Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Απειλές διώξης και απόλυσης στους καθηγητές που συμμετείχαν στην απεργία στήριξης της ΕΡΤ

Πηγή:  902 

Κλίμα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών επιχειρούν να δημιουργήσουν διευθυντικά στελέχη της εκπαίδευσης κατ' εντολή της κυβέρνησης, ώστε να αποτρέψουν τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία.
Με επίκληση του καθεστώτος επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, έχει καταγραφεί σωρεία απειλών κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, του Ηρακλείου, των Σερρών, του Μενιδίου, της Αλεξανδρούπολης και της Άρτας.
Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή και των Σχολείων απείλησαν τους απεργούς πως αν απεργήσουν θα κινηθούν διαδικασίες διαθεσιμότητας και απόλυσής τους.
Στα Χανιά μάλιστα ζητήθηκε από εκπαιδευτικό να κατονομάσει όσους απεργούν, ενώ στο Ηράκλειο κλήθηκε απεργός να καταθέσει γραπτή απολογία.
Άμεση αντίδραση των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων
Στη Θεσσαλονίκη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι των Λαϊκών Επιτροπών προχώρησαν σε παρέμβαση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καταγγέλλοντας το κλίμα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών.
Άμεση ήταν η απάντηση των συγκεντρωμένων και στην Άρτα όπου κατέληξαν στο κτίριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου έγινε παράσταση διαμαρτυρίας από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, αυτοδιοικητικούς συμβούλους και στελέχη ταξικών σωματείων για την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης απεργών εκπαιδευτικών κατ' εντολή της κυβέρνησης!
Στο Ηράκλειο Κρήτης, η απεργιακή κινητοποίηση μετά την ΕΡΤ, κατευθύνθηκε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και τα ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, του Συλλόγου Δασκάλων «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Στα Χανιά, η απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης, κατέληξε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Δημοσίου
Σε ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο τονίζουν:
«Απαντάμε με κινητοποιήσεις και απεργία στις απειλές για αυτοδίκαιη διαθεσιμότητα στους καθηγητές που ήταν σήμερα απεργοί!
Άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και του ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο!
1. Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ προχωρά σε νέο αυταρχικό κατήφορο. Διώκει καθηγητές που συμμετείχαν στη σημερινή πανελλαδική απεργία εναντίωσης στο κλείσιμο της ΕΡΤ, απειλεί ότι θα τους θέσει σε αυτοδίκαιη διαθεσιμότητα!
2. Σημειώνουμε ότι η απειλή για διαθεσιμότητα επικαλείται την επιστράτευση των καθηγητών. Είναι γνωστό όμως ότι η επιστράτευσή τους αφορούσε τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, σήμερα όμως δεν υπήρχε διεξαγωγή πανελλαδικών εξετάσεων!
3. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε έκτακτη συνεδρίαση την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ σήμερα 13 Ιούνη και ώρα 6.00.
Να απαντηθεί ο αυταρχισμός της κυβέρνησης με άμεση απόφαση για 24ωρη απεργία!
Κανένας μόνος του - να σταματήσουν τώρα οι διώξεις!
Κάτω η πολιτική του "νόμος και τάξη". Κάτω η επιστράτευση!».
Άμεση ήταν και η απάντηση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ του Ν. Καβάλας στις προσπάθειες τρομοκράτησης. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει αναλυτικά:
«Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ν. Καβάλας καταδικάζει τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, η οποία απειλεί με απόλυση όσους καθηγητές συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14/6/2013 εναντίωσης στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, στις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, με πρόσχημα ότι βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης.
Άμεση πρέπει να είναι η απάντηση συνολικά της εργατικής τάξης αν η κυβέρνηση τολμήσει να υλοποιήσει τις απειλές της.
Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις - Κανένας μόνος του.
Κάτω η πολιτική του "νόμος και τάξη". Να αρθεί η επιστράτευση από όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς.
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους του Νομού να συμπαρασταθούν στους καθηγητές – απεργούς και να καταδικάσουν τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.