Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ο Γλέζος, ο Στάλιν και οι γκεμπελίσκοι της Χρυσής Αυγής.

Πριν λίγες μέρες με αφορμή τις μπούρδες που απαντούν οι χρυσαυγίτες ώστε να αποκρύψουν τη ναζιστική τους ιδεολογία είχαμε γράψει ότι

"Οι χρυσαυγίτες φτύνουν τους ψηφοφόρους τους και προσπαθούν να τους πείσουν ότι βρέχει"

οδηγώντας τους στον εξευτελισμό αφού δεν μπορεί ένα νοήμων άνθρωπος να χρησιμοποιεί τα παιδαριώδη επιχειρήματά τους. Μετά απο εκείνη την ανάρτηση ακολούθησαν κι άλλα αντίστοιχα παραδείγματα. Πρώτο, η γελοιότητα με το Γρηγόρη Λαμπράκη στην οποία δεν χωρά κανένας σχολιασμός. Το μόνο που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι προχθές σε μια εκπομπή για τη δολοφονία Λαμπράκη ο γιος του γερμανοντυμένου - ταγματασφαλίτη Φον Γιοσμά, γνωστού και απο την εμπλοκή του στην υπόθεση Λαμπράκη, δήλωσε με περηφάνια ότι είναι εθνικοσοσιαλιστής δηλαδή ναζιστής.
Πέρα, όμως, από αυτή τη γελοιότητα αυτοί συνεχίζουν τις προβοκάτσιες. Εμπνευστής αυτή τη φορά ο ουρητής Παππάς. Όπως, λοιπόν, φαίνεται παρακάτω ο τύπος προέβει σε μια ακόμα προβοκάτσια. Αναδημοσιεύουμε από το http://gortynios.blogspot.gr/2013/05/blog-post_24.html



Ξεπέρασαν τους εαυτούς τους στην αλητεία αλλά και την ηλιθιότητα οι γκεμπελίσκοι της ναζιστικής συμμορίας, προεξάρχοντος του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου Χ. Παππά,  ο οποίος ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο, φωτογραφία που υποτίθεται ότι απεικονίζει τον Μανώλη Γλέζο "να φιλά στο στόμα άγαλμα του Στάλιν".
Έλα όμως που υπάρχει και το search by image της google και ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει που και πότε τραβήχτηκε και πρωτοδημοσιεύθηκε: Η φωτογραφία, που κάνει τον γύρο των παρακμιακών βωθρομπλοκ του ακροδεξιού χώρου είναι τραβηγμένη στις 21 Δεκεμβρίου 2012 στην Τιφλίδα από τον Shakh Aivazov του Assotiated Press και ο εικονιζόμενος ονομάζεται Ushangi Davitashvili. Για του λόγου το αληθές, δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του AP.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Τα "αντισυστημικά" σκουλήκια βεβηλώνουν τα μνημεία των ηρώων της εργατικής τάξης :
Φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 27 Μάη φασιστοειδή μέσα στο σκοτάδι βεβήλωσαν το μνημείο της δολοφονημένης από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ κνίτισσας φοιτήτριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, το οποίο είχε τοποθετηθεί στη μνήμη της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Η Κομματική Οργάνωση Παντείου του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Παντείου της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:
«Δε μας ξαφνιάζει η ενέργειά τους αυτή. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Οι σύγχρονοι απόγονοι του Χίτλερ και του Μεταξά.
Θέλουν να χτυπήσουν όχι μονό το ΚΚΕ, αλλά και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος. Είναι εχθροί των εργατών. Είναι αυτοί που στήνουν σκλαβοπάζαρα με 18€ μεροκάματο για να πλουτίζουν μια χούφτα καπιταλιστές. Είναι ο μηχανισμός τρομοκράτησης των εργατών και του λαϊκού κινήματος.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους φοιτητές να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή. Να πάρουν απάντηση από τους Συλλόγους των εργαζομένων και των φοιτητών στο Πάντειο.
Να αποκαλυφθεί ο ρόλος των σύγχρονων δωσίλογων. Οι εργάτες και ο λαός δεν φοβούνται αυτούς τους τραμπούκους του συστήματος.
Ο ελληνικός λαός έχει πείρα από τους φασίστες!

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΑΜΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Σηκώνεις κεφάλι γνωρίζοντας την ιστορική αλήθεια

