Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Να στηρίξουμε την υποψηφιότητα Μανδραβέλη για το φετινό Hugo Award

Αναδημοσιεύουμε από το clopy.wordpress.com μια εξαιρετική ανάρτηση σχετικά με το ρόλο των media στην κρίση.


(Ή όταν η πραγματικότητα δε συμφωνεί με τους μανδραβέληδες, τόσο το χειρότερο γι αυτή)

OIKONOMIA
Η πραγματικότητα:- Από τη στιγμή που ανέλαβε η τρόικα, η κρίση έχει βαθύνει, το ΑΕΠ πέφτει, η φτώχια εξαπλώνεται, η ύφεση βαθαίνει και το χρέος μεγαλώνει.
- Όπου έχει δοκιμαστεί η νεοφιλελεύθερη συνταγή, έχει αποτύχει: Αργεντινή, Μεξικο, Ρωσία, Λετονία κ.α. Έχει μια μικρή λίστα με χώρες εδώ ο Άνεμος.
- Στην Ισλανδία που βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση με εμάς, στη θέση των φιλελεύθερων βάλανε συγκυβέρνηση κεντροαριστερας-αριστεράς που ακολουθώντας την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από τη νεοφιλελεύθερη που πρόσταζε το ΔΝΤ βγήκε από την κρίση. Τα CDS της έχουν πέσει από τις 1000 μονάδες σε λιγότερες από 200 και το ΑΕΠ έχει επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης το 2011 (3,4% στο πρώτο τρίμηνο). Κι όλα αυτά, χωρίς μισθούς πείνας, απολύσεις και υποκλίσεις.

