Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Αυτός που βιντεοσκόπησε την επίθεση σε μετανάστη στο Αλεποχώρι ανάμεσα στους "διαδηλωτές" που επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ στις 20/10/2011. Τα συμπεράσματα δικά σας

17 Αυγούστου 1944: Το μπλόκο της Κοκκινιάς (αφιέρωμα)

Από το redflyplanet.blogspot.com
Το Μπλόκο της Κοκκινιάς έχει μείνει στην ιστορία ως τραγωδία για την Νίκαια, κατά την οποία διεξήχθησαν ομαδικές εκτελέσεις στην περιοχή από τα κατοχικά στρατεύματα των Γερμανών - δείτε το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ



Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το χρονικό των γεγονότων τις 17ης Αυγούστου στην Κοκκινιά, όταν δυνάμεις του γερμανικού στρατού μαζί με τμήματα των Ταγμάτων Ασφαλείας απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή στήνοντας το λεγόμενο μπλόκο. Η αφήγηση περιλαμβάνει μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα, επέζησαν της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε, έχασαν συγγενείς και στάλθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας. Περιγράφεται η σημασία της Κοκκινιάς ως περιοχή με έντονη αντιστασιακή δραστηριότητα, με μαζικές εργατικές και άλλες κινητοποιήσεις, ένοπλη δράση και διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της Κατοχής, με αποκορύφωμα τους μήνες που μεσολάβησαν από το τέλος του 1943 και μέχρι τον Αύγουστο του 1944.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Βρετανία: Συμβόλαια εργασίας με μηδέν ώρες!

Τα συμβόλαια μηδέν ωρών αποτελούν τον κανόνα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!

Η λίστα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με εκτεταμένη χρήση συμβολαίων μηδέν ωρών μεγαλώνει κάθε μέρα σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των εργαζομένων που δουλεύουν με τέτοια συμβόλαια ξεπερνάει τους 180.000 στον ιδιωτικό τομέα, ενώ εκτιμάται πως το σύνολο των εργαζομένων με τέτοιους όρους μπορεί να ξεπεράσει το 1.000.000.
Το συμβόλαιο δεσμεύει τους εργαζόμενους να δουλεύουν όταν το ζητάει η επιχείρηση χωρίς κατώτατο όριο ωρών και αντίστοιχα αποδοχών. Από την πλευρά της επιχείρησης, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για καμιά αποζημίωση για τις ώρες που ο εργαζόμενος βρίσκεται σε αναμονή για να κληθεί να δουλέψει και συνοδεύεται από την υποχρέωση του εργαζομένου να είναι διαθέσιμος για τις συμφωνημένες ώρες (πλήρους απασχόλησης).
Σύμφωνα με τη Guardian, το παλάτι του Buckingham, μαζί με γνωστές γκαλερί όπως η Tate, τα Sports Direct, χρησιμοποιούν κατά κόρον εργαζόμενους με τέτοιες συμβάσεις. Στο παλάτι δουλεύουν 350 εργαζόμενοι με τέτοιους όρους, ενώ στην αλυσίδα Sports Direct πάνω από 20.000. 7 μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες έχουν το 75% του προσωπικού τους με τέτοια συμβόλαια. Ενδεικτικά, η Domino’s Pizza απασχολεί το 90% του προσωπικού της με zero hour contracts, ενώ η γνωστή αλυσίδα Pub Wetherspoon το 80%.
Μέσα στην εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί, τα εργοδοτικά συνδικάτα βάζουν και τη δικιά τους πινελιά. Το σωματείο Unite καλεί τον ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Newcastle United καθώς και της αλυσίδας καταστημάτων Sports Direct να διαπραγματευτεί με το συνδικάτο για το πως οι συνθήκες εργασίας στα καταστήματά του μπορούν να βελτιωθούν για τους εργαζόμενους που εργάζονται με τέτοια συμβόλαια, «μιας και έχουν κάνει την επιχείρησή του τόσο επιτυχημένη», όπως λέει το συνδικάτο.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Λίγα λόγια (και μερικά οικονομικά στοιχεία) για τον 902

Αναδημοσιεύουμε από το redflyplanet.blogspot.com μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση που προσεγγίζει το ζήτημα του 902 και με βάση τη αμείλικτη αλήθεια των αριθμών που λένε ότι η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ παρουσιάζε κάθε χρόνο έλλειμα (δείτε σχετικό πίνακα).
 