«Τι είναι καλύτερο; Να σκύβεις το κεφάλι τότε και σήμερα στον φασίστα εισβολέα που στερεί την εθνική ανεξαρτησία της χώρας σου, στον χρυσαυγίτη που σε χτυπάει στις πλατείες με τα ρόπαλα ή να αντιστέκεσαι»;
Η απάντηση δόθηκε ομόφωνα από τους 40 μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Ν. Ερυθραίας, στο μάθημα Ιστορίας που πήραν χτες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Παιδιά από την Ελλάδα, την Αλβανία, τις Φιλιππίνες, συμμαθητές που μεγαλώνουν μαζί, δίνουν το δικό τους μήνυμα εντός και εκτός τάξης: «Το χρώμα, η θρησκεία, οι ρίζες δε μας χωρίζουν». «Κι όταν πήγαινα βόλτα με το ποδήλατο και με σταμάτησαν για να μου δώσουν φυλλάδιο της Χρυσής Αυγής δεν το πήρα». «Καλούσαν με ντουντούκες και ήρθαν στα σπίτια μας λέγοντας στους γονείς μας να μην παίρνουν ξένους εργάτες να δουλέψουν στα αγροτεμάχια».
Η αφορμή για την επίσκεψη ήταν οι μόλις δύο σελίδες που αφιερώνει το βιβλίο Ιστορίας της έκτης δημοτικού, στην Εθνική Αντίσταση και τον εμφύλιο. Μαθαίνοντας την ιστορική αλήθεια στους μαθητές τους, οι δάσκαλοι του σχολείου είναι αποφασισμένοι να καλλιεργήσουν στα παιδιά κριτική σκέψη, να αναρωτιούνται «πώς εμφανίζονται τέτοιες ομάδες, ποιους εξυπηρετούν, ποιος είναι ο στόχος. Να αναζητούν τις πραγματικές αιτίες των γεγονότων, να αποκτήσουν σωστό προσανατολισμό», λέει στο «Ριζοσπάστη» ο Γιάννης Σαρδέλης, δάσκαλος.

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Με αφορμή μια φωτογραφία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjX44pUNFN76YF-N6BQCwlpy3RE_4fodLKPMamFBtPto1xwtP6Lw0KhPTQvmaelu9ZguFdU02UDxqQFstNiamGRvZs7W0A-ynbng8e_eewj0s9uCfpZxZ58jdV9IVd8ZIPM_svP9_1rhjhX/s1600/18UU.jpg
Το πλοίο Zhen hua 24 στο λιμάνι του Πειραιά.
(Η φωτογραφία από τον Α. Κωνσταντινίση για το ΑΠΕ)

Η Κίνα δεν είναι απλά μια μεγάλη χώρα, είναι μια χώρα που εκτός από πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, παράγει και μέσα παραγωγής. Κι αυτό είναι στοιχείο - κλειδί για κάθε οικονομία. Η σημείωση γίνεται με αφορμή μια φωτογραφία που δείχνει την άφιξη στον Πειραιά ενός πλοίου που έφερε από τη Σαγκάη πέντε γερανογέφυρες. Το θέαμα άκρως εντυπωσιακό. Μαρτυρά το ύψος στο οποίο έχει φτάσει η τεχνική και δηλώνει πώς μπορεί να εκτιναχτεί η παραγωγικότητα όταν έχεις τα εργαλεία.

Παράλληλα, προκαλεί αρνητικό συνειρμό με την εμμονή όσων αναφέρονται στον τουρισμό και ξανά στον τουρισμό σαν κύρια, αν όχι και μοναδική, προοπτική για τη χώρα μας, όταν το ίδιο το μονοπωλιακό κεφάλαιο δηλώνει με πράξεις ότι η χώρα μας δεν είναι μόνο ήλιος και φως. Η νέα σιδηροδρομική γραμμή Πειραιάς - Ασπρόπυργος, σε συνδυασμό με το νέο σταθμό εμπορευμάτων στο Θριάσιο, δίνει ένα πλεονέκτημα από το οποίο βλέπουμε μόνο τα πρώτα βήματα. Εμπορεύματα που έπρεπε να κάνουν το γύρο του Ατλαντικού για να φτάσουν στην καρδιά της ΕΕ διακινούνται σε χρόνους «μηδέν» με κόστη ελάχιστα. Και σ' αυτήν την περίπτωση το κρίσιμο βρίσκεται στην ιδιοκτησία. Ποιος κατέχει τα μέσα παραγωγής. Κι όπου δεν μπορεί να τα κατέχει τι κάνει για να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά του.

Κινέζικες επενδύσεις ή επενδύσεις στην Κίνα ?

«Χρυσές δουλειές» με τους Ελληνες πλοιοκτήτες, έκανε η κινέζικη ναυπηγική βιομηχανία
Πηγή : Ημερησία

«Χρυσές δουλειές» έκαναν στην κυριολεξία τα ναυπηγεία της Κίνας στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο. Εκτός από την υπογραφή δανείων άνω των 263,4 εκατ. δολαρίων μεταξύ των Ελλήνων εφοπλιστών και των κινεζικών τραπεζών Εxim και China Development, με τα οποία διασφαλίζεται η συνέχεια εννέα ναυπηγικών συμβολαίων, εξασφάλισαν και 14 νέες παραγγελίες των οποίων η συνολική αξία δεν έχει ακόμα αποτιμηθεί καθώς οι ναυπηγικές τιμές βρίσκονται σε πτώση.

Υπολογίζεται ότι σήμερα στην Κίνα εκτελούνται 184 παραγγελίες πλοίων από Έλληνες εφοπλιστές, ενώ η XRTC -που ενεργεί ως σύμβουλος της China Development στην Ελλάδα- εκτιμά ότι τα τελευταία επτά χρόνια τα κινεζικά ναυπηγεία δέχθηκαν συμβόλαια ύψους 17 δισ. δολαρίων από την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα. Οι νέες παραγγελίες αφορούν τους ομίλους Λασκαρίδη, Μαρινάκη και Γκιόχα. 

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΕΕ: «Ηρωες» οι γερμανοτσολιάδες - «πολύτιμο σύμβολο» η σβάστικα!

