Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τα μάθατε; Χρεωκοπήσαμε

Ο υπερ-υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, επισήμως ανακοίνωσε την επερχόμενη χρεωκοπία της χώρας. Γνωστός για την άριστη αξιοποίησης της ελληνικής γλώσσας με στόχο την παραπλάνηση χρησιμοποίησε τον όρο "επιλεκτική χρεωκοπία" για να το ανακοινώσει. Η αντίδραση στο τρομακτικό αυτό γεγονός το οποίο μέχρι πριν 10 μέρες παρουσιαζόταν ως εφιάλτης και καταστροφή που θα μας οδηγούσε σε ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων είναι ιδιαίτερα ήπια από όσους έσπερναν τα σενάρια τρόμου. Οι μεγαλο-δημοσιογράφοι (αυτοί που σε όσους έλεγαν ότι δεν πρέπει να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο κουνούσαν το δάχτυλο λέγοντας τους ότι αν δεν γίνει αυτό θα χρεοκοπήσουμε) συζητούν χωρίς πανικό και ίχνος ντροπής τι σημαίνει επιλεκτική χρεωκοπία προσπαθώντας να κάνουν το άσπρο μαύρο. Το ζουμί του όρου "επιλεκτική χρεοκοπία" δεν είναι ασφαλώς η λέξη επιλεκτική αλλά η λέξη χρεοκοπία.
Χρεοκοπήσαμε, λοιπόν, αφού πρώτα διαμορφώθηκαν συνθήκες εξαθλίωσης και εργασιακού μεσαίωνα για τους εργαζόμενους οι οποίοι εκβιάζονταν να τα δεχτούν όλα αυτά ώστε να μην χρεοκοπήσουμε. Πιστεύω ότι, από σήμερα, όλοι όσοι δέχονταν ότι το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο θα μας σώσουν από τη χρεωκοπία θα νιώσουν όσο ανόητοι πρέπει ώστε να ξεσηκωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.