 Ένα απο τα καλύτερα παραδείγματα των τελευταίων ημερών, που επιβεβαιώνει την ορθότητα των θέσεων του ΚΚΕ, είναι και η επίσημη "εξαγορά" του ραδιοτηλεοπτικού του σταθμού. Πολύ απλά, διότι το γεγονός αυτό δείχνει απόλυτα, πως οι άκαμπτοι μαθηματικοί - οικονομικοί νόμοι του συστήματος που είναι υπεύθυνοι για το τέλος του 902, δεν μπορούν να αγνοηθούν ή να παρακαμφθούν με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε καν απο αυτούς που τους γνωρίζουν καλά. Ούτε το ισχυρό μονοπώλιο, ούτε ο "άρρωστος" επιχειρηματίας, ούτε ο "υγίης" επιχειρηματίας, ούτε ο αυτοδιαχειριζόμενος, ούτε καν ο επαναστάτης, άσχετα απο τις διαφορετικές αφετηρίες και επιδιώξεις τους, δεν μπορούν να παρακάμψουν τους μαθηματικούς κανόνες τους συστήματος.

Ας θυμηθούμε λιγάκι, ένα απόσπασμα απο μια μελέτη που είχα δημοσιεύσει πριν ένα χρόνο, σχετικά με τις τάσεις συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης στον κλάδο των Super Markets.
Ένα φαινόμενο το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αρχές και τους κανόνες του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής και το οποίο αντιτίθεται στην κυρίαρχη αστική προπαγάνδα της «ελεύθερης αγοράς», είναι η συγκέντρωση και η συγκεντροποίηση των μέσων ευρείας αναπαραγωγής του κεφαλαίου, σε ολοένα και λιγότερα χέρια, με αποτέλεσμα κλάδοι ολόκληροι της οικονομίας να οδηγούνται σε απόλυτα ελεγχόμενες ολιγοπωλιακές και μονοπωλιακές καταστάσεις. ... Μόνιμη επιδίωξη του κάθε καπιταλιστή ξεχωριστά, γίνεται η συνεχής αύξηση του μεριδίου του στην αγορά και η ανάπτυξη των κεφαλαίων του, σε σχέση φυσικά με τους ανταγωνιστές του. Κατά την διάρκεια της σταδιακής όξυνσης του ανταγωνισμού, κάποιες επιχειρήσεις αναπτύσσονται πιο γρήγορα, κάποιες αναπτύσσονται πιο αργά και κάποιες παραμένουν στάσιμες, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε χρεοκοπίες, συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Η τάση αυτή, η οποία είναι σύμφυτη με τις θεμελιώδεις αρχές του συστήματος, θα οδηγήσει σταδιακά ολόκληρους κλάδους της οικονομίας σε μονοπωλιακές συνθήκες, κατά τις οποίες λίγες μονάχα επιχειρήσεις - οι πιο επιθετικές - θα έχουν επιβιώσει, και οι οποίες θα ελέγχουν απόλυτα την αγορά. Πρόκειται ουσιαστικά για το φαινόμενο της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου, η οποία στα πλαίσια του ανταγωνιστικού - εκμεταλλευτικού χαρακτήρα του κεφαλαιοκρατικού συστήματος είναι για τους κεφαλαιοκράτες αναπόφευκτη και αναγκαία. Συγκέντρωση και συγκεντροποίηση στον κλάδο των Super Markets - Redflyplanet, Οκτώβριος 2012
O κλάδος των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης δεν αποτελεί κάποια εξαίρεση του κανόνα. Και εδώ ισχύουν όλα τα παραπάνω, και για αυτούς που έχουν μπει στο παιχνίδι με σκοπό να "κερδίσουν" την παρτίδα, και για αυτούς που έχουν μπει αναγκαστικά ώστε να μπορέσουν απλά να προπαγανδίσουν τις θέσεις τους.

Δυστυχώς οι κανόνες της οικονομίας είναι αντικειμενικοί και δεν έχουν υποκειμενικές κοινωνικές ευαισθησίες, ώστε να διακρίνουν ποιός είναι "ο καλός" και ποιός είναι ο "ο κακός" της υπόθεσης. Αυτά ανήκουν στον κόσμο των κόμικ. Και για αυτόν τον λόγο, στην μελέτη μιας οικονομικής θεωρίας, είναι σφάλμα να εισάγουμε συναισθηματικές παραμέτρους, όπως διαθέσεις, προθέσεις, ευαισθησίες κλπ.