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
 
To νομοσχέδιο περί «ρατσισμού και ξενοφοβίας» θα το δούμε (αν το δούμε...) πώς θα διατυπωθεί στην τελική του μορφή.
Αυτό που κρατάμε προς το παρόν είναι οι δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο κ. Ρουπακιώτης έχει τονίσει ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που μεταφέρει στο εθνικό δίκαιο την Απόφαση - πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της ΕΕ (28/11/2008), «για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου».
Παρακαλούμε την προσοχή σας:
Στη συγκεκριμένη Απόφαση της ΕΕ ομολογείται ότι:
«Η παρούσα απόφαση - πλαίσιο δεν εμποδίζει κράτος - μέλος να θεσπίζει διατάξεις εθνικού δικαίου με τις οποίες επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής (...) σε εγκλήματα που απευθύνονται εις βάρος ομάδας προσώπων, η οποία προσδιορίζεται βάσει άλλων κριτηρίων εκτός από εκείνα της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενετικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, όπως είναι αυτά της κοινωνικής θέσης ή των πολιτικών πεποιθήσεων»!
Δηλαδή:
Η ίδια η Απόφαση της ΕΕ, που επικαλείται ο κ. Ρουπακιώτης, ανοίγει θέμα - και μάλιστα στο όνομα της αντιμετώπισης του ρατσισμού (!) - δίωξης ακόμα και πολιτικών πεποιθήσεων!
Τα «τέρατα» που μπορούν να γεννηθούν είναι πολλά.
Για παράδειγμα:

Ο Θανάσης Παφίλης στην Βουλή για εφοπλιστές και ναυτιλία

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη
Γράφει ο Κώστας Σκολαρίκος
 
Σήμερα, 22 Μάη συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη δολοφονία του βουλευτή και αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης γεννήθηκε στην Κερασίτσα της Τεγέας στο Νομό Αρκαδίας στις 3 Απρίλη του 1912. Το 1934 μετακόμισε στην Αθήνα για να γραφτεί στην Ιατρική Σχολή και την ίδια χρονιά έκανε τα πρώτα βήματά του στον αθλητισμό. Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων κέρδισε 12 χρυσά μετάλλια σε βαλκανικούς αγώνες στο άλμα εις μήκος και στις αποστάσεις 100 και 200 μέτρων.
 
Το 1940 πήρε το πτυχίο του. Το 1943 πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ενωσης Ελλήνων Αθλητών, η οποία διοργάνωσε στη συνέχεια αγώνες για την ενίσχυση των λαϊκών συσσιτίων. Επειτα από τον πόλεμο εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ανακηρύχθηκε σε υφηγητή στο ίδιο πανεπιστήμιο. Το 1961 εκλέχθηκε βουλευτής με τον εκλογικό συνδυασμό ΠΑΜΕ (Πανδημοκρατικό Αγροτικό Μέτωπο ο οποίος προέκυψε ως εκλογική συνεργασία της ΕΔΑ με το Εθνικό Αγροτικό Κόμμα). Παράλληλα ανέπτυξε πρωτοπόρα δράση στην οργάνωση και τους αγώνες της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.1

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Πεινασμένοι, φάτε... έντομα!

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
 
Το ακούσαμε κι αυτό! Η προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO) προς τον παγκόσμιο πληθυσμό, και ειδικά προς εκείνο το κομμάτι του πληθυσμού που λιμοκτονεί, είναι... «φάτε έντομα»! 
 
Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσιάστηκε την περασμένη Δευτέρα, ο ΟΗΕ (υπό την αιγίδα του οποίου τελεί ο FAO) προτρέπει τους ανθρώπους να σιτίζονται με ακρίδες, με μυρμήγκια, ενδεχομένως και με κατσαρίδες...
 
Οι καλοί επιστήμονες, που προτείνουν το εν λόγω «μενού»
(και που πολύ κακώς δεν σκέφτηκαν να συνοδεύσουν την παρουσίαση της έκθεσής τους με ένα γεύμα στο οποίο θα συμμετείχαν οι ίδιοι, τρώγοντας - οι ίδιοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι - τα εδέσματα που προτείνουν στους άλλους...),

πέραν της θρεπτικότητας της «εντομοφαγίας» ανέλυσαν και το πόσο οικονομική είναι ως μέθοδος διατροφής...

«Λύθηκε», λοιπόν, και το πρόβλημα του υποσιτισμού στον κόσμο. Πώς; Οι πεινασμένοι θα τρώνε... έντομα.

