Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Ο αγώνας στη Χαλυβουργία γιγαντώνεται

  • Νέες απολύσεις ανακοίνωσε χτες ο μεγαλοβιομήχανος Μάνεσης. Δεν κάνουμε πίσω διατρανώνουν οι χαλυβουργοί!


Το πόσο αδίστακτα το κεφάλαιο συντρίβει τις ζωές όλο και περισσότερων εργατικών οικογενειών επιβεβαιώνουν οι νέες (16, ανεβάζοντας το σύνολο των απολύσεων σε 50) απολύσεις που ανακοίνωσε χτες ο μεγαλοβιομήχανος Μάνεσης: Από τη μία μεριά η εταιρεία καταγράφει αυξημένα κέρδη κι από την άλλη αυξάνονται οι εργάτες που θέλει να πετάξει στο δρόμο καταδικάζοντας τις οικογένειές τους στην ανέχεια! Την ίδια στιγμή, η εργοδοσία επιχειρεί να χτυπήσει τον παλικαρίσιο αγώνα των χαλυβουργών που στοχοποιώντας την ίδια την πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» και αναδεικνύοντας την ανεξάντλητη δύναμη της ταξικής ενότητας και αλληλεγγύης μεγαλώνει την ανησυχία συνολικά των μεγαλοεργοδοτών. Επιβεβαιώνεται έτσι, ακόμα μια φορά, η τεράστια σημασία που έχει ο αγώνας των χαλυβουργών για όλη την εργατική τάξη. Τα σχέδια που θέλει να εφαρμόσει ο Μάνεσης είναι μέρος όσων θέλει να επιβάλει γενικά η μεγαλοεργοδοσία για να δουλεύει η εργατιά για ένα κομμάτι ψωμί.
Γι' αυτό και στην αυτιανή μεγάλη Συναυλία Αλληλεγγύης που οργανώνει το σωματείο των χαλυβουργών στις 11 το πρωί μπροστά από το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο καλείται να δώσει μαζικό «παρών» κάθε εργάτης κι εργάτρια, κάθε λαϊκή οικογένεια. Για να ηχήσει ακόμα πιο βροντερά η λαϊκή αλληλεγγύη. Γιατί η ανυπότακτη στάση που επιδεικνύουν οι χαλυβουργοί εδώ και 35 μέρες απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας αφορά όλη την εργατική τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.