Ένας καπιταλιστής δεν είναι "σατανικός" ή "άρρωστος επιχειρηματίας" (κατα Τσίπραν ευαγγέλιον) όταν απολύει 100 εργαζόμενους ώστε να ενισχύσει την κερδοφορία της επιχείρησής του. Απλά εξυπηρετεί τα συμφέροντά του και καθώς η υπεραξία που κλέβει απο τους εργαζόμενούς του πέφτει, προσπαθεί με απολύσεις να κόψει περιττά έξοδα, να αυξήσει την παραγωγικότητα των υπολοίπων και στην συνέχεια να ανορθώσει το ποσοστό κέρδους συνολικά της επιχείρησης. Δηλαδή με απλά λόγια, υπακούει στους κανόνες του συστήματος, που λένε πως εαν δεν το κάνει, εαν δεν απολύσει προσωπικό σε αυτήν την φάση, εαν δεν μειώσει το εργατικό κόστος, θα χάσει κέρδη και έδαφος απέναντι στους ανταγωνιστές του.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Για τον 902

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν στον επίκεντρό τους την πώληση του 902 από το ΚΚΕ. Μια πώληση που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. 
Σαφέστατα, η πώληση και οι απολύσεις των εργαζόμενων, όπως και όσες είχαν προηγηθεί στον 902, αποτελούν μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη για το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές που συνεπάγεται δυσάρεστη εξέλιξη για όλους τους εργαζόμενους. 
Πρώτα από όλους για τους εργαζόμενους στο 902 που μένουν άνεργοι σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική στιγμή. 
Εξαιρετικά δυσάρεστη και για το ίδιο το ΚΚΕ γιατί βρέθηκε μπροστά σε μια απο τις πιο αντιφατικές αποφάσεις της ιστορίας του, αφού το Κόμμα που πρεσβεύει και παλεύει για ένα σύστημα που δεν θα υπάρχουν άνεργοι απολύει εργαζόμενους. Η αντίφαση είναι προφανής όπως προφανής είναι και η αιτία, που δεν είναι άλλη από την καπιταλιστική κρίση που δεν επιτρέπει την ύπαρξη σοσιαλιστικών νησίδων, κάτι που όφειλαν στο Κόμμα να έχουν προβλέψει.
Εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη είναι και για το σύνολο των εργαζόμενων της χώρας γιατί όλοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η πολιτική της βαρβαρότητας είναι μονόδρομος θα αξιοποιήσουν,όπως έκαναν και με τις προηγούμενες απολύσεις από τα ΜΜΕ του ΚΚΕ, την πώληση του 902 για να αντιμετωπίσουν κάθε εργατική κινητοποίηση, κάθε προσπάθεια των εργαζόμενων να αποκρούσουν τη βαρβαρότητα που βιώνουν. Επίσης, χάνονται και 2 ΜΜΕ που παρουσιάζαν τους εργατικούς αγώνες και προέβαλαν την προοπτική μιας διαφορετικής πολιτικής πρότασης.
Πέρα από τα παραπάνω οι αντιδράσεις που προκάλεσε οδηγούν και στην εξαγωγή μιας σειράς συμπερασμάτων. Πρώτο συμπέρασμα είναι ότι οι επιθέσεις που δέχτηκε το ΚΚΕ από ολόκληρο τον πολιτικό,και όχι μόνο, κόσμο (από τη Χρυσή Αυγή, το ΣΥΡΙΖΑ, τον Άδωνι, τον Πλεύρη και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ μέχρι και ο εφοπλιστής Μαρινάκης(!!!) εγκάλεσε το ΚΚΕ) δείχνουν ότι όλοι περιμένουν το ΚΚΕ στη γωνία ειδικά όταν βλέπουν ευκαιρία να πλήξουν το ηθικό του πλεονέκτημα. Οι λυσσασμένες επιθέσεις δείχνουν ότι βαθιά μέσα τους όλοι θεωρούν το ΚΚΕ κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα κόμματα, και καλώς το θεωρούν. Για αυτό άλλωστε και το ίδιο το ΚΚΕ και οι ίδιοι οι κομμουνιστές είναι εξαιρετικά μουδιασμένοι απο τις εξελίξεις. Επειδή, δεν είναι Στρατούληδες να δηλώνουν "κι εμείς έχουμε απλήρωτους εργαζόμενους στο Κόκκινο αλλά τους αγαπάμε" (πριν 15 μήνες στο ΣΚΑΙ). Επειδή, οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ όταν λένε ότι τα κομματικά ΜΜΕ δεν είναι κερδοσκοπικές, καπιταλιστικές επιχειρήσεις το εννοούν και δεν κάνουν κωλοτούμπα με την πρώτη ευκαιρία να χτυπήσουν πχ το ΣΥΡΙΖΑ όταν επέβαλλε εκ περιτροπής εργασία στο ραδιοσταθμό του. 
Βέβαια, τις επιθέσεις από τον Άδωνη, τον Τζήμερο και τη ΧΑ τις περιμένεις. Έτσι κι αλλιώς αυτοί επιτίθενται στο ΚΚΕ ακόμα και στον ύπνο τους, και θυμούνται τους απολυμένους μόνο όταν θέλουν να πλήξουν το ΚΚΕ, η στάση όμως των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι εξαπέλυσαν και τη σφοδρότερη επίθεση είναι πολιτική αλητεία και ενδεικτική του αντικομμουνισμού που τους διακατέχει. Είναι πολιτική αλητεία γιατί αυτοί που σήμερα κατηγορούν το ΚΚΕ ως δεξί χέρι της κυβέρνησης, ως συστημικό κόμμα, ως αστικό κόμμα, μέχρι προχθές (και πιθανότατα ξανά σε λίγες μέρες), το καλούσαν σε συνεργασία. Είναι οι ίδιοι που σήμερα δια στόματος Τατσόπουλου, όπως στο παρελθόν ο ίδιος ο Τσίπρας, μιλάνε για συνεργασία με δυνάμεις της δεξιάς. 
Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πολύ πιο γρήγορα από όσο περιμένε κι ο πιο σκληρός επικριτής του, ΠΑΣΟΚ του 1990. Έχει υιοθετήσει την άποψη όποιος δεν είναι μαζί μας είναι με τη δεξιά. Στάση που προέβαλλε για 3 δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ και εξέθρεψε το δικομματισμό για 35 χρόνια.Τόσα χρειάστηκαν για να αντιληφθούν όλοι ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι ίδιοι,ας μην χρειαστούν άλλα τόσα για να κατανοήσουμε τη δολιότητα του καινούριου δικομματισμού που στήνουν.

