Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Τελικά οι αγώνες των εργαζόμενων δεν τις κλείνουν τις επιχειρήσεις.
Διασφαλίζουν την αξιοπρεπή τους διαβίωση

Η πρώτη νίκη εργαζομένων ενάντια στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας είναι γεγονός.
Οι εργαζόμενοι στην phone-marketing δίνοντας έναν ηρωικό αγώνα μετά από 114 μέρες απεργίας, κατάφεραν να πάρει πίσω ο εργοδότης την απόφασή του για επιβολή εκ περιτροπής εργασία, που τους ήθελε να δουλεύουν για ένα 8ωρο την εβδομάδα (140 ευρώ το μήνα μικτά!).

Ακολουθώντας το παράδειγμα των χαλυβουργών που τόση λάσπη δέχονται τις τελευταίες μέρες από όλους του υπηρέτες της αστικής τάξης (πολιτικό και δημοσιογραφικό προσωπικό) αντέδρασαν ακαριαία στην απόφαση του εργοδότη και αντιπαραθέτοντας αγωνιστικότητα και ενότητα κατάφεραν, μέσα σε αυτές τις συνθήκες με την ανεργία να είναι στο 30%, σε ένα κλάδο (τηλεφωνικά κέντρα) που η ανακύκλωση των εργαζόμενων είναι συνήθης πρακτική για τους εργοδότες, να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία αλλά και να μη γίνουν απολύσεις εργαζομένων!!!

Μάλιστα, στη συμφωνία που υπέγραψαν με τον εργοδότη προβλέπεται ότι θα γυρίσουν στη δουλειά με βάση την παλιά ΕΓΣΣΕ (η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στην εταιρεία αμείβονταν με αυτήν) και όχι με τη νέα που προβλέπει τις μειώσεις κατά 22% ή 32% για νέους κάτω των 25 ετών.
Ο ηρωικός αγώνας των εργαζόμενων πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους μας. Δείχνει, κόντρα σε όσα θέλουν οι εργοδότες τις τελευταίες μέρες να πιστέψουμε, ότι οι εργάτες το δίκιο και τη ζωή τους το κερδίζουν με τους αγώνες και όχι με την υποταγή, την ανάθεση και τη μοιρολατρία.

Οι εργαζόμενοι στη Phonemarketing έδειξαν το δρόμο. Οργανώθηκαν στο κλαδικό τους σωματείο (Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών % Πληροφορικής), ήρθαν σε επαφή με το ΠΑΜΕ και τη Λαϊκή Επιτροπή της Νέας Ιωνίας (όπου βρίσκεται η εταιρία) και πάνω απ’ όλα πάλεψαν συλλογικά, οργανωμένα, ανυποχώρητα.

Χαιρετίζουμε για ακόμη μια φόρα τον Ηρωικό Αγώνα των Απεργών στη Phone-marketing. Η νίκη τους είναι νίκη όλης της Εργατικής τάξης. Στη συνέχεια παραθέτουμε την ανακοίνωση την επιτροπής αγώνα των εργαζομένων στη Phonemarketing η οποία κατά τη διάρκεια της απεργίας μετατράπηκε σε επιχειρησιακό σωματείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.