Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Eίναι νεκροί Διάολε, όχι «λαθρομετανάστες»!

Από το e-oikodomos.blogspot.com

Αυτοί που πνίγηκαν στα παγωμένα νερά της Λέσβου ήταν άνθρωποι. Είχαν ψυχή. Έκαναν όνειρα, είχαν να ελπίζουν σε κάτι. Πριν λίγες ώρες πάλευαν με τα κύματα, ούρλιαζαν  ή έκλαιγαν ή προσεύχονταν. Τον θάνατο δεν τον έστειλε η κακή τους μοίρα. Τον έστειλαν οι χασάπηδες που υποτάσσουν, ποδοπατούν και σφάζουν τους λαούς και ύστερα ανταλάσσουν μεταξύ τους τα κομμάτια με «βραβεία ειρήνης».  Αυτοί που αποφασίζουν ποιοι «θεμελιώνουν δικαίωμα» ζωής και ποιοι ζουν «λαθραία».
Κάποτε, σ’ αυτήν εδώ τη  χώρα, χτίζονταν τείχη για να κρατήσουν έξω τους πάνοπλους εχθρούς που οι νικητές τους σέβονταν και ως νεκρούς. Στις μέρες μας χτίζονται τείχη για να  προφυλάσσουν τους «νόμιμους» απ’ τους «λαθραίους», τους αδύναμους σύγχρονους εισβολείς. Που όταν, σκαρφαλώνοντας στα τείχη αγωνιώντας να ξεφύγουν από την ασημαντότητά τους, χάσουν τη ζωή τους, γίνονται ακόμα πιο ασήμαντοι. Και παραμένουν  «λαθραίοι». Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει πια  αξία. Ας το καταλάβουμε οι «νόμιμοι» αυτού του τόπου. Όπου να ΄ναι έρχεται η σειρά μας. Καλά Χριστούγεννα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.