Ας δούμε στη συνέχεια συνοπτικά γιατί τα διλήμματα που βάζουν δεν πρέπει να τρομοκρατήσουν κανένα..

Το μεγαλύτερο από τα εγκλήματα του μνημονίου

Αναδημοσιεύουμε από το www.enikos.gr μια είδηση σημαντικότατη η οποία αποτυπώνει το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε από την εφαρμογή των μνημονίων. Αυτό είναι η διάλυση της δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων. Ένα έγκλημα το οποίο, ακόμα και αν δεν είχε παρθεί κανένα άλλο μέτρο, ούτε μειώσεις μισθών, συντάξεων, διάλυση εργασιακών σχέσεων κλπ έπρεπε να μας έχει ξεσηκώσει. Η Ελλάδα πλέον δεν μπορεί να εξασφαλίσει στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας για το λαό της. Η δημόσια υγεία είναι τριτοκοσμικού επιπέδου και πλέον το "ή έχεις λεφτά ή πεθαίνεις" είναι μια βάρβαρη πραγματικότητα που απειλεί τη φυσική ύπαρξη των Ελλήνων. Βέβαια, η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Όπως, είπε πρόσφατα ο Λοβέρδος είνια εξαιρετικά πιθανό το 2013 να κλείσουν πολλά νοσοκομεία λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θυμηθείτε το την Κυριακή. Μην ψηφίσετε εγκληματίες. Αναλυτικά η είδηση.

«Κάποτε στην Ελλάδα κοροϊδεύαμε τους Κινέζους που στα νοσοκομεία τους αποστείρωναν και χρησιμοποιούσαν ξανά τους ίδιους καθετήρες.  Σήμερα καλούμαστε να κάνουμε το ίδιο. Αυτό είναι το λιγότερο» παραδέχεται στο enikos.gr ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας, εντατικολόγος, Δημήτρης Σφύρας.
Διευθυντής  και Προϊσταμένη έχουν πάψει εδώ και αρκετό καιρό να κάνουν νοσηλεία καθώς προέχει η καθημερινή μάχη «της ζητιανιάς» για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα υλικά για την επόμενη ημέρα:  
«Προχθές στείλαμε τον οδηγό να φέρει δανεικά υλικά από το νοσοκομείο της Λάρισας. Και αυτοί μας εξυπηρέτησαν γιατί με γνωρίζουν προσωπικά. Η κατάσταση είναι στα όρια της τρέλας. Δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να ψάχνουμε τα υλικά για την επόμενη ημέρα».
Αναρρόφηση δεν μπορεί να γίνει σε κανένα ασθενή της Μονάδας, καθώς δεν υπάρχουν αναρροφητές ούτε για δείγμα. Σύριγγες έχουν απομείνει ελάχιστες και ενός είδους. Τις χρησιμοποιούν πολλές φορές και ας είναι μιας χρήσης.
«Κάθε μέρα ζούμε με αυτή την αγωνία: Αν όταν ξημερώσει θα έχουμε υλικά για να καλύψουμε τους ασθενείς. Είμαστε πολύ κοντά στο να κλείσουμε την Μονάδα.  Για αύριο δεν έχω υλικά. Δεν θα δεχτώ να ρισκάρω.»

Απόψεις ενος πολίτη με αναπηρία

Αναδημοσιεύουμε από το pitsirikos.net ένα καταπληκτικό άρθρο του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Ένας συνανθρώπου μας με αναπηρία που διαπρέπει στο χώρο της επιστήμης. Αξίζει τον κόπο.

Εσύ που θα τη βάλεις… τη ψήφο σου;
Φίλε μου Έλληνα!
Πρόσεξε πολύ καλά που θα τη βάλεις… τη ψήφο σου στις 6 Μαΐου. Δεν είμαι ο καταλληλότερος για να σε προειδοποιήσω, αλλά έχω ταυτότητα. Είμαι ο Νεοέλληνας της διπλανής σου πόρτας. Είμαι ο νέος άνθρωπος που μοχθεί για την καθημερινότητά του και δε βασίζεται στις εύκολες γνωριμίες, στα κολακευτικά χτυπήματα του ώμου, στις πλάτες του μπαμπά του.
Είμαι αυτός που δε φωνάζει για αυτά που κάποτε τον έφερναν στο προσκήνιο της ιστορίας (ναι, ακόμα και αυτά εγώ είμαι, αλλά αυτά είναι το παρελθόν μου και εγώ ψάχνω το μέλλον μου) ούτε φωνάζει για να διεκδικήσει αυτό που είναι, γιατί τα ξέρει. Δεν είμαι ο σύγχρονος πεοταλαντωτής (=μαλάκας, συγγνώμη αλλά ελπίζω να μη σε προσβάλει η λέξη!). Ναι, από την άλλη όμως, σαν νέος άνθρωπος με ενδιαφέρει ο έρωτας, η σεξουαλική μου ζωή, η διασκέδασή μου, η δημιουργία των μελλοντικών μου ιστοριών-εμπειριών μου. Αυτό δε με κάνει απαθή όπως πολύ έχουν προσπαθήσει να πείσουν τη πλειοψηφία του κόσμου. Ξέρω ποιος είμαι!

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Αδίστακτος ή επικίνδυνος; Ή και τα 2;

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει σάλος με τις εκδιδόμενες γυναίκες που είναι φορείς του AIDS. Όλα τα μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενείς αναφορές στο θέμα που αφορά, από ότι φαίνεται, σημαντικό τμήμα του λαού. Ο ρόλος μας δεν είναι ούτε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες για τους τρόπους προφύλαξης ή για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν εφόσον έχουν έρθει σε επαφή με φορέα του ιού HIV. Υπάρχουν αρμόδιοι στους οποίους μπορούν να απευθυνθούν. 

