Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Hello, Χίτη


Από το www.salata.tv

Ο Jussi Halla-Aho είναι ένας Φινλανδός εθνικιστής πολιτικός, γνωστός στη χώρα του για τις τοποθετήσεις του εναντίον της φιλομεταναστευτικής πολιτικής της Φινλανδίας και γενικότερα εναντίον της πολυπολιτισμικότητας. Θέσεις ανατριχιαστικά ταυτόσημες με αυτές που διατυπώνει στο μανιφέστο του ο Νορβηγός Μπρέιβικ αλλά και οι "δικοί μας" ακροδεξιοί του ΛάΟΣ.

Τα αναφέρουμε όλα αυτά, διότι ο Halla-Aho χθες έκανε μία δήλωση στο προφίλ του στο facebook που αφορά στη χώρα μας: «Έχει έρθει η ώρα για μία Χούντα που θα επιβάλει την τάξη στην Ελλάδα και θα τακτοποιήσει τους απεργούς και τους διαδηλωτές». Το «ένας Παπαδόπουλος σας χρειάζεται» κάνει πλέον καριέρα και εκτός συνόρων...

Η αλήθεια είναι πως η προτροπή του Φινλανδού ακροδεξιού πολιτικού δε θα έπρεπε να μας σοκάρει. Τα ίδια ακριβώς πράγματα είχε προτείνει εδώ και ενάμιση σχεδόν χρόνο και ένας Έλληνας δημοσιογράφος, ο οποίος μάλιστα θεωρείται δημοκρατικός από πολλούς. Φυσικά, αναφέρομαι στον Τάσσο Τέλλογλου και την περιβόητη πλέον τοποθέτησή του για αναστολή συγκεκριμένων άρθρων του Συντάγματος και περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας!

Όπως και να έχει, πολλοί Φινλανδοί πάντως φαίνεται πως θορυβήθηκαν από την παρέμβαση του Halla-aho, και το θέμα πήρε διαστάσεις στη σκανδιναβική χώρα. Έτσι ο βουλευτής αναγκάστηκε να διαγράψει την επίμαχη φράση, δηλώνοντας όμως με νόημα: «εκείνοι που πρέπει κατάλαβαν τι εννοούσα, ίσως όμως να ήταν λάθος ο τρόπος που το διατύπωσα και το ότι το δημοσίευσα βιαστικά».

Και όντως, εκείνοι που πρέπει, κατάλαβαν. Την Τετάρτη το απόγευμα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του στη ΔΕΘ, είπε απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του: «Σας δίνω μια υπόσχεση, θα γίνω πρωθυπουργός για να σώσω αυτόν τον τόπο. Είναι θέμα χρόνου να αναλάβουμε τις τύχες της χώρας»!

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα ανήκει στους καθαρούς Έλληνες, που αγαπούν την πατρίδα, όχι στους αριστερούς κηφήνες. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν λαθρομετανάστη να ασελγεί σε βάρος της Ελλάδας. Θα τους διώξω. Ήρθαν στο σπίτι μου χωρίς να τους φωνάξω κι έχω την υποχρέωση να τους δείξω την πόρτα της εξόδου».



Μην ξεχνάτε πως λίγες ημέρες νωρίτερα, με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΛάΟΣ κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ πως «έχει στο DNA του τον κομμουνισμό» και πως η Ελλάδα είναι «η μόνη χώρα της Ευρώπης που στην ουσία ακόμη κομμουνιστικοκρατείται μέσω των συντεχνιών».
Οι νοσταλγοί του εμφυλίου έχουν αρχίσει να μην κρατάνε καν τα προσχήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.