Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ταξική πάλη κόντρα σε εργοδότες και εργοδοτικούς


Σήμερα, βρεθήκαμε στο πλάι των απεργών του Θριασίου Πεδίου οι οποίοι ένωσαν τη φωνή και τον αγώνα τους με το μεγαλειώδη αγώνα των απεργούς της Χαλυβουργίας Ελλάδος. Οι απεργοί στο Θριάσιο έστειλαν ταξικό μήνυμα εναντίωσης στην τρομοκρατία, στις απολύσεις και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων που προσπαθούν να επιβάλλουν οι εργοδότες στις μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής εφαρμόζοντας τα νομοθετήματα της κυβέρνησης. Η σημερινή απεργία είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί ήταν απεργία ταξικής ενότητας, αφού οι εργαζόμενοι αντιλαμβανόμενοι ότι ο Μάνεσης, ιδιοκτήτης της Χαλυβουργίας Ελλάδος, λειτουργεί ως λαγός της εργοδοσία, ύψωσαν το ανάστημά τους στέλνοντας στο σύνολο των βιομηχάνων το μήνυμα ότι η επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα θα αποκρουστεί στις πύλες των εργοστασίων.
Βέβαια, η σημερινή κινητοποίηση δεν θα γίνει γνωστή ούτε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ούτε φυσικά θα αναδειχθεί από την ξεπουλημένη, εργοδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ η οποία απέχει χαρακτηριστικά από τον αγώνα των χαλυβουργών. Είναι, τέτοιος ο τρόμος τους βλέποντας ότι οι εργαζόμενοι τους παρακάμπτουν και οργανώνονται από τα κάτω που όχι μόνο δεν έχουν βγάλει μια ανακοίνωση, ακόμα και για τα μάτια του κόσμου, αλλά τολμούν να μιλούν για στημένους αγώνες (!) όπως έκανε ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ  και εξέχον στέλεχος της ΠΑΣΚΕ κ. Κούτρας όταν του ζητήθηκε να συμβάλει σε πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρημάτων για τους χαλυβουργούς. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Κούτρας ήταν αυτός που πρότεινε και υπέγραψε την επαίσχυντη ΣΣΕ στον ΟΤΕ, η οποία προβλέπει 12% μείωση μισθών.

Ο κ. Κούτρας (με το μπεζ κουστούμι) πίσω από το ΓΑΠ,
σε προεκλογική ομιλία όπου έλεγαν ότι όταν βγει το ΠΑΣΟΚ ο ΟΤΕ θα ξαναγίνει δημόσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.