Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010

Ο θάνατος του ελεύθερου επαγγελματία

Η διαδικασία ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων που η κυβέρνηση και η τροϊκα έχουν αναγάγει σε πρώτο στόχο ώστε να δοθεί, όπως ισχυρίζονται, ώθηση στην οικονομία μέσω της αύξησης των θέσεων εργασίας και της πτώσης των τιμών, αποτελεί το κύριο βήμα για την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα περάσουν στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των πολυεθνικών και οι τελευταίοι κλάδοι της αγοράς που θα μπορούσαν να προσφέρουν υψηλό εισόδημα σε "κοινούς θνητούς". Ουσιαστικά καταργείται ο όρος ελεύθερος επαγγελματίας αφού για κάθε δραστηριότητα θα πρέπει να ιδρύεται πρώτα εταιρικό σχήμα.
Το άνοιγμα, λοιπόν, του ανταγωνισμού θα καταστήσει τους ιδιοκτήτες φορτηγών σε  οδηγούς φορτηγών σε εταιρίες κολλοσούς των μεταφορών, τους συμβολαιογράφους σε υπαλλήλους εταιριών συμβολαιογραφικών πράξεων, τους δικηγόρους σε υπαλλήλους μεγάλων δικηγορικών εταιριών κλπ. Τα παραπάνω ήταν πρόδηλα μετά την διατύπωση εκ μέρους των κατοχικών δυνάμεων ότι η Ελλάδα έχει πολύ υψηλό αριθμό αυτοαπασχολούμενων. Κατάλαβαν αμέσως ότι οι αυτοαπασχολούμενοι ιδιοποιούνται ένα μεγάλο μέρος του παραγόμενουν πλούτου το οποίο θα πρέπει να συσσωρευθεί στα χέρια των μεγαλοκεφαλαιούχων, ντόπιων και ξένων, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.