Δελτίο καιρού Δευτέρας 7ης Μαΐου. Έρχεται νέα θύελλα

Όσοι έχετε σκοπό να ψηφίσετε υπό το φόβο των τρομοκρατικών διλημμάτων ευρώ ή δραχμή, ισχυρή κυβέρνηση ή ακυβερνησία, ΠΑΣΟΚοΝΔ ή  χάος και τα λοιπά που λένε Βενιζέλος και Σαμαράς κάθε μέρα πρέπει να ξέρετε το πρόγραμμά τους από την επόμενη μέρα. Βέβαια, διατηρούμε πάρα πολλές επιφυλάξεις κατά πόσο και οι "αντιμνημονιακοί" που είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ΕΕ και στο ευρώ, θα αποτρέψουν την εφαρμογή των μέτρων διατηρώντας ταυτόχρονα την Ελλάδα στην ΕΕ και στο ευρώ. Τα μέτρα στη συνέχεια όπως τα κωδικοποίησε το γραφείο του Παπαδήμου.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πολιτικός τυχοδιωκτισμός

Παρακολουθώντας την πολιτική ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες έχουμε βρεθεί μπροστά σε αλλεπάλληλες εκπλήξεις. Οι εκπλήξεις οφείλονται στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι, ενώ είχε καλές προθέσεις, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έτρεφε αυταπάτες γύρω από το ρόλο της Ευρωπαϊκής ένωσης και είχε υιοθετήσει τον πολιτικό ρεαλισμό, που έλεγε και Αλαβάνος. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του κυρίου Τσίπρα μπορεί να συγκριθεί, αν όχι να υπερβεί, τον τυχοδιωκτισμό του Ανδρέα το 1981.

Πρωτομαγιάτικη δημοσκόπηση

Πολλοί αναζητούν αποτελέσματα κρυφών δημοσκοπήσεων, κοιτούν τις αποδόσεις των bookmakers, ρωτούν κάποιο γνωστό που έχουν σε κάποιο κόμμα. Εμείς νομίζουμε ότι σήμερα, Πρωτομαγιά έγινε μια μεγάλη δημοσκόπηση, μια δημοσκόπηση που έδειξε δυσάρεστα νέα για το λαό και τους εργαζόμενους. Οι συγκεντρώσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς ήταν κατώτερες της εποχής για να μην πούμε απογοητευτικές. Και αν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από την πύλη του εργοστασίου της Χαλυβουργίας Ελλάδος όπου 6 μήνες δίνουν μάχη κόντρα στην εκ περιτροπής εργασίας και στις απολύσεις είχε μια σχετική επιτυχία μιας και συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 εργαζόμενοι σε ένα χώρο με δύσκολη πρόσβαση, συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, έδειξε την ηττοπάθεια των εργαζόμενων. Έδειξε ότι ο συμβιβασμός που τόσα χρόνια καλλιεργούν οι συνδικαλιστές των εργοδοτών έχει ριζώσει στη συνείδηση των εργαζομένων που ακόμα και σήμερα μέσα στην κόλαση που βιώνουν προτίμησαν είτε να κάτσουν σπίτι τους είτε να πάνε σε κάποιο εξοχικό μέρος να πιάσουν το Μάη.
Η σημερινή δημοσκόπηση έδειξε ξεκάθαρα ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής η Δευτέρα θα είναι η αρχή μιας νέας βάρβαρης επίθεσης εναντίον του κόσμου της δουλειάς. Η δυσάρεστη αυτή πρόβλεψη είναι αποτέλεσμα της αμηχανίας με την οποία οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την επίθεση που δέχονται αρνούμενοι να σηκώσουν τείχος απόκρουσής της. Αποτέλεσμα της άρνησης οργάνωσης και δράσης. Είναι πιο επίκαιρο από ποτέ να γίνει συνείδηση ότι τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτώνται με αγώνες. Ο αγώνας των χαλυβουργών δείχνει το δρόμο, φαίνεται όμως ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα, τα οποία θα γίνουν ίσως και σύντομα, για να γίνει δυνατή η ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζει το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου.

ΥΓ. Το τι πιστεύει η ΝΔ, η Ντόρα, το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑΟΣ, ο Καμμένος και οι λοιποί πολιτικοί εκπρόσωποι του αστικού κόσμου είναι γνωστό. Ως υπηρέτες του κεφαλαίου είναι απέναντι από τους εργαζόμενους που παλεύουν και μάχονται για τη βελτίωση της θέσης τους.
Η Ντόρα μάλιστα έβγαλε και ανακοίνωση καταγγέλλοντας" ότι το ΠΑΜΕ εμπόδισε την απρόσκοπτη έξοδο των εκδρομέων και ότι προσπαθεί να κλείσει το εργοστάσιο.
Ωστόσο, ενδιαφέρον έχει τι πιστεύουν όσοι μιλούν για τον Έλληνα εργάτη. Εμείς ξέρουμε. Γνωρίζουμε τι πιστεύουν για το εργατικό λαϊκό κίνημα. Καλό είναι να μάθουν και όσοι δεν ξέρουν. Η Χρυσή Αυγή, λοιπόν, σήμερα πιάνει και αυτή το Μάη.