Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πρώτα τον απείλησαν, μετά τον απέλυσαν και στο τέλος τον συνέλαβαν!!!!

Σε νέα τρομοκρατική επίθεση, με στόχο να τσακίσει κάθε αντίσταση, προχώρησε η εργοδοσία του ραδιοσταθμού «Libero fm» στη Θεσσαλονίκη. Χθες κατέθεσε μήνυση σε βάρος εργαζόμενου τεχνικού, που απέλυσε επειδή δεν δέχθηκε να υπογράψει για τη συγκρότηση Ενωσης Προσώπων και να αποδεχθεί μειώσεις στο μισθό του. Ο απολυμένος εργαζόμενος, συνελήφθη από την αστυνομία την ώρα που βρισκόταν μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου ήταν προγραμματισμένη να συζητηθεί η εργατική διαφορά μετά από καταγγελία που έκανε για την παράνομη απόλυσή του.
Στο πλευρό του απολυμένου συναδέλφου βρέθηκε από την πρώτη ώρα το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.
Η εργοδοσία του LIBERO αφού δεν πέτυχε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με το σύνολο του προσωπικού της, που προέβλεπε τη μείωση των αποδοχών του κατά 50%, κατόρθωσε με εκβιαστικά διλήμματα να πείσει ένα κομμάτι των εργαζομένων να ιδρύσουν Ενωση Προσώπων, η οποία συμφώνησε με την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που προβλέπει μείωση των μισθών κατά 50%. Αμέσως μετά ανακοίνωσε την απόλυση ενός συναδέλφου τεχνικού, που μαζί με άλλους 6 αρνήθηκαν να υπογράψουν για τη σύσταση της Ενωσης Προσώπων.
Ο απολυμένος συνάδελφος, προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και κατέθεσε αγωγή σε βάρος του εργοδότη, για την παράνομη και εκδικητική απόλυσή του.
Χθες, την ώρα της τριμερούς συνάντησης στην Επιθεώρηση Εργασίας, η αστυνομία συνέλαβε τον απολυμένο συνάδελφο μετά από προφορική μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε ο εργοδότης.
Επιτόπου ο απολυμένος εργαζόμενος δήλωσε την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση σε βάρος του εργοδότη, για ψευδή καταμήνυση και τελικά βρέθηκαν και οι δύο στο ΑΤ Λευκού Πύργου. Μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.
«Αυτή είναι η εργοδοσία και αυτό το κράτος της, που σπεύδει να συλλάβει απολυμένους εργαζόμενους οι οποίοι παλεύουν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Απαιτεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης, διάλυση της Ενωσης Προσώπων και εφαρμογή της ΣΣΕ - ούτε ένα ευρώ μείωση στους μισθούς. Καλεί τους συναδέλφους σε αγώνα για υπογραφή Νέων Συλλογικών Συμβάσεων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Οι εργοδότες εδώ και αρκετά χρόνια επιδιώκουν να χτυπήσουν τις ΣΣΕ. Τους στέκονται εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα. Αξιοποιούν παλιούς και νέους νόμους για να κάνουν πιο φθηνή την εργατική μας δύναμη. Θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με ισοπεδωμένους μισθούς και συντάξεις. Απέναντί τους πρέπει να σταθούμε με ταξική ενότητα και συσπείρωση. Σε κάθε χώρο δουλειάς να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.