Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Παράρτημα Αγρινίου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - ΔΣΕ: Να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή

Από 902.gr 

Την καταδίκη του και τον αποτροπιασμό του για την προκλητική στάση της Χρυσής Αυγής, εκφράζει το Παράρτημα Αγρινίου Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Παράρτημα Αγρινίου των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον αποτροπιασμό του, για το ΘΡΑΣΟΣ και την πρόθεση της φασιστικής χρυσής αυγής, των απόγονων των ντόπιων δοσίλογων συνεργατών των Γερμανών, να προσβάλει την ιστορική μνήμη της μαρτυρικής πόλης του Αγρινίου και να προκαλέσει το λαϊκό-δημόσιο αίσθημα οργανώνοντας συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Δημοκρατίας και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των 3 απαγχονισθέντων από τους ΝΑΖΙ συνεργάτες των Γερμανών στις 14 Απρίλη του 1944. Είναι οι απόγονοι των τσολιάδων και των ταγματασφαλιτών συνεργατών των ΝΑΖΙ, που σήμερα διαστρεβλώνουν την ιστορία σαν γνήσιοι προστάτες του καπιταλισμού και βούρδουλας για τους αγώνες του λαού. Ο λαός να τους απομονώσει…

Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ !!!
Πέρασαν 69 χρόνια από την 14η Απρίλη του 1944, μέρα θυσίας στο βωμό της λευτεριάς της Πατρίδας. Το Αγρίνιο πρόσφερε στην ιστορία της αγωνιζόμενης Ελλάδας το ολοκαύτωμα των 120 δολοφονημένων - εκτελεσμένων παιδιών του. Τους 117 στην Αγία Τριάδα και τους 3 κρεμασμένους στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου: Πάνο Σούλο - Χρήστο Σαλάκο - Αβραάμ Αναστασιάδη.

Τότε που οι Γερμανοί κατακτητές, απαντώντας με αντίποινα για το σαμποτάζ ανταρτών του ΕΛΑΣ αποφάσισαν και εκτέλεσαν 117 κρατούμενους αγωνιστές. Τους τρεις, τον Πάνο Σούλο, τον Χρήστο Σαλάκο και τον Αβραάμ Αναστασιάδη τους κρέμασαν στην πλατεία Μπέλλου, τη σημερινή πλατεία Δημοκρατίας. Οι δύο πρώτοι ήσαν μέλη της ΕΠΟΝ, ο τρίτος συνταξιούχος της Αγροτικής Τραπέζης. Είχε προηγηθεί, όπως αναφέρθηκε, την 9-4-1944 ενέδρα των ανταρτών του ΕΛΑΣ σε σημείο μεταξύ των χωριών Σταμνάς και Αγγελοκάστρου, όπου έγινε ανατίναξη της αμαξοστοιχίας που κινούνταν από Κρυονέρι προς Αγρίνιο και μετέφερε πολεμικό υλικό και καύσιμα, συνοδευμένη από Γερμανούς στρατιώτες, με μεγάλες απώλειες για τους Γερμανούς. Για το λόγο αυτό οι Γερμανοί κατακτητές αποφάσισαν και εκτέλεσαν μαζί με τους ταγματασφαλίτες-τσολιάδες και τους ντόπιους δοσίλογους συνεργάτες τους, τα 117 παλικάρια στην Αγία Τριάδα, μεταξύ των οποίων και η μοναδική γυναίκα Κατίνα Χαντζάρα.

ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι χρυσαυγίτες είναι:

Το μακρύ χέρι του συστήματος της εκμετάλλευσης, διασυνδεμένοι με το εφοπλιστικό κεφάλαιο που τους χρηματοδοτεί. Είναι οι μεσάζοντες της εργοδοσίας, είναι φασιστικό εργαλείο και μαντρόσκυλα του αστικού πολιτικού συστήματος, προστάτες του Καπιταλισμού και βούρδουλας για τους λαϊκούς αγώνες. Είναι οι ίδιοι που το παίζουν "αντισυστημικοί" και κάνουν τις πλάτες στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και στην τρόικα, στο άγριο και κάθε είδους χαράτσωμα που επιβάλλουν στον Ελληνικό λαό.

ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ - ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙ - ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.