Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Φασίστες ως φερέφονα των εργοδοτών

Το φασιστοειδές που ονομάζεται Άδωνης Γεωργιάδης έδρασε πάλι, αποκαλύπτοντας ένα πρόσωπο που οι φασίστες προσπαθούν να κρύψουν καλά για να μην γίνονται αντιπαθείς σε φτωχά λαϊκά στρώματα που έχουν κατευθυνθεί προς την άκρα δεξιά. 
Ας, πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Σήμερα, το Σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών περιφρούρησαν την απεργία που είχαν εξαγγείλει στην εταιρία InternetQ. Η εργοδοσία της εταιρίας πριν 2 εβδομάδες είχε προχωρήσει σε 5 τρομοκρατικές απολύσεις. Η αρχή είχε γίνει όταν η εργοδοσία απαίτησε από τους εργαζόμενους της να δουλέψουν απλήρωτοι Σαββατοκύριακα γιατί δεν θα προλάβαιναν να παραδοθούν τα projects στην ώρα τους. Τότε ο εργαζόμενος Βαγγέλης Τσάγκας αρνήθηκε να δουλέψει απλήρωτος και Σαββατοκύριακα (η πλειοψηφία των εργαζόμενων δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες τις καθημερινές). Η απάντηση του εργοδότη ήταν "Απολύεσαι" (Δευτέρα 11/7). Την επόμενη μέρα (Τρίτη 12/7) απολύθηκε ο Θοδωρης Μουρατίδης γιατί "τόλμησε" να μοιράσει την ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ που καλούσε σε γενική συνέλευση τους εργαζόμενους. Μετά από 3 μέρες (παρασκευή 15/7) απολύθηκαν άλλοι 3  εργαζόμενοι που αντέδρασαν στις απολύσεις. Τα σωματεία αντέδρασαν άμεσα και πραγματοποίησαν απεργία την Τρίτη 19/7. Την Τετάρτη  20/7 η εργοδοσία είπε στους προγραμματιστές της εταιρίας ότι από την επόμενη δεν θα δουλεύουν στην Κυψέλη όπως μέχρι τότε αλλά στο Κορωπί! Προφανώς, η κίνηση είχε 2 στόχους. Ο 1ος να τρομοκρατήσει και ο 2ος η ελπίδα τους ότι στο Κορωπί δεν θα πάει κανείς να περιφρουρήσει οποιαδήποτε απεργία. Επειδή, όμως, σήμερα η περιφρούρηση της απεργίας έγινε και στο Κορωπί έπρεπε το θέμα να παίξει στα κανάλια δίχως αντίλογο. Βγήκε λοιπόν ο Γεωργιάδης στο δελτίου του Alter και έσκουζε ότι το ΠΑΜΕ έκλεισε παράνομα την εταιρία δίχως προκήρυξη απεργίας. Σε παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΤΗΠ Αλέκου Περράκη ο οποίος αφού κατήγγειλε όσα γίνονται στην εταιρία σαν αιτίες της απεργίας ο Γεωργιάδης είπε: "Αυτά τα κάνετε με υπουργούς σαν τον Παπουτσή και τον Παυλόπουλο. Έπρεπε να είμαι εγώ υπουργός να βλέπατε. Αλλά δεν θα γίνω; Θα γίνω και τότε θα δείτε......". Τότε ο παρουσιαστής του δελτίου του είπε ότι δεν είναι δυνατόν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε συνθήκες μεσαίωνα η απάντηση του μπουμπούκου (που καθημερινά σκούζει ότι νοιάζεται για τις θέσεις εργασίας των Ελλήνων προλετάριων που τους παίρνουν τη θέση οι μετανάστες) ήταν ότι αν η εταιρία παρανομεί να πάνε στα δικαστήρια. 
Νομίζουμε ότι ο ρόλος του φασίστα Γεωργιάδη ως φερέφωνου  της εργοδοσίας θα πρέπει να αφυπνίσει όλους εκείνους τους εργαζόμενους που ασπάζονται τις ιδέες και τις θέσεις του μπουμπούκου και των ομοίων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.