Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας: «Κυνήγησαν» τους Χρυσαυγίτες

Νέα κίνηση απομόνωσης των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε από εργαζόμενους, αυτήν τη φορά από τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας που αρνήθηκαν κάθε επαφή, ενημέρωση, επικοινωνία με τους εν Ελλάδι νεοναζί.
Από το www.902.gr

Πικαρισμένα τα φασιστοειδή γράφουν στην ιστοσελίδα τους: «Ως συνηθίζεται στη Χρυσή Αυγή, μετά την κατάθεση κάποιας ερώτησης από τους συναγωνιστές - βουλευτές, γίνεται ενημέρωση των φορέων που αφορά η ερώτηση. Στην προκειμένη περίπτωση, η ερώτηση αφορούσε τους υπαλλήλους της Εθνικής Τραπέζης, καθώς έθιγε το θέμα των δανείων με προνομιακούς όρους που μπορούν να λαμβάνουν οι βουλευτές. Η συγκεκριμένη ενημέρωση, όμως, δεν έγινε δεκτή από τους συνδικαλιστές της Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ), καθώς ως φαίνεται οι εν λόγω "δημοκράτες" δεν μπορούν να δεχτούν την κοινοβουλευτική δράση της Χρυσής Αυγής».
Στην πραγματικότητα, τα φασιστοειδή έστειλαν στον ΣΥΕΤΕ την ερώτηση και ακολούθως άφηναν ανοικτό παραθυράκι να εγκαινιάσουν επικοινωνία μαζί τους («για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον τομέα των επιστημονικών συνεργατών»).

Η απάντηση των εργαζομένων στην ΕΤΕ ήταν να στείλουν πίσω την επιστολή της Χρυσής Αυγής, γράφοντας πάνω με μεγάλα κεφαλαία γράμματα «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ»!
Μην έχοντας τι να απαντήσουν οι φασίστες κατέφυγαν στη γνωστή τους μέθοδο, τη λασπολογία κατά των εργαζομένων, εν προκειμένω της ΕΤΕ: «(...) αντιλαμβανόμαστε και τις αδιαφανείς διαδικασίες με τις οποίες για χρόνια μπορούσε κάποιος να γίνει υπάλληλος της Εθνικής. Το βασικότερο "προσόν" για να αναδειχθεί κάποιος σε "αξιόλογο" υπάλληλο ήταν να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ! Αυτοί είναι οι "αγωνιστές" των κομματοκρατούμενων συνδικαλιστικών οργάνων που ευθύνονται κι αυτοί για το μεγάλο φαγοπότι στο δημόσιο τομέα».
Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση αυτή των εργαζομένων στην ΕΤΕ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλες, με το λαό να αντιδρά μαζικά στην παρουσία των φασιστοειδών, π.χ. στην Τσαριτσάνη, την Καρδαμύλη, την Πάρο, τη Σάμο, στη βόρεια Εύβοια, σε χώρους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές παντού στην Ελλάδα. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Παίρνοντας την απάντησή τους από το μαζικό, οργανωμένο, ταξικό, εργατικό, λαϊκό κίνημα και τους συμμάχους του. Με αγωνιστικό πνεύμα, αυξημένη λαϊκή επαγρύπνηση και πολιτική απάντηση στις όποιες ενέργειές τους. Ξεσκέπασμα του τι και ποιους εξυπηρετούν οι νεοναζί πίσω από τις άσφαιρες ρητορείες τους, τα συσσίτια της ελεημοσύνης. Αποκάλυψη καθημερινά στους χώρους εργασίας και τις λαϊκές γειτονιές, στα σχολειά και στις σχολές, του βρώμικου ρόλου που παίζουν ως μπράβοι ενός εκμεταλλευτικού συστήματος σε βαθιά σήψη. Σε συνάρτηση με τον καθημερινό αγώνα για να γίνει ο λαός κύριος στον τόπο του και στον πλούτο που με το μόχθο του παράγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.