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

"Οι χρυσαυγίτες φτύνουν τους ψηφοφόρους τους και προσπαθούν να τους πείσουν ότι βρέχει"

Όσα διαδραματίστηκαν χθες στη βουλή όπου η Χρυσή Αυγή έστησε ένα  ακόμα show,μιας και όλες αυτές τις μέρες που στην επικαιρότητα ήταν οι κινητοποιήσεις των καθηγητών είχαν τεθεί στο περιθώριο όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε φορά που υπάρχουν εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις, είναι γνωστά σε όλους. Εμείς με αφορμή το βίντεο που παραθέτουμε στο τέλος θα θέλαμε αναφερθούμε στη συστηματική προσπάθεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής  να αρνούνται την πραγματικότητα επικαλούμενοι παιδαριώδη επιχειρήματα. 
Στο βίντεο αυτό ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους του που εδώ και ένα χρόνο όποτε παρουσιάζουν χρυσαυγίτες το μόνο που κάνουν είναι να τους διαφημίζουν με ερωτήσεις που ούτε παιδί δημοτικου δεν θα έκανε, στρίμωξε για τα καλά το βουλευτή Ηλιόπουλο. Ο δημοσιογράφος ρώτησε το χρυσαυγίτη για το τατουάζ που έχει στο μπράτσο του με το γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό Sieg Heil. Ο χρυσαυγίτης, όπως κάνουν όλοι τους, αφού στην αρχή δεν ήθελε καν να απαντήσει στο γιατί έχει αυτό το τατουάζ,αφού δεν είναι,όπως λένε, ναζιστές στη συνέχεια άρχισε τα παιδαριώδη "όταν το έκανα ήμουν 15 χρονών και δεν γνώριζα το Χίτλερ,μου άρεσε η γραμματοσειρά" κλπ. Ο δημοσιογράφος σεβόμενος το λειτούργημα του και τους τηλεθεατές επέμεινε φέρνοντας το χρυσαυγίτη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Πέρα, από τη στάση του Καραμέρου ιδιαίτερου σχολιασμό χρίζουν τα γελοία επιχειρήματα του χρυσαυγίτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που χρυσαυγίτης προσπαθεί να κρύψει τη ναζιστική ιδεολογία του λέγοντας μπούρδες. Ο Μιχαλολιάκος και ο Παππάς για τα κείμενα για το Χίτλερ λένε ότι είναι της νιότης τους. Τα κείμενα με σατανιστικές αναφορές είναι λογοτεχνία. Ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι αρχαιοελληνικός. Ο άλλος έλεγε ότι οι Γερμανοί Ναζί είχαν το χέρι τεντωμένο σε γωνία 90 μοιρών ενώ οι χρυσαυγίτες σε 95 οπότε για 5 μοίρες δεν είναι Ναζί. Και μια σειρά άλλων φαιδροτήτων.
Στα αυτιά κάθε λογικού ανθρώπου αυτά ακούγονται επιεικώς αστεία, κάτι που γνωρίζουν και οι ίδιοι. Το ζήτημα είναι ότι αυτά τα λένε για να δώσουν επιχειρήματα στους ψηφοφόρους τους. Ουσιαστικά, κοροϊδεύουν εν γνώση τους όσους τους ψηφίζουν, υποδεικνύοντάς του να ισχυρίζονται μπούρδες για την υπεράσπισή τους. Όπως, πολύ εύστοχα έλεγε σήμερα ένα κύριος σε ένα καφενείο "Οι χρυσαυγίτες φτύνουν τους ψηφοφόρους τους και προσπαθούν να τους πείσουν ότι βρέχει."


Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όπως… ΧΟΥΝΤΑ: Οι καλύτεροι φίλοι των εφοπλιστών!

Στο φασιστικό σάιτ τους, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος (αυτός που έκανε Ερώτηση στη Βουλή για την ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών) με περισσό θράσος κατηγορεί το ΚΚΕ και την εφημερίδα του, τον «Ριζοσπάστη», τον οποίο μάλιστα αποκαλεί «καπιταλιστικό» γιατί «…κατηγορούν (σ.σ. οι κομμουνιστές) την πρωτιά της χώρας μας στην ναυτιλία.».

Αυτό που δεν γράφει βέβαια είναι το τι σημαίνει για το λαό και τους ναυτεργάτες αυτή η πρωτιά…

Δε λέει ότι οι ναυτεργάτες έχουν πληρώσει αυτήν την πρωτιά με ξεχειλωμένα ωράρια, με τσακισμένα δικαιώματα, ακόμη και με το ίδιο τους το αίμα. Δε λέει ότι:

- Οι ναυτεργάτες ήταν 100.000 το '80, ενώ σήμερα 20.000, εκ των οποίων οι μισοί άνεργοι.

- Οι εφοπλιστές είναι ζήτημα αν φτιάχνουν έστω και ένα καράβι πλέον στην Ελλάδα.

- Τα εισιτήρια μόνο για την περίοδο 2001-2008 αυξήθηκαν κατά 376%.

- Οι εφοπλιστές ακόμα και το πετρέλαιο για τις πισίνες το παίρνουν αφορολόγητο, μαζί με άλλες – πάνω από 30 – φοροαπαλλαγές.

Αποκαλύψεις. Ισπανική υποχώρηση από την ΟΛΜΕ

Η αποθέωση του οπορτουνισμού!


Σε ξεπέρασαν τελικά Νάντια...
Οι ειδήσεις (15/5/2013) λένε:

«Νέα δεδομένα δημιούργησε στη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, για την επικύρωση της απόφασης για απεργία μέσα στις εξετάσεις, η πρόταση της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΟΛΜΕ να θέσει αιφνιδιαστικά ζήτημα για το εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης της απεργίας.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή οι κοινωνικοί όροι για να «σπάσουν» οι καθηγητές την επιστράτευση της κυβέρνησης και η κοινωνία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντέξει τελικά κάτι τέτοιο.