ΥΓ1. Κι αν το 2010, σύντροφοι, ο 902,κι ενώ όλη η κοινωνία αντιλαμβανόταν το βρώμικο ρόλο των αστικών ΜΜΕ, έβγαζε δελτίο ειδήσεων με Κανέλλη, Μπογιόπουλο μήπως θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα σήμερα σε πολλά επίπεδα; Δυστυχώς, δεν έγινε, κι ο 902 έκλεισε κι ένα κομμάτι κόσμου στράφηκε στα EXTRA και στα KONTRA με τιςς γνωστές συνέπειες. Δεν τολμήσαμε, αποτύχαμε.

ΥΓ2. Όλοι εσείς (αυριανιστές, Πάγκαλοι, παγκαλοειδή, Πλεύρηδες, Γεωργιάδηδες) που επι χρόνια κατηγορούσατε το ΚΚΕ για κρυφά ταμεία, κρυφές χρηματοδοτήσεις, για 500 εκατομύρια από τη πώληση της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σήμερα, που εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται η συκοφαντία σας, συνεχίζετε να λασπολογείτε για τα ακριβώς αντίθετα. ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ;

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Αξιωματικός του στρατού καταγγέλει τα όσα έκαναν οι χρυσαυγίτες στην Ηλιούπολη

