Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ

Δείτε εδώ τις δηλώσεις για συμμετοχή στην απεργία της Κυριακής
Με απεργία την Κυριακή 3 Νοέμβρη, πρώτη μέρα εφαρμογής του νόμου για την κατάργηση της Κυριακής-αργίας, απαντούν εμποροϋπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι.
Στην Αθήνα, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία θα δώσουν αγωνιστικό παρών στη συγκέντρωση στην οποία καλούν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά στις 10 π.μ., έξω απ' τα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στην οδό Αγίας Φιλοθέης 5Β (πλατεία Μητροπόλεως)
Στη Θεσσαλονίκη, το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 10 π.μ. στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, ύστερα από σχετικό κάλεσμα της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων.
Στον Πειραιά, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, καλεί στις 10 το πρωί στην Αγία Τριάδα (Βασ. Γεωργίου και Εθν. Αντιστάσεως).

Στο Αγρίνιο, σε κινητοποίηση στις 10π.μ. στον πεζόδρομο Παπαστράτου καλεί το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Στα Γιάννενα, το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων και η τοπική γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην καμάρα στην συμβολή των οδών Μιχαήλ Αγγέλου και Χαριλάου Τρικούπη.
Στο Ηράκλειο Κρήτης στις 10 π.μ. στη διασταύρωση Δικαιοσύνης-Δαίδαλου (έξω από τα ZARA)
Στην Καλαμάτα σε κινητοποίηση στις 10 π.μ. έξω από το πολυκατάστημα «ΑΒ Βασιλόπουλου» στην Αρτέμιδος καλεί το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Μεσσηνίας.
Στην Καρδίτσα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καλεί στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία.
Στη Λάρισα, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία οργανώνουν συγκέντρωση στις 9.00 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
Στη Λαμία η συγκέντρωση είναι στις 10.30 το πρωί μπροστά στα Δικαστήρια. 
Στη Μυτιλήνη, η 'Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί στις 11 πμ στην πλ. Σαπφούς.
Στη Ξάνθη, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, μαζί με την τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και τη Λαϊκή Επιτροπή καλούν σε συγκέντρωση στο εμπορικό κέντρο «Flamingo» στις 10.30 π.μ. στο εμπορικό κέντρο.
Στην Πάτρα, στις 9 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου από τη γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις
Στη Ρόδο, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο πάρκινγκ της Εθνικής Αντίστασης, στον Κωτσόβολο. 
Στη Χίο, η γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε πικετοφορία την Παρασκευή στις 6:30μμ στην είσοδο της Απλωταριάς.

Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ: «Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία, στις 3 Νοέμβρη απεργούμε»
Σε ανακοίνωση της η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ τονίζει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει στόχο να μειώσει ούτε την ανεργία, ούτε τα λουκέτα. Είναι η ίδια πολιτική που έφερε τα “χαράτσια”, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, το αβέβαιο μέλλον στην κάθε λαϊκή οικογένεια. Βασικός της στόχος είναι να καταργήσουν την αργία της Κυριακής, λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 7 Κυριακές, αλλά για όλες τις Κυριακές του χρόνου»(Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ)
ΠΑΣΕΒΕ: Το μέτρο θα οδηγήσει πιο γρήγορα στο κλείσιμο χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων
Σε ανακοίνωση της η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των Επαγγελματοβιοτεχνών απευθύνει κάλεσμα στα Σωματεία, τις Ενώσεις, τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα «να καταδικάσουν στην πράξη την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και να κινητοποιήσουν τα μέλη τους, παίρνοντας πρωτοβουλίες την πρώτη Κυριακή υλοποίησης του βάρβαρου νόμου, στις 3 Νοέμβρη». (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ)
ΟΓΕ: Η θέση των γυναικών είναι στον αγώνα για την υπεράσπιση της Κυριακής-αργίας
Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας τονίζει οτι «Η θέση των γυναικών της λαϊκής οικογένειας δεν είναι μπροστά στις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων εμπορικών κέντρων, από τα εμπορεύματα των οποίων δεν μπορούν να αποκτήσουν τίποτα, μιας και τους λείπει όχι ο χρόνος, αλλά τα χρήματα». (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΟΓΕ).
Την αντίθεση τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 3ης Νοέμβρη, εκφράζουν μεταξύ άλλων: Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Λάρισας, η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στα Πράκτικερ, το Παράρτημα Καλλιθέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος ΕΒΕ Καλλιθέας, ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» της Περιφέρειας Ηπείρου, η Γραμματεία Εορδαίας του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Καβάλας, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας. Η Ένωση Λογιστών Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.