Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Δύο κόσμοι...

Από το σημερινό "Ημεροδρόμο"

Μόλις προχτές δημοσιεύτηκε η ετήσια «λίστα Φορμπς» όπου καταγράφονται οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί. Ενας μόνο από αυτούς, ο πρώτος της λίστας, ο Μπιλ Γκέιτς της «Μάικροσοφτ», εμφανίζεται να διαθέτει περιουσία ύψους 59 δισ. δολαρίων. Η περιουσία τριών μόνο μεγιστάνων της λίστας, του Γκέιτς, του Σόρος και του Μπάφετ, ξεπερνά τα 130 δισ. δολάρια. Συνολικά το μέγεθος της περιουσίας των 400 πλουσιότερων Αμερικανών κινείται σε πάνω από 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. 

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε δοθεί στη δημοσιότητα η ετήσια έκθεση του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ για το 2010. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έκθεσης, πάνω από 46 εκατομμύρια κάτοικοι των ΗΠΑ, ποσοστό 15,1% του πληθυσμού, ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Επίσης, στη χώρα των 400 Κροίσων με την αμύθητη περιουσία των 1,5 τρισ. δολαρίων ο αριθμός των Αμερικανών χωρίς καμία ασφάλιση Υγείας κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και ανέρχεται πλέον στα 49,9 εκατομμύρια άτομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.