Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

3 νεκροθάφτες του λαού γράφουν.....

Από το πρωί που δημοσιεύθηκε το μανιφέστο των 3 (Ραγκούση - Λοβέρδου - Διαμαντοπούλου) όλα τα μέσα κάνουν εκτενείς αναφορές και όλοι προσπαθούν να διαβάσουν πίσω από τις γραμμές ώστε να ερμηνεύσουν το νόημα της κοινής δήλωσης κυρίως σε σχέση με την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Εμείς, ωστόσο, βρήκαμε εξαιρετικά ενδιαφέροντα όσα γράφονται στη δήλωση, περισσότερο ενδιαφέροντα από όσα δεν γράφονται και κρύβονται πίσω από αυτή. 
Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι οι 3 υπουργοί επιτίθενται ανοιχτά εναντίον όλων των εργαζόμενων που διαμαρτύρονται τις τελευταίες μέρες υποστηρίζοντας ότι αποτελούν "συντεχνίες" που προσπαθούν να υπερασπιστούν τα "προνόμια" τους. Επειδή, όμως τις τελευταίες μέρες, και πολύ περισσότερο τις επόμενες, αυτοί που διαμαρτύρονται και θα διαμαρτυρηθούν είναι το σύνολο των εργαζόμενων ουσιαστικά λένε ότι οι  εργαζόμενοι αποτελούν μια αντικοινωνική συντεχνία η οποία στρέφεται εναντίον των υπολοίπων μελών της κοινωνίας. Ποια είναι αυτά άραγε; Μπορεί κάποιος να πει ότι είναι οι εργοδότες στο σύνολό τους. Και αυτό όμως δεν ισχύει γιατί στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν και οι επαγγελματοβιοτέχνες. Άρα αυτοί που μένουν είναι τα μέλη του ΣΕΒ, της ένωσης εφοπλιστών και οι τραπεζίτες. Αυτοί που, όπως, αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ συναντιούνται με τα μέλη της τρόικα και τους ζητούν επιτακτικά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων....

Ένα άλλο σημαντικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι διαλύουν την αυταπάτη που καλλιεργούν πολλοί ότι τα μέτρα τα αποφασίζουν οι ξένοι, είμαστε υπό κατοχή, βιώνουμε το Δ΄Ράιχ κλπ. Είναι φανερό από όλο το κείμενο ότι τα μέτρα αποτελούν κυβερνητικές επιλογές τις οποίες υποστηρίζουν οι υπουργοί.
Πέρα από αυτό λένε κι γράφουν κι άλλα ενδιαφέροντα. 
1. "Πάρα πολλές φορές, αλλά και σήμερα, αντιλαμβανόμαστε πως ορισμένοι σπρώχνουν τα πράγματα πέραν των ορίων, για να γίνει μακελειό. Πιστεύοντας, πως η Δημοκρατία δεν θα τολμήσει και, συνεπώς, θα κάνουν και πάλι το δικό τους."
Αυτό αποτελεί μήνυμα ότι η "Δημοκρατία" τους την Πέμπτη θα τολμήσει και θα απαντήσει στους εργαζόμενους με μακελειό; Το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν η αστική δημοκρατία.
2. "Η πλειοψηφία των πολιτών στήριξε με ένταση τις αλλαγές που έγιναν και δεν παρασύρθηκε από τους δημαγωγούς". 
Ασχολίαστο
3. "Παιδεία, Υγεία, Δημόσιες Μεταφορές αποτελούν τον πυρήνα της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, τον οποίο, μέσα στις δραματικές αυτές περιστάσεις, θα πρέπει να υπερασπιστούμε."
Την Παιδεία την υπερασπίζονται με το κλείσιμο σχολείων, με τη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου, με το να κόβουν τα λεωφορεία που μετακινούν τους τυφλούς μαθητές, με το να μειώνουν τα σχολεία ειδικής αγωγής, με την με το να δίνουν στον πρωτοδιόριστο δάσκαλο 560 ευρώ το μήνα.
Την Υγεία με τη κατάργηση χιλιάδων κλινών στα δημόσια νοσοκομεία, με το κλείσιμο νοσοκομείων και κέντρων υγείας, με το κλείσιμο της Παιδοκαρδιοχειρουργικής μονάδας του Παίδων κλπ.
Τις δημόσιες μεταφορές με την αύξηση του εισιτηρίου στο 1,40 €, με τον περιορισμό των δρομολογίων των λεωφορείων κατά 33%, με τη διάλυση του ΟΣΕ, με το να παραμένουν 8 σταθμοί του Μετρό κλειστοί ενώ έχει ολοκληρωθεί το 95% των εργασιών που απαιτούνται, με την παράδοση των ταξί και των φορτηγών δημοσιάς χρήσης στο μεγάλο κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.