Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Για τον 902

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν στον επίκεντρό τους την πώληση του 902 από το ΚΚΕ. Μια πώληση που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. 
Σαφέστατα, η πώληση και οι απολύσεις των εργαζόμενων, όπως και όσες είχαν προηγηθεί στον 902, αποτελούν μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη για το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές που συνεπάγεται δυσάρεστη εξέλιξη για όλους τους εργαζόμενους. 
Πρώτα από όλους για τους εργαζόμενους στο 902 που μένουν άνεργοι σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική στιγμή. 
Εξαιρετικά δυσάρεστη και για το ίδιο το ΚΚΕ γιατί βρέθηκε μπροστά σε μια απο τις πιο αντιφατικές αποφάσεις της ιστορίας του, αφού το Κόμμα που πρεσβεύει και παλεύει για ένα σύστημα που δεν θα υπάρχουν άνεργοι απολύει εργαζόμενους. Η αντίφαση είναι προφανής όπως προφανής είναι και η αιτία, που δεν είναι άλλη από την καπιταλιστική κρίση που δεν επιτρέπει την ύπαρξη σοσιαλιστικών νησίδων, κάτι που όφειλαν στο Κόμμα να έχουν προβλέψει.
Εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη είναι και για το σύνολο των εργαζόμενων της χώρας γιατί όλοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η πολιτική της βαρβαρότητας είναι μονόδρομος θα αξιοποιήσουν,όπως έκαναν και με τις προηγούμενες απολύσεις από τα ΜΜΕ του ΚΚΕ, την πώληση του 902 για να αντιμετωπίσουν κάθε εργατική κινητοποίηση, κάθε προσπάθεια των εργαζόμενων να αποκρούσουν τη βαρβαρότητα που βιώνουν. Επίσης, χάνονται και 2 ΜΜΕ που παρουσιάζαν τους εργατικούς αγώνες και προέβαλαν την προοπτική μιας διαφορετικής πολιτικής πρότασης.
Πέρα από τα παραπάνω οι αντιδράσεις που προκάλεσε οδηγούν και στην εξαγωγή μιας σειράς συμπερασμάτων. Πρώτο συμπέρασμα είναι ότι οι επιθέσεις που δέχτηκε το ΚΚΕ από ολόκληρο τον πολιτικό,και όχι μόνο, κόσμο (από τη Χρυσή Αυγή, το ΣΥΡΙΖΑ, τον Άδωνι, τον Πλεύρη και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ μέχρι και ο εφοπλιστής Μαρινάκης(!!!) εγκάλεσε το ΚΚΕ) δείχνουν ότι όλοι περιμένουν το ΚΚΕ στη γωνία ειδικά όταν βλέπουν ευκαιρία να πλήξουν το ηθικό του πλεονέκτημα. Οι λυσσασμένες επιθέσεις δείχνουν ότι βαθιά μέσα τους όλοι θεωρούν το ΚΚΕ κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα κόμματα, και καλώς το θεωρούν. Για αυτό άλλωστε και το ίδιο το ΚΚΕ και οι ίδιοι οι κομμουνιστές είναι εξαιρετικά μουδιασμένοι απο τις εξελίξεις. Επειδή, δεν είναι Στρατούληδες να δηλώνουν "κι εμείς έχουμε απλήρωτους εργαζόμενους στο Κόκκινο αλλά τους αγαπάμε" (πριν 15 μήνες στο ΣΚΑΙ). Επειδή, οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ όταν λένε ότι τα κομματικά ΜΜΕ δεν είναι κερδοσκοπικές, καπιταλιστικές επιχειρήσεις το εννοούν και δεν κάνουν κωλοτούμπα με την πρώτη ευκαιρία να χτυπήσουν πχ το ΣΥΡΙΖΑ όταν επέβαλλε εκ περιτροπής εργασία στο ραδιοσταθμό του. 
Βέβαια, τις επιθέσεις από τον Άδωνη, τον Τζήμερο και τη ΧΑ τις περιμένεις. Έτσι κι αλλιώς αυτοί επιτίθενται στο ΚΚΕ ακόμα και στον ύπνο τους, και θυμούνται τους απολυμένους μόνο όταν θέλουν να πλήξουν το ΚΚΕ, η στάση όμως των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι εξαπέλυσαν και τη σφοδρότερη επίθεση είναι πολιτική αλητεία και ενδεικτική του αντικομμουνισμού που τους διακατέχει. Είναι πολιτική αλητεία γιατί αυτοί που σήμερα κατηγορούν το ΚΚΕ ως δεξί χέρι της κυβέρνησης, ως συστημικό κόμμα, ως αστικό κόμμα, μέχρι προχθές (και πιθανότατα ξανά σε λίγες μέρες), το καλούσαν σε συνεργασία. Είναι οι ίδιοι που σήμερα δια στόματος Τατσόπουλου, όπως στο παρελθόν ο ίδιος ο Τσίπρας, μιλάνε για συνεργασία με δυνάμεις της δεξιάς. 
Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πολύ πιο γρήγορα από όσο περιμένε κι ο πιο σκληρός επικριτής του, ΠΑΣΟΚ του 1990. Έχει υιοθετήσει την άποψη όποιος δεν είναι μαζί μας είναι με τη δεξιά. Στάση που προέβαλλε για 3 δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ και εξέθρεψε το δικομματισμό για 35 χρόνια.Τόσα χρειάστηκαν για να αντιληφθούν όλοι ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι ίδιοι,ας μην χρειαστούν άλλα τόσα για να κατανοήσουμε τη δολιότητα του καινούριου δικομματισμού που στήνουν.

ΥΓ1. Κι αν το 2010, σύντροφοι, ο 902,κι ενώ όλη η κοινωνία αντιλαμβανόταν το βρώμικο ρόλο των αστικών ΜΜΕ, έβγαζε δελτίο ειδήσεων με Κανέλλη, Μπογιόπουλο μήπως θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα σήμερα σε πολλά επίπεδα; Δυστυχώς, δεν έγινε, κι ο 902 έκλεισε κι ένα κομμάτι κόσμου στράφηκε στα EXTRA και στα KONTRA με τιςς γνωστές συνέπειες. Δεν τολμήσαμε, αποτύχαμε.

ΥΓ2. Όλοι εσείς (αυριανιστές, Πάγκαλοι, παγκαλοειδή, Πλεύρηδες, Γεωργιάδηδες) που επι χρόνια κατηγορούσατε το ΚΚΕ για κρυφά ταμεία, κρυφές χρηματοδοτήσεις, για 500 εκατομύρια από τη πώληση της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σήμερα, που εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται η συκοφαντία σας, συνεχίζετε να λασπολογείτε για τα ακριβώς αντίθετα. ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.