Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

InternetQ: Άλλη μια εταιρία "πρότυπο"

Όσοι αρνούνται να δουλεύουν χωρίς αμοιβή, απολύονται. Όσοι αντιδρούν στις απολύσεις, απολύονται και αυτοί. Αυτή είναι η περίφημη «αστική δημοκρατία» με την οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι εργάτες και για την οποία έχουν χύσει τόνους μελάνι για να την υπερασπίσουν τα «παπαγαλάκια» του συστήματος.

Αυτά συμβαίνουν και στην εταιρεία Internet «Q», η οποία απέλυσε στις αρχές της βδομάδας διαδοχικά δύο εργαζόμενους με στόχο «να λειτουργήσει σαν παραδειγματισμός για τους υπόλοιπους εργαζομένους, ώστε να φοβηθούν και να "συμμορφωθούν" στις απαιτήσεις της διοίκησης». Χτες η εργοδοσία έκανε ακόμα τρεις απολύσεις με τον ίδιο στόχο.

Η πρώτη απόλυση έγινε την περασμένη Δευτέρα. Το ΣΕΤΗΠ σημειώνει ότι η εταιρεία απέλυσε το Βαγγέλη Τσάγκα γιατί αρνήθηκε να συνεχίζει να δουλεύει υπερωρίες και Σαββατοκύριακα απλήρωτος. Αντιδρώντας άμεσα στην απόλυση το ΣΕΤΗΠ οργάνωσε την ίδια μέρα σύσκεψη όπου αποφασίστηκε να συγκληθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στην συγκεκριμένη επιχείρηση. Το πρωί της Τρίτης η εργοδοσία απέλυσε το Θοδωρή Μουρατίδη, ο οποίος τη μέρα εκείνη «μοίραζε στους εργαζόμενους την ανακοίνωση - κάλεσμα για τη γενική συνέλευση»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.