Έπειτα από αντιπαράθεση των παρατάξεων της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ) με τη μειοψηφία, αποφασίστηκαν δύο ψηφοφορίες: Η μία επί της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία και η δεύτερη για το εάν υπάρχουν οι όροι για να γίνει η απεργία. Η πρώτη φαίνεται πως περνάει, ενώ η δεύτερη όχι».

Σχόλιο:

-Αυτοί δεν ήταν που κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ ότι επικαλείται πως «δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή οι κοινωνικοί όροι» για την απεργία;

-Αυτοί δεν κατηγόρησαν το ΠΑΜΕ ότι ισχυρίστηκε πως «η κοινωνία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντέξει» την απεργία;

-Αυτοί δεν ήταν οι επαναστάτες που το ΠΑΜΕ δεν τους άφηνε να κάνουν… επανάσταση;

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Πρόεδρος ΣΕΒ: «Είμαστε ηγέτιδα τάξη της κοινωνίας με εθνικό λόγο και ρόλο»
Για όποιον έχει αυταπάτες για το ποιός έχει την εξουσία

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ στα πλαίσια του συνεδρίου του Συνδέσμου δήλωσε ότι για την τάξη του ότι: «Είμαστε ηγέτιδα τάξη της κοινωνίας με εθνικό λόγο και ρόλο». 
Δήλωσε, δηλαδή, με τον πλεόν κατηγορηματικό τρόπο ότι η τάξη του, οι αστοί, η οικονομική ελίτ, οι πλούσιοι, οι λεφτάδες, οι κατέχοντες τα μέσα παραγωγής, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες ή όπως αλλίως θέλει να τους πει κάποιος κάνουν κουμάντο. Αυτοί, λοιπόν, έχουν την εξουσία στην αστική δημοκρατία. Που είναι το πολιτικό και πολιτειακό σύστημα στο οποίο η δημοκρατία ισχύει μόνο για τους αστούς, γιατί μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα στην δουλειά (αν και οι περισσότεροι δεν χρειάζεται καν να δουλέψουν), σε υπηρεσίας υγείας και παιδείας υψηλού επιπέδου, στον ελεύθερο χρόνο, στις διακοπές, στην ψυχαγωγία σε όλα όσα δηλαδή έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος.
Άρα, η σημερινή δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ έκανε πιο ξεκάθαρο από ποτέ το διαχωρισμό εξουσίας και κυβέρνησης. Την εξουσία σε κάθε κοινωνικοπολιτικό σύστημα την κατέχει αυτός που ελέγχει την οικονομία,αυτός δηλαδή που έχει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής. Στην Ελλάδα του 2013, στην καπιταλιστική Ελλάδα, τα μέσα παραγωγής τα έχουν οι καπιταλιστές και όσο τα έχουν αυτοί όσες κυβερνήσεις και να αλλάξουν η εξουσία δεν θα αλλάξει.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Χαρακώνουν παιδιά οι φασίστες

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ένα 15χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν στο κέντρο της Αθήνας, όπως καταγγέλλουν οι Γιατροί του Κόσμου.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του παιδιού, μια ομάδα ανδρών ντυμένοι με μαύρα ρούχα, του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και το χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας.
Πρόκειται για ένα αγόρι που έμεινε πίσω όταν η οικογένειά του προσπάθησε να φύγει για την Ελβετία. «Είναι αρκετά συνηθισμένο αυτό το φαινόμενο, κάποιος να μένει πίσω, είτε γιατί τον χρησιμοποιούν ως εγγύηση για να αποπληρωθούν τα υπόλοιπα λεφτά του ταξιδιού, είτε γιατί τελευταία στιγμή ζητούν περισσότερα και κάποιος μένει πίσω» λέει στο in.gr ο Νικήτας Κανάκης από τους Γιατρούς του Κόσμου.
«Θα μπορούσε να είναι ένας οποιοσδήποτε έφηβος από τα παιδιά μας. Που ερωτεύονται, πεισμώνουν, μάς θυμώνουν, τριγυρίζουν, ονειρεύονται. Αλλά όχι. Αυτός ήταν αλλιώς» έγραψε στο προφίλ του στο Facebook.
«Το παιδί δέχτηκε επίθεση στο δρόμο. Ο ίδιος περιγράφει ανθρώπους με μαύρες μπλούζες, το κλασικό στοιχείο που βλέπουμε σε όλες τις επιθέσεις που γίνονται από ακροδεξιές συμμορίες. Αφού τον χτύπησαν, τον χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας. Ήταν βάρβαρο. Μιλάμε πια με ψυχωτικούς» προσθέτει.

Στάσου δίπλα στους καθηγητές γιατί θα είσαι ο επόμενος

Από τη χθεσινή συγκέντρωση

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Στους δασκάλους μου

Σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών θα προχωρήσει η κυβέρνηση. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους.
Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών θα γίνει μόλις επιδοθεί η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις εξετάσεις, αν και υπήρξε η σκέψη να επιστρατευθούν οι καθηγητές πριν ανακοινώσουν την απεργία και να επιστρατευθούν και οι μαθητές και να δώσουν Πανελλαδικές σήμερα -όλα τα μαθήματα-, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Εν τω μεταξύ, όλα τα καθεστωτικά ξεπουλημένα σκυλιά των ΜΜΕ επιτίθενται με λύσσα στους εκπαιδευτικούς και μιλάνε για το δικαίωμα των παιδιών να δώσουν εξετάσεις για να περάσουν σε πανεπιστήμια που μοιράζουν χαρτιά χωρίς κανένα αντίκρυσμα και να οδηγηθούν στην ανεργία ή στην σκλαβιά. 

