Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Χρυσή Αυγή : "Ο "Ελβετικός σουγιάς" του συστήματος

Την Τετάρτη 24/7 τη μέρα, δηλαδή, που η χώρα τιμούσε την αποκατάσταση της αστικής δημοκρατίας και την πτώση της χούντας μετά την προδοσία της Κύπρου από τους πραξικοπηματίες, η Χρυσή Αυγή, ο πολιτικός απόγονος κάθε χούντας, είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει ένα ακόμα ρατσιστικό show μοιράζοντας ένα κιλό πατάτες μόνο σε Έλληνες σε μια προσπάθεια να συνδέσει τα δεινά του τόπου με την πτώση της Χούντας. Την διεξαγωγή του συσσιτίου την γνώριζαν ελάχιστοι ακόμα και ανάμεσα στους ψηφοφόρους της. Για αυτό το λόγο, προφανώς, την προηγούμενη μέρα ο δήμαρχος Αθηναίων Καμίνης αποφάσισε να διαφημίσει τη δράση της ΧΑ απαγορεύοντας τη διεξαγωγή του συσσιτίου. Όπως, ήταν αναμενόμενο το θέμα πήρε δημοσιότητα, οι χρυσαυγίτες το εκμεταλλεύτηκαν και ανακοίνωσαν ότι πέρα από τις πατάτες που είχαν σκοπό να μοιράσουν θα έκαναν και πολιτική συγκέντρωση. Εκεί ενεργοποιήθηκε ο έτερος "εχθρός" της ΧΑ ο Δένδιας, ο οποίος απαγόρεψε τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης με αιτιολογία ότι υπάρχουν πληροφορίες για επεισόδια από αναρχικές ομάδες. Το θέμα, φυσιολογικά, πήρε διαστάσεις η ΧΑ έστησε ένα ακόμα show το οποίο δεν το εμπόδισε κανείς και ήταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι. Και ο Καμίνης το έπαιξε δημοκράτης και ο Δένδιας αντι-Ναζί και οι Χρυσαυγίτες έπαιξαν 1ο θέμα στα κανάλια. Ωστόσο, από όλα τα παραπάνω προκύπτουν κάποιες εύλογες απορίες και κάποια εύλογα συμπεράσματα:

1ον Ο Καμίνης, τον οποίο οι χρυσαυγίτες λένε ότι ειναι Εβραιομασώνος κλπ και τον κατηγορούν ότι κάθε ενέργεια του κρύβει παρασκήνιο, τυχαία αποφάσισε λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του συσσιτίου να το απαγορέψει,στα χαρτιά από αποεδίχθηκε, με μόνο αποτέλεσμα τη διαφήμισή του;

2ον Το διήμερο που τα κανάλια ασχολούνταν με τη Χρυσή Αυγή, τόσο λόγω του συσσιτίου όσο και εξαιτίας της νοσηρής επίθεσης της Ζαρούλια εναντίον του Δραγασάκη με αφορμή μια περιπέτεια της κόρης του, έγιναν τα εξής:
  1. Καταργήθηκε η Κυριακάτικη Αργία
  2. Έκλεισαν 180 σχολεία
  3. Πέρασε νέο φορολογικό 
  4. Υπήρχε 24ώρη απεργία στον τομέα της υγείας
Εξελίξεις, για τα οποίες η κοινωνία δεν ενημερώθηκε, γιατί τα αστικά ΜΜΕ,τα τσοντοκάναλα που λένε οι χρυσαυγίτες που δήθεν τους πολεμούν, ασχολούνταν με τις πατάτες και το πεπόνι που μοίρασε η Χρυσή Αυγή υπό τους ήχους του ύμνου των Ναζί. 

3ον Με αφορμή τη Χρυσή Αυγή ο Δένδιας (άλλος Εβραιομασώνος σύμφωνα με τους Χρυσαυγίτες) απαγόρεψε τη διεξαγωγή συγκέντρωσης δημιουργώντας προηγούμενο, το οποίο θα επικαλεστεί και αυτός και οι χρυσαυγίτες στο μέλλον.

4ον Όλοι αυτοί οι φορείς, τα σωματεία, οι οργανώσεις εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών, η εκκλησία, οι δήμοι που διεξάγουν καθημερινά συσσίτια (και δεν μοιράζουν κάθε 2 μήνες ένα κιλό πατάτες ) χωρίς να ζητούν τα στοιχεία των σιτιζόμενων και χωρίς να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες τους δεν έχουν χώρο στα δελτία ειδήσεων. Όπως, δεν έχουν χώρο οι δράσεις λαϊκών επιτροπών και σωματείων που παρεμβαίνουν καθημερινά, για να μην κοπεί το ρεύμα ή το νερό λαϊκών οικογενειών, για να αποφευχθούν πλειστηριασμοί σπιτιών φτωχών συμπολιτών μας, για να σφραγιστούν τα βιβλιάρια υγείας ανέργων ώστε να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωτεπίζει ο λαός. Παρεμβάσεις που είναι αναμενόμενο να μην έχουν προβολή από τα ΜΜΕ των αστών γιατί αποτελούν δράσεις αλληλεγγύης που γίνονται όχι μόνο για την ανακούφιση όσων πλήττονται αλλά για την αφύπνισή και την ένταξή τους στο λαϊκό - εργατικό κίνημα. 

Το διήμερο αυτό, λιοπόν, απέδειξε με τον πλέον προφανή τρόπο ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί το πολυεργαλείο του συστήματος, τον ελβετικό σουγιά θα λέγαμε καλύτερα, τον οποίο το σύστημα τον αξιοποιεί σε κάθε ευκαιρία.

ΥΓ. Φυσικά, και δεν υποβαθμίζουμε το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, άλλωστε, μια ματιά στις αναρτήσεις μας το αποδεικνύει, ωστόσο, πλέον το θέατρο είναι τόσο προκλητικά στημένο που δείχνει ξεκάθαρα ότι στο θιάσο των χρυσαυγιτών συμμετέχουν και πολλές "δημοκρατικές" δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.