Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Καταργούν τον κατώτερο μισθό με (Ν)τροπολογία
Σήκω από τον καναπέ αν θέλεις να ζήσεις
Η φετινή Πρωτομαγία πρέπει να είναι σταθμός

Η κυβέρνηση, σήμερα, μια ώρα πριν την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου κατέθεσε, και πέρασε, τροπολογία που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για κατάργηση του κατώτερού μισθού αφου ορίζει ότι άνεργοι που θα απασχοληθούν σε ολιγόμηνα προγράμματα ΟΤΑ δεν θα μπορούν να λάβουν περισσότερα(!!!!) από 490 € μεικτά αν είναι πάνω από 25 χρονών ή 427 € αν είναι κάτω από 25. Η διάταξή αυτή δείχνει ότι αργά ή γρήγορα ο κατώτερος μισθός θα καταργηθεί και πλέον θα είναι στο χέρι του εργοδότη αν θα δίνει αμοιβή ή όχι. 
Δεν είναι δυνατόν η εργατική τάξη να δείξει κι άλλη αναμονή.Ήρθε η ώρα να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Η Τετάρτη και η απεργία της Πρωτομαγιάς είναι η καλύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσει η αντεπίθεσή της ώστε να κερδίσει όλα όσα έχασε και γιατί όχι και την εξουσία. Δεν υπάρχει δυνατότητα να δοθεί άλλος χρόνος. Πρέπει να παρούμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.