Υπεραστικοί: "Του Αδόλφου τα εγγόνια"

Ξεπουληματίες

Γραφει ο   Νικος Μπογοπουλος                                                                                
Ενα τρελό γλέντι, ένα μεθύσι ευτυχίας, ένα πανηγύρι ικανοποίησης συντελείται τις τελευταίες μέρες στα δελτία των «8». Μια λέξη κλίνεται σε όλες τις πτώσεις, συνοδευόμενη από ξέφρενους αλαλαγμούς χαράς:
«Αποκρατικοποίηση»!

Οι «παπαγάλοι» των «σωτήρων» έχουν ξετρελαθεί με το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ, εύχονται νέα ξεπουλήματα, με αφορμή την επίσκεψη Σαμαρά στο Πεκίνο, διαπιστώνουν «μηνύματα εμπιστοσύνης των επενδυτών», με αφορμή την έλευση των Καναδών στο αεροδρόμιο των Σπάτων, επιδαψιλεύουν ύμνους στην κυβέρνηση, γιατί «άρχισαν επιτέλους οι αποκρατικοποιήσεις», και γενικώς βρίσκονται σε έναν παροξυσμό που θυμίζει τον αξέχαστο Αυλωνίτη να διαλαλεί την πραμάτεια του, φωνάζοντας:
«Περάστε κύριοι, ό,τι πάρετε ένα τάληρο, κύριοι»...

Παρατήρηση πρώτη: Η πραμάτεια του Αυλωνίτη ήταν δική του. Αυτά που ξεπουλάει ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας, το ΤΑΙΠΕΔ και η κομπανία των «8», από επιχειρήσεις μέχρι φράγματα (!), κι από υποδομές στρατηγικού χαρακτήρα μέχρι νερό, γη και θάλασσα (!), από πού τα φέρανε; Από το σπίτι τους;

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Για τη θέση του ΠΑΜΕ στο ζήτημα της απεργίας της ΟΛΜΕ

Του Γ. Σαρρή
 
Μπορεί να πιστεύεις ό,τι θες. Ακόμη κι ότι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ είναι αγωνιστές ενώ το ΠΑΜΕ απεργοσπάστες! Η ανοησία ήταν και είναι ελεύθερη!
Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ λοιπόν υπέρ απεργίας διαρκείας! Μα θα πείτε, αυτοί δε χτυπούσαν όλες τις κινητοποιήσεις; Ε, τώρα έγιναν συναγωνιστές! Τι μπορεί να θέλουν άραγε; Το καλό του κινήματος;
Ενώ το ΠΑΜΕ θέλει το κακό του κινήματος; Πάει όσο μυαλό μου έχει αφήσει η τηλεόραση...
Όλες οι ασθένειες μπορεί να περάσουν. Το μίσος στο ΚΚΕ όμως αθεράπευτο.
Το ΠΑΜΕ όμως τι λέει; Είναι εναντίον των κινητοποιήσεων; Είναι εναντίον της απεργίας διαρκείας γενικά; Η μήπως για άλλο ανησυχεί κι ενδιαφέρεται;
Το ΠΑΜΕ δεν είναι εναντίον της απεργίας. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΑΣ ΛΑΘΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ που αντί να συσπειρώσει θα αποδυναμώσει κι άλλο.
Πού είναι το λάθος στο να γίνει 48ωρη για να δουν αν έχει επιτυχία και να εκτιμήσουν οι ΓΣ αν μπορεί να συνεχιστεί αυτή με διάρκεια; Αυτό λέει το ΠΑΜΕ.
Πού είναι το λάθος στο να ζητηθεί και να επιδιωχθεί η συμπαράσταση των Συλ.Γονέων (και άλλων συλλόγων και σωματείων) πριν πάμε σε μια έτσι κι αλλιώς τρομερά «ευαίσθητη» απεργία διαρκείας που δύσκολα θα βρει συμπαράσταση; Αυτό λέει το ΠΑΜΕ.

ΣΕΤΗΠ : Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών που απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση.

Πριν λίγες μέρες είχαμε αναδημοσιεύσει μια ανακοίνωση του Συνδικάτου Τηλ/νωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) σχετικά με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο όμιλος εταιριών ΚΑΛ (http://papagalizw.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5375.html). Σήμερα, αναδημοσιεύουμε νέα ανακοίνωση του Συνδικάτου την οποία εξέδωσε με αφορμή την απόφαση δικαστηρίου που απαγορεύει στον πρόεδρο του σωματείου και των μελών της διοίκησης να πλησιάσουν την εταιρία ενώ υποχρεώνουν το Συνδικάτο να κατεβάσει από το site του τις ανακοινώσεις του.


