Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η Αριστερά στην εξουσία με την Πετρούλα;

Πολλή κουβέντα γίνεται τελευταία για τα ποσοστά της Αριστεράς και για το κατά πόσο ένας ενιαίος εκλογικός σχηματισμός στον οποίο θα συμμετείχαν όλα τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερά θα μπορούσε να φέρει την αριστερά στην κυβέρνηση. Καθημερινά, δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το άθροισμα των δυνάμεων του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΑΡΙ, των Οικολόγων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεπερνά το 40%, δίνοντας αφορμή στους δημοσιογράφους να πλάθουν σενάρια, να δημιουργούν αυταπάτες αλλά και να ενοχοποιούν κατά κύριο λόγο το ΚΚΕ που αρνείται μια τέτοια συνεργασία. Μια πολύ καλή απάντηση στο ζήτημα δόθηκε σήμερα μέσα από την εκπομπή "Αποκαλυπτικό Δελτίο". 
Εκεί ήταν καλεσμένος ο κ. Μαλέλης. Για όσους δεν το γνωρίζουν είναι διευθυντής ειδήσεων στο STAR. Ο κ. Μαλέλης, λοιπόν, αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ναι, καλά διαβάσατε ο άνθρωπος που έχει μετατρέψει το δελτίο ειδήσεων σε πορνογράφημα αποτελεί ιδρυτικό μέλος της αριστεράς της ευθύνης, όπως λέει και ο Πορτοσάλτε, της αριστεράς της διανόησης, της Αριστεράς του Κουβέλη, του Ψαριανού και της Ρεπούση. 
Με αυτό το κόμμα ζητάνε πολλοί, είτε από άγνοια είτε δόλια, να συνεργαστεί το ΚΚΕ ώστε να αναλάβει την διακυβέρνηση η Αριστερά, όπως λένε. Πράγματι, αν γινόταν μια τέτοια συνεργασία είναι πιθανό να αναλάμβανε τη διακυβέρνηση η αριστερά, όχι ο λαός όμως. Συνεπώς, κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα, πισωγύρισμα αφού ένα μεγάλο κομμάτι του λαού θα πίστευε στις αυταπάτες που καλλιεργούν πολλοί, με πρώτο τον Τσίπρα, περί αριστερής διεξόδου μέσα από εκλογές και μετά από λίγο καιρό θα απογοητευόταν και θα οδηγούνταν στην αγκαλιά της δεξιάς ή/και της ακροδεξιάς. Στόχος, λοιπόν, δεν πρέπει να είναι να αναλάβει την εξουσία η Αριστερά αλλά ο λαός και η εργατική τάξη και αυτό δεν μπορεί να γίνει με το Μαλέλη και τον κάθε Μαλέλη, γιατί αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με την πρωτοπόρα εργατική τάξη. Ο Μαλέλης ζει και πλουτίζει στοχεύοντας στην αποχαύνωση της. Άρα, η κουβέντα περί αριστερής διακυβέρνησης είναι άστοχη γιατί αφενός δεν φέρνει το λαό στην εξουσία αφετέρου απαιτούνται τέτοιου είδους ανατροπές που δεν μπορούν να προκύψουν μέσα από εκλογές. 

ΥΓ. Όσοι πιστεύουν ότι με το Μαλέλη μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα, μάλλον βλέπουν, συχνά, όνειρα με την Πετρούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.