Aυτό που έζησα στην πλατεία της Hλιούπολης ήταν τραγικό και συνάμα τρομακτικό, λέει αυτόπτης μάρτυρας της καταδρομικής επίθεσης χρυσαυγιτών στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης την Τετάρτη 10 Iουλίου, στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Συνεργείο. Η επιστολή - σοκ γράφτηκε από αξιωματικού του στρατού και εστάλη στο Βήμα, το οποίο και την δημοσίευσε.
Δεν είμαι ούτε ακροαριστερός, ούτε ακροδεξιός. Δεν μπαίνω ούτε στο καλούπι του δεξιού, ούτε του αριστερού γιατί αυτό αποτελεί μία αρκετά σημαντική λεπτομέρεια στην υπόθεση. Eίμαι αξιωματικός του Eλληνικού Στρατού, ξεκινά την επιστολή του και περιγράφει το περιστατικό.
Περίπου 30-40 μηχανάκια με δύο άτομα το καθένα (60-80 άτομα), φορώντας κράνη και μπλούζες της Xρυσής Aυγής, εξοπλισμένοι με καδρόνια και ξεφτιλίζοντας την ελληνική σημαία που κρατούσαν στα χέρια τους (είτε δεμένη στα καδρόνια τους), εμφανίστηκαν στην πλατεία και φώναζαν τα συνθήματά τους, πετώντας ταυτόχρονα διάφορα φυλλάδια.
Eγώ έτυχε να πίνω τον καφέ μου με παρέα σε μία καφετέρια της πλατείας. Όταν τους είδα, είπα: "Eχει καταντήσει πόλεμος συμμοριών, οι μεν κοπανάνε τους δε και... τούμπαλιν. Mέχρι εκείνη την ώρα δεν φανταζόμουν το τι θα ακολουθήσει και ήμουν σχετικά ήρεμος, ψύχραιμος και ατάραχος.
Οταν όμως κινήθηκαν εναντίον παιδιών, κατά της 60χρονης καθηγήτριάς τους και ενός ακόμη ενήλικα που βρισκόταν στον χώρο, δεν άντεξα και προφανώς σηκώθηκα και έφυγα από την καφετέρια και έτρεξα αμέσως προς τα εκεί.
Tότε διαπίστωσα ότι έξω από τον χώρο που κατέστρεψαν, είχαν ρίξει έναν μεσήλικα στο έδαφος και ένα ένα τα πρόβατα περνούσαν και έδειχναν τη μαγκιά τους και τον βαρούσαν, ενώ ήταν ήδη πεσμένος και μέσα στα αίματα. Πήγα λοιπόν να τον σώσω φωνάζοντας, να τον προστατεύσω από τα χειρότερα και μετά να τον ηρεμήσω καθώς είχε πάθει σοκ.
Tα μηχανάκια συνέχισαν επιδεικτικά να κάνουν τον γύρο του θριάμβου, όταν ένα από αυτά ξανασταμάτησε και ο ψευτόμαγκας συνοδηγός με ρώτησε Eσύ τι κοιτάς;. Eσένα του απάντησα ορμώμενος από τον θυμό μου και την υπερένταση.
Bέβαια αυτό παρ' ολίγον θα προκαλούσε και τον δικό μου ξυλοδαρμό. Λογικά θα είχα την τιμή να είμαι ο πρώτος Ελληνας αξιωματικός του Στρατού που θα έτρωγε ξύλο από χρυσαυγίτες. H ειρωνεία θα ήταν ότι θα με ξάπλωνε η σημαία που υπηρετώ εδώ και 15 χρόνια ως Ελληνας αξιωματικός. Eυτυχώς για μένα (και τη μανούλα μου) εκείνη τη στιγμή, ο τσοπάνος τους έδωσε το σήμα της υποχώρησης και της εξόρμησης σε άλλη περιοχή. Kάπως έτσι τη γλίτωσα. Kαθαρά από θέμα τύχης και συγκυρίας.
Και καταλήγει στηλιτεύοντας όσους παρακολουθούσαν αδρανείς το σκηνικό από τις καφετέριες και ρωτά πώς ανέχτηκαν οι κάτοικοι της Ηλιούπολης αυτούς τους ψευτόμαγκες στην περιοχή τους. Δεν με νοιάζει αν είναι χρυσαυγίτες, αναρχικοί, KNίτες, ONNEΔίτες, Aρειανοί, ΠAOKτσήδες, Oλυμπιακοί, αστυνομικοί κ.ο.κ. Δεν διαλέγω στρατόπεδο. Aυτές οι ψευτομαγκιές του τύπου φοράω κράνος, παίρνω καδρόνια και μαχαίρια και 100 άτομα ορμάμε σε έναν (και μάλιστα 15χρονο ή 60χρονο) είναι η κατάντια της ελληνικής κοινωνίας.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Η Χρυσή Αυγή πιστή στον ιστορικό ρόλο της ακροδεξιάς έχει "σχέδια" για τη Θράκη