Στις 8/5/2013 το πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε την προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε μια από τις επιχειρήσεις του Ομίλου Καλ που βρίσκεται στην Λιοσίων 104. Η πρωτόγνωρη απόφαση απαγορεύει στον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών κ Πληροφορικής Ν. Αττικής , μέλος και της Εκτελεστική Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και σε οποιονδήποτε εκπρόσωπό του, να πλησιάσει την επιχείρηση (!!), όπως επίσης διατάζει να κατέβουν από την ιστοσελίδα μας οι ανακοινώσεις (!!!) που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις στην εν λόγω «επιχείρηση» με βάσει καταγγελίες των εργαζομένων και να μην αναρτηθούν νέες (!!!!!).
Επισημαίνουμε ότι ο εργοδότης όχι μόνο δεν πληρώνει τους εργαζόμενους, και δεν ασφαλίζει πολλούς από αυτούς αλλά και όταν κάποιος από αυτούς τολμήσει να ζητήσει δεδουλευμένα, τραμπουκίζεται από διάφορους παρατρεχάμενους.
Αναρωτιόμαστε:
  • Τι είδους επιχείρηση και ποιος εργοδότης μπορεί να απαγορεύσει με δικαστική απόφαση τη συνδικαλιστική δράση;
  • Οι παρατρεχάμενοι που εκφοβίζουν τους εργαζόμενους τι σχέση έχουν με την επιχείρηση;;
  • Μετά από τόσες καταγγελίες συναδέλφων στον ΣΕΠΕ, πως συνεχίζουν και λειτουργούν με τέτοιες τακτικές;
Οι εργοδότες αξιοποιώντας τη συνολική αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμογή του δόγματος «νόμου και τάξης» αποθρασύνονται μέρα με την ημέρα όλο και πιο πολύ. Θέλουν εργαζόμενους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, να πληρώνονται όποτε και αν, το χαρτζιλίκι που ο κάθε εργοδότης «θα έχει την ευχαρίστηση να τους δώσει».
Καλούμε την κυβέρνηση συνολικά και τον υπουργό δικαιοσύνης να πάρει θέση για την πρωτόγνωρη και κατάπτυστη αυτή απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών και τα συνδικάτα να την καταδικάσουν.
Η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει
Ξεγελάστηκαν αν νομίζουν ότι το συνδικάτο μας και συνολικά τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θα κάνουν πίσω, θα λυγίσουν κάτω από οποιουσδήποτε νόμους και διαταγές που θέλουν να «σταματήσουν» την ταξική πάλη.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - Αντιγραφή όσων έκαναν οι χιτλερικοί

Σε ευθεία διασύνδεση με τις πρακτικές των ναζί είναι οι «θέσεις» και «κοινωνικές δράσεις» που αναπτύσσει η φασιστική Χρυσή Αυγή. Η «ανεύρεση εργασίας», οι διανομές τροφίμων και αιμοδοσίες (όλα «μόνο για Ελληνες») που στήνει προσπαθώντας να δείξει φιλολαϊκό προφίλ. Στην πραγματικότητα, ταυτιζόμενη πλήρως με τα μεγάλα συμφέροντα, το μεγάλο κεφάλαιο, που τάχα καταγγέλλει, παίρνοντας το νήμα από τις αστικές κυβερνήσεις και στο ίδιο αντιλαϊκό μονόδρομο, ετοιμάζει ένα νέο Καιάδα για τους εργάτες και το λαό, εμπνευσμένο κατ' ευθείαν από το εφιαλτικό Γ' Ράιχ. Οι αντιστοιχίσεις με κείνη την (όχι και τόσο μακρινή) εποχή πολλές, και χρήσιμο είναι να υπενθυμιστούν:

Στο ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού Α' Παγκόσμιου Πολέμου, τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Β' Διεθνούς προδίδουν την εργατική τάξη, στηρίζοντας τους αστούς και καλούν τους εργάτες να ριχτούν στη σφαγή. Τέσσερα χρόνια μετά, η Γερμανία βγαίνει από τον πόλεμο ηττημένη. Η επιδείνωση των συνθηκών ζωής και η ακτινοβολία της Οχτωβριανής Επανάστασης οδηγούν σε μια πρωτόγνωρη κίνηση μαζών στη Γερμανία. Η εξέγερση των ναυτών του γερμανικού στόλου στο Κίελο, Νοέμβρης του 1918, μεταφέρθηκε σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, όπου οι στρατιώτες συμφιλιώνονταν με το λαό, συγκροτούνταν Συμβούλια στρατιωτών και εργατών. Ο φόβος για ένα «Γερμανικό Οκτώβρη» αναγκάζει το γερμανικό κεφάλαιο να πάρει δραστικά μέτρα. Χαρακτηριστική η ομολογία του μεγαλοβιομήχανουΡόμπερτ Μπος ότι «για να σβήσεις το σπίτι σου, που καίγεται, θα χρησιμοποιήσεις και βρωμόνερα». Τα «βρωμόνερα» στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η σοσιαλδημοκρατία, που έχει ήδη δώσει εξετάσεις.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα 68 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 68 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το ΚΚΕ τιμά τα 68 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, από την ιστορική μέρα που η κόκκινη σημαία υψώθηκε στο Ράιχσταγκ σηματοδοτώντας το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τιμάμε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους, βασανίστηκαν, τραυματίστηκαν, έμειναν ανάπηροι, όλους όσοι αγωνίστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο ενάντια στους εισβολείς κατακτητές του φασιστικού ιμπεριαλιστικού "Άξονα" Γερμανίας - Ιαπωνίας - Ιταλίας και των συμμάχων τους. Τιμάμε τα Κομμουνιστικά Κόμματα, τα εθνικοαπελευθερωτικά και αντιφασιστικά κινήματα στις καπιταλιστικές χώρες. Τιμάμε το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και τις άλλες ΕΑΜικές οργανώσεις, που οργανωτής, βασικός αιμοδότης, εμπνευστής και οδηγητής αναδείχτηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Φασισμός = Καπιταλισμός

