Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Οι Business των χρυσαυγιτών στο Πέραμα και ο εργοδότης(!) συνδικαλιστής

Εταιρεία «αχθοφόρων» και «Ομοσπονδία Φυλάκων»
 
Νέα στοιχεία για τη σύσταση κυκλώματος που - για λογαριασμό των εργολάβων της Ζώνης - εμπορεύεται εργαζόμενους κι έχει βάλει στόχο το χτύπημα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Τα νέα στοιχεία συνδέονται άμεσα με τη δολοφονική ενέδρα που έστησαν οι χρυσαυγίτες στο Πέραμα σε βάρος κομμουνιστών συνδικαλιστών.
Ο Α. Πανταζής που έχει αναγνωριστεί από τους συνδικαλιστές ως ο επικεφαλής της επίθεσης, στην κατάθεσή του στον ανακριτή, για να βγάλει από πάνω του την ευθύνη, ισχυρίστηκε ότι επικεφαλής (πυρηνάρχης) της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα είναι κάποιος Περικλής Μουλιανάκης. Από την αναζήτηση άλλων στοιχείων για τον Μουλιανάκη προέκυψε ότι αυτός έχει ήδη στήσει επιχείρηση με την επωνυμία PERIKLIS SHIPPING SERVICES CO που έχει ως «αντικείμενο: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΠΙΧ/ΣΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΧΘΟΦΟΡΩΝ»!
Το περιεχόμενο της επιχείρησης παραπέμπει σε δουλεμπορικό γραφείο. Είναι γνωστό ότι δουλεμπορικά έχουν στήσει οι χρυσαυγίτες στην Εύβοια και «νοικιάζουν» εργατικά χέρια για 18 ευρώ. Και φαίνεται ότι το δήθεν σωματείο που ετοιμάζουν με τις εντολές των εργολάβων οι χρυσαυγίτες είναι μόνο το προκάλυμμα για να λειτουργήσουν δουλεμπορικά και στη Ζώνη.
Επιπρόσθετα ο Περικλής Μουλιανάκης εμφανίζεται ως οργανωτικός γραμματέας ενός νεοσύστατου «φρούτου» που αυτοχαρακτηρίζεται συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών και Φυλάκων (ΠΟΥΑΧΦ), η οποία φαίνεται ότι στήθηκε για να καλύψει και τους «φρουρούς» του δουλεμπορικού.


Η αποκάλυψη της εταιρείας και της «ομοσπονδίας» τους, έρχεται να «κολλήσει» στη δήλωση του χρυσαυγίτη εργοδηγού των εργολάβων Χρ. Κυριτσόπουλου (είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες), τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη, σε εκδήλωση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα ότι: «Εχουμε το δικαίωμα, λοιπόν, κι εμείς να κάνουμε ένα σωματείο και με αυτό το σωματείο, βάσει νόμου, που θα αποτελείται από αρκετά μέλη, θα διαφοροποιήσουμε τα μεροκάματά μας, γιατί η κρίση αυτή που υπάρχει στην Ελλάδα (...) Τα μεροκάματα που παίρναμε πριν δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά, σε σχέση με την κρίση. Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους»!
Ηταν τότε που ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Λαγός προανήγγειλε το λόγο που έγινε η η δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές συνδικαλιστές στο Πέραμα λέγοντας: «Για την κατάντια αυτή (σ.σ. εννοεί στη Ζώνη) φταίνε -και το δηλώνω ξεκάθαρα γιατί το γνωρίζω πάρα πολύ καλά αυτό- οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, το οποίο εδώ και 10-15 χρόνια, διέλυσαν τα πάντα (...) αυτοί οι άνθρωποι έκαναν τρομερές απεργίες για τρομαχτικά ασήμαντα ζητήματα και κατάφεραν να διαλύσουν όλες τις υποδομές που υπήρχαν».
Πληροφορίες από τη Ζώνη αναφέρουν ότι οι εργολάβοι επιμένουν στην σύσταση τέτοιου «σωματείου» και ότι τις επόμενες μέρες προτίθενται να καταθέσουν το καταστατικό του.
Στοιχείο που φανερώνει ότι εργολάβοι της Ζώνης συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή είναι και το ότι κανείς από τους εργολάβους ή την Ενωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά δεν έχει εκφράσει την παραμικρή διαμαρτυρία για τα όσα έχουν καταγγελθεί. Με τη σιωπή τους επί της ουσίας δεν αρνούνται ότι τον Απρίλη του 2012 ομάδα εργοδοτών της Ζώνης είχε συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκο, ο οποίος είχε μαζί του τον Κασιδιάρη και τον Λαγό και πως πήραν εντολή να «καθαρίσουν» τη Ζώνη, με το αζημίωτο. Τα ονόματα των εργολάβων που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση έχουν ήδη έρθει στο φως της δημοσιότητας, όπως κι αυτό του προέδρου της εργοδοτικής Ενωσης Πυρηνή.
Ερωτήματα, τέλος, προκαλεί από την άλλη πλευρά ότι παρά τα συγκεκριμένα στοιχεία για τη σύνδεση εργολάβων - Χρυσής Αυγής που έχουν ήδη κατατεθεί στον Ε' ανακριτή Πειραιά, μέχρι και χτες δεν είχε κληθεί να καταθέσει κανείς από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.