Στην προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή, και ενώ ψηφιζόταν η διάταξη που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό να απολύει δημοσίους υπαλλήλους με ένα απλό προεδρικό διάταγμα, αφαιρώντας και το τελευταίο "φύλλο συκής" της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, η Χρυσή Αυγή στοχεύοντας, όπως συνηθίζει,στον αποπροσανατολισμό έστησε ένα ακόμα show εξυπηρετώντας πλήρως την κυβέρνηση αφού το έγκλημα που νομοθέτησε πέρασε στα ψιλά.
Στα ψιλά, όμως, πέρασε και το σημαντικότερο από όσα είπε ο Κασιδιάρης. Τι ήταν το σημαντικότερο; Ότι η Χρυσή Αυγή, το κόμμα που στη ρητορεία εκπροσωπεί τους υπερπατριώτες, θεωρεί ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι Τουρκική (!) υιοθετώντας πλήρως τη θέση της Τουρκικής κυβέρνησης. Η ακροδεξιά πιστή στον ιστορικό της ρόλο, αυτόν δηλαδή που άφησαν παρακαταθήκη, οι γερμανοντυμένοι ταγματασφαλίτες και οι χουντικοί που οργάνωσαν και εκτέλεσαν το σχέδιο προδοσίας της Κύπρου (απόσυρση μεραρχίας από τον Παπαδόπουλο μετά απο απαίτηση των Αμερικανών, ανατροπή Μακαρίου, πλήρες αποδιοργάνωση στρατεύματος, σαμποτάρισμα κάθε ενέργειας αντίστασης κλπ), φαίνεται ότι τώρα έχει βάλει στο μάτι τη Θράκη. Ας μην επιτρέψουμε στους φασίστες να οργανώσουν και να εκτελέσουν τον Αττίλα 3. Ας τους στείλουμε εκεί που ανήκουν. Στο βόθρο της ιστορίας.....
Τα παραπάνω επισήμανε στην αρχή της ομιλίας του και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, χαρακτηρίζοντας τη ΧΑ άτυπο γραφείο τύπου της τουρκικής κυβέρνησης

Απολύσεις πρωτοπόρων εργατών και συνδικαλιστών

Στην Αθήνα, η Ένωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την προσπάθεια απόλυσης μέλους της Διοίκησης του σωματείου από την εταιρεία «PKF Ευρωελεγκτική ΑΕ». «Η αποφασιστική στάση σωματείου μας και άλλων συναδέλφων ανάγκασε την εργοδοσία της εταιρείας να μην ολοκληρώσει την απόπειρα απόλυσης του μέλους του ΔΣ του σωματείου μας», σημειώνει η ΕΕΛΠ.
Στα Τρίκαλα, απολύθηκε ο Ν. Γεραγόρης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Λογιστών και Βοηθών Λογιστών Νομού Τρικάλων από την εταιρεία «ΑΦΟΙ Π. ΓΚΟΥΜΑ ΟΕ». Το θέμα έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ σημειώνοντας ότι «η απόλυση ήρθε σαν αποτέλεσμα της συνδικαλιστικής δράσης του εργαζομένου, καθώς απεργούσε και καλούσε τους συναδέλφους του να αγωνίζονται για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, δε δέχτηκε τις απειλές και την απαίτηση του εργοδότη για αλλαγή της σύμβασης εργασίας του».

Στην Πάτρα, η εταιρεία «Alphagreen» (εταιρεία ανακύκλωσης) προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενης που μόλις πριν δύο μήνες υπέγραψε σύμβαση αορίστου χρόνου με το πρόσχημα των... περικοπών! «Αυτό που ενοχλεί τη διεύθυνση της "Alphagreen"», σημειώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, «είναι ότι έχει συνδικαλιστική δράση, ότι απήργησε στην τελευταία απεργία, ότι είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου μας».
Στο Ηράκλειο Κρήτης, η Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ, καταγγέλλει την απόλυση συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ από την εργοδοσία της εταιρείας «CHILLBOX». Όπως σημειώνεται, ο εργαζόμενος είχε επιδείξει πρωτοπόρα δράση στο χώρο δουλειάς του διεκδικώντας «μια σειρά από δικαιώματα που θίγονταν, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για όλους τους συναδέλφους του, τήρηση των ωραρίων με βάση τη σύμβαση, δε δέχθηκε να δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες. Η εργοδοσία ενοχλήθηκε ιδιαίτερα, όταν ο εργαζόμενος συμμετείχε στις απεργίες με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στην τελευταία πανεργατική απεργία στης 16 Ιούλη».