ΠΑΙΔΕΙΑ
H πραγματικότητα:
- Για πρώτη φορά μετά την κατοχή, τα σχολεία ξεκινάνε χωρίς βιβλία. Είναι ακόμη ένας τομέας που πλήττεται από την οικονομική αδυναμία της χώρας, μετά τα νοσοκομεία, τις δημόσιες κατασκευές κ.α.
Οι μανδραβέληδες:
- Το πρόβλημα δεν είναι η πολιτική που ακολουθούμε. Ούτε οτι δεν υπάρχουν λεφτά. Ο λόγος που δεν έχουμε βιβλία φέτος είναι η σοβιετικού τύπου γραφειοκρατία. Μπορεί αυτό να μην εξηγεί πώς εδώ και 50 χρόνια είχαμε βιβλία και φέτος μόνο δεν έχουμε, αλλά δε μπορεί να τα εξηγεί όλα ένας άνθρωπος. Τέτοια ερωτήματα τα λύνει η ελεύθερη αγορά μόνη της.
ΤΑΞΙ
Η πραγματικότητα:
- Η κατάσταση ήταν ψιλοχάλια, με τις άδειες ΤΑΞΙ να πωλουται για 200 και 300 χιλ. ευρώ στη μαύρη και τις υπηρεσίες να είναι κάτω του μετρίου. Αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί αν γινόντουσαν οι άδειες δημόσιες, σταδιακά, αφού έχουν κάνει απόσβεση όσοι αγόρασαν πρόσφατα άδεια και τους οδηγούς να νοικιάζουν την άδεια από το δημόσιο, αφού έχουν περάσει ειδική εκπαίδευση (ξένη γλώσσα, οδηγητική συμπεριφορά κτλ). Έτσι θα αντιμετωπιζόταν και το πρόβλημα του μεσάζοντα μεγαλοιδιοκτήτη ταξί, θα αυξανόντουσαν τα δημόσια έσοδα και οι οδηγοί θα είχαν καλύτερες απολαβές και θα δούλευαν για την πάρτη τους και όχι ως υπάλληλοι των ιδιοκτητών ή ακόμα χειρότερα ιδιωτικών εταιριών με χαμηλότατους μισθούς όπως θα γίνει στο μέλλον.
Οι μανδραβέληδες:
- Μα είναι δυνατόν η αριστερά να είναι ενάντια στην απελευθέρωση των ΤΑΞΙ; Εμείς θέλουμε να μπορεί ο άνεργος και ο φτωχός να πάρει μια άδεια ταξί να σταματήσει να είναι άνεργος. Τι; Μόνο εταιρίες θα παίρνουν άδεια ΤΑΞΙ;  Και θα χρειάζεται και μια 50άρα χιλιάδες ευρώ; Εντάξει λοιπόν, ας ξεχάσουμε οτι το είπα. Τώρα θα αρχίσω να μιλάω για τις σοβιετικού τύπου γραφειοκρατίες και τα πληθυσμιακά κριτήρια. Σιγά μη θυμάστε τις μαλακίες που γράφω κατά καιρούς. Στην πραγματικότητα είναι καλύτερα να τα χουν εταιρίες παρά άνεργοι τα ταξί.
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Η πραγματικότητα:
- 301 σχολές υπό κατάληψη, όλες με γενικές συνελεύσεις όπου ο καθένας μπορεί να πει τη γνώμη του, να κατεβάσει την πρότασή του και να ψηφιστεί ή να μην ψηφιστεί από την πλειοψηφία. Στις περισσότερες σχολές οι ΓΣ είναι πολύ μαζικές αναλογικά με τους πραγματικούς (καθημερινούς) ενεργούς φοιτητές (γιατί υπάρχουν πολλοί που παρακολουθούν από απόσταση ή δουλεύουν ταυτόχρονα) και με δεδομένο οτι στις περισσότερες σχολές η ΔΑΠ καλεί τους φοιτητές να μην συμμετάσχουν στη συνέλευση.
Οι μανδραβέληδες:
- Υπάρχει μια βουβή πλειοψηφία, η οποία δεν θέλει τις καταλήψεις. Δεν έχουμε κάποια ένδειξη γι αυτό, ούτε ξέρουμε γιατί δεν πηγαίνουν στη συνέλευση να το πούν. Κάνανε ένα γκρουπ όμως στο facebook οι φοιτητές ενάντια στην κατάληψη της ΑΣΟΕ και κατεβήκανε στη συνέλευση. Μπορεί να πήρανε μόνο 347 ψήφους σε σύνολο 1500, αλλά να ξέρετε είναι πλειοψηφία. Εξάλλου αντίστοιχο πλαίσιο πήρε άλλους 50 ψήφους στη Νομική. Ε τι; Με 17% των ψήφων δεν είσαι βουβή πλειοψηφία;
Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο κομμάτια από τον παραλογισμό της νεοφιλελεύθερης ρητορείας των μανδραβέληδων που προσπαθεί να πείσει οτι το να αντιδρας σε μια κυβέρνηση που στηρίζεται μόλις από το 17-20% των πολιτών είναι φασιστικό, ενώ το να σπας με το έτσι θέλω μια συλλογική απόφαση γενικής συνέλευσης είναι αντίδραση στο φασισμό. Επιτέλους ας επιβραβεύσει η διεθνής κοινότητα την προσπάθεια της Καθημερινής και του Αγαπημένου Μου με το φετινό Hugo Award.
Οι μανδραβέληδες:
- Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη σωτηρία πλην της ελεύθερης αγοράς. Παραδείγματα επιτυχημένης εφαρμογής δεν χρειάζονται, παιδιά είμαστε; Για το οτι από τότε που στραφήκαμε στο νεοφιλελευθερισμό πάμε χειρότερα αντί για καλύτερα, δεν φταίει η θεραπεία αλλά οι φασίστες αριστεροί, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ταξιτζήδες, οι τεμπέληδες φοιτητές και το σοβιετικό κατεστημένο που ελέγχει τα πάντα σε αυτή τη χώρα. Η παλαβή αριστερά κέρδισε τον εμφύλιο αλλά δεν το κατάλαβε (δείτε και το σχετικό άρθρο μου στην Καθημερινή με τίτλο “Παπαδόπουλος, Πατακός, παιδιά της αριστεράς”).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.