Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Καψή και ψύχραιμη

Τόσα χρόνια η εικόνα του Μανώλη Καψή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ήταν αποκρουστική και έγινε ιδιαίτερα αποκρουστική εως προκλητική από τη μέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Το τελευταίο διάστημα στο προσκήνιο πέρασε και ο αδελφός του Παντελής ως νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όχι, ότι ήταν στο παρασκήνιο απλά το γεγονός ότι δεν εμφανιζόταν συχνά στην τηλεόραση τον είχε διατηρήσει στο περιθώριο της προβολής. Ο κύριος αυτός, λοιπόν, μέρα με τη μέρα ξεπερνά σε προκλητικότητα τον αδελφό του. Αφού κάθε μέρα απειλεί ότι αν η ΓΣΕΕ δεν συμφωνήσει σε όσα ζητήσει ο ΣΕΒ θα τα εφαρμόσει μονομερώς η κυβέρνηση σήμερα στην εκπομπή της ΝΕΤ (ΝΕΤWEEK) εμφανίστηκε να κάνει μάθημα σχετικά με τη διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας σε 2 καθηγητές πανεπιστημίου της οικονομικής επιστήμης. Και αν για τον κ. Τσακαλώτο, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι ως μέλος του Συνασπισμού διατυπώνει απόψεις διαφορετικές από τις διαδεδομένες ιδέες της ελεύθερης αγοράς, γεγονός που και πάλι δεν επιτρέπει σε ένα δημοσιογράφο να του κάνει μάθημα οικονομίας, το να κάνει μάθημα στον κ. Χιόνη ο οποίος μια χαρά υπηρετεί τις ιδέες του καπιταλισμού είναι τουλάχιστο γελοίο.
Ο τρόπος που υπηρετούν οι τύποι αυτοί τη δημοσιογραφία, όπως και πολλοί άλλοι "κορυφαίοι", αποδεικνύει ότι έχουν ξεχάσει το επάγγελμα τους. Στην εικόνα τους αποτυπώνεται η εικόνα της χρεοκοπίας της ελληνικής δημοσιογραφίας, γιατί πέρα από την οικονομική, την ηθική και την πολιτιστική χρεοκοπία τα τελευταία χρόνια διογκώθηκε τόσο το έλλειμμα της ενημέρωσης που έφτασε και η ενημέρωση στην πτώχευση. Μπορούμε να πούμε ότι η ενημέρωση και η δημοσιογραφία στον καιρό του μνημονίου είναι "Καψή και ψύχραιμη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.