Ν. Μπογιόπουλος - Ριζοσπάστης

Παραμονές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου η αυτοκρατορία της «Κρουπ», πέρα από τον καθολικό έλεγχο στον τομέα της βαριάς βιομηχανίας που ασκούσαν οι επιχειρήσεις της στο εσωτερικό της Γερμανίας, είχε συνάψει συμφωνίες με τις πολεμικές βιομηχανίες της Αγγλίας και της Γαλλίας. Οι εργάτες που απασχολούσε η δυναστεία στη Γερμανία και στις επιχειρήσεις της στο εξωτερικό ανέρχονταν στους 80.000.
Στο τέλος του πολέμου, οι δουλειές της «Κρουπ» είχαν πάει τόσο καλά που το εργατικό δυναμικό της είχε ανέλθει κοντά στις 170.000 εργάτες...

Ο θησαυρισμός της «Κρουπ» δε σταμάτησε παρά την ήττα της Γερμανίας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρότι η Συνθήκη των Βερσαλλιών απαγόρευε να κατασκευάζονται όπλα στη Γερμανία, η «Κρουπ», που, στο εσωτερικό της Γερμανίας, είχε μετατρέψει την πολεμική της βιομηχανία σε βιομηχανία παραγωγής σιδηροδρομικών και γεωργικών μηχανών, ιατρικών εργαλείων κ.λπ., στο εξωτερικό, όπως σε Σουηδία και Ολλανδία συνέχιζε την παραγωγή όπλων.
Με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, τον οποίο η «Κρουπ» χρηματοδότησε αδρά, η δυναστεία επανήλθε ως βασικός παραγωγός όπλων για το γερμανικό στρατό. Υπό την εποπτεία των ναζί, οι εργάτες της «Κρουπ» εργάζονταν σε συνθήκες δουλείας. Τα μεροκάματα που έπαιρναν γύριζαν πίσω στην «Κρουπ» μέσω της πληρωμής ενοικίων για τα σπίτια που κατασκεύαζε η «Κρουπ» γύρω από τα εργοστάσιά της στα οποία έμεναν οι εργάτες και μέσω της πληρωμής για αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στα πρατήρια που πάλι η «Κρουπ» είχε ιδρύσει...
Η βιομηχανία «Κρουπ» ήταν ταυτισμένη με την πολεμική μηχανή του Χίτλερ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ενώ η «Κρουπ» τροφοδοτούσε ασταμάτητα τους ναζί σε πολεμικό υλικό, εντούτοις συνέβη το εξής περίεργο: Παρά τις αεροπορικές επιχειρήσεις Αμερικανών και Εγγλέζων στα εδάφη που βρίσκονταν βιομηχανικοί στόχοι στο εσωτερικό της Γερμανίας, όπως π.χ. στο Εσεν, οι εγκαταστάσεις της «Κρουπ» έμεναν ανέπαφες από τους βομβαρδισμούς. Εκεί, στο Εσεν, βρισκόταν και η βίλα του Γουσταύου Μπόλεν, του «κύριου Κρουπ» δηλαδή, όπου ο «κύριος Κρουπ» είχε μερικά χρόνια νωρίτερα δεξιωθεί τον Χίτλερ, δηλώνοντας τη στήριξη του ιδίου και 400 ακόμα κεφαλαιοκρατών της Γερμανίας στο «όραμα» του ναζισμού...
Μετά το τέλος του πολέμου, ο Γουσταύος Μπόλεν ουντ Χάλμπαχ, ο επικεφαλής της «Κρουπ», κατά τη δίκη του με την κατηγορία του εγκληματία πολέμου στη Νυρεμβέργη, αθωώθηκε, και συνέχισε να διευθύνει τις υποθέσεις της «Κρουπ», που σχεδόν 70 χρόνια μετά αποτελεί έναν πολυεθνικό κολοσσό που το 1992 ενώθηκε με την ανταγωνιστική «Hoesch» (ως Krupp Hoesch) και το 2004 με την «Thyssen» (ως «Thyssen Krupp») και απλώνει τα πλοκάμια του σε όλα τα σημεία του πλανήτη (σ.σ.: αναλυτικότερα στο «Κρουπ, η αυτοκρατορία των εξοπλισμών», www.historyreport.gr).

Τα παραπάνω,
που σημειώνονται με αφορμή ότι αύριο συμπληρώνεται η 68η επέτειος από την Αντιφασιστική Νίκη, στις 9 Μάη 1945,
απαντούν ευθέως στο ερώτημα «τίνος γέννημα είναι ο φασισμός και ο ναζισμός».