Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αστυνομική επιχείρηση τρομοκράτησης συνδικαλιστή

Την τρομοκρατία των εργαζομένων που μπροστά στην ολομέτωπη βάρβαρη επίθεση που δέχονται συσπειρώνονται στα συνδικάτα τους και οργανώνουν την αντίστασή τους, είχε στόχο η χτεσινή ύποπτη επιχείρηση της αστυνομίας, έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, χτες το απόγευμα, αστυνομικοί της ομάδας «Ζ», σταμάτησαν για έλεγχο, τον Γιώργο Σιαμέτη, μέλος του ταξικού Συνδικάτου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Τηλεπικοινωνίας και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ). Ζήτησαν να δουν την ταυτότητα του εργαζόμενου με πρόσχημα την εξακρίβωση των στοιχείων του και απαίτησαν να ελέγξουν και την τσάντα που κουβαλούσε. Ο Γ. Σιαμέτης έδειξε την ταυτότητά του, ενημέρωσε ότι είναι μέλος του ΣΕΤΗΠ και αρνήθηκε να επιτρέψει να ελέγξουν την τσάντα του. Ο δήθεν τυχαίος έλεγχος στοιχείων εργαζόμενου, έξω από την πόρτα του ΕΚΘ, μάλλον τυχαίος δεν ήταν, όπως φάνηκε στη συνέχεια. Αφού σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, μαζεύτηκαν γύρω στους 50 άντρες την ομάδας «Ζ», ένστολοι κρανοφόροι και με οχήματα.
Ο θυρωρός του ΕΚΘ, είδε το περιστατικό και αμέσως ενημέρωσε συνδικαλιστές μέλη της Διοίκησης του ΕΚΘ, οι οποίοι έσπευσαν μαζικά για να προστατέψουν το νεαρό εργαζόμενο. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν με βρισιές, προπηλακισμούς, τρομοκρατία και βία.
Ενδεικτική της πρόθεσης της αστυνομίας είναι η συμπεριφορά ενός από τους αστυνομικούς ονόματι Σωκράτης Μαριόγλου, ο οποίος, απωθώντας τους συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου, φώναζε : « Γ..ώ, τον συνδικαλισμό σας, εσείς κάνατε την Ελλάδα σκ..ά).
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μετέφεραν τον Γ. Σιαμέτη στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου πραγματοποίησαν έναν τυπικό έλεγχο της τσάντας του.
Σε τηλεφωνική παρέμβαση διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Οθωνα προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής. Μετά από μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των μελών της διοίκησης του ΕΚΘ, στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΣΕΤΗΠ και της βουλευτή του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου, αφέθηκε ελεύθερος. Περιγράφοντας τα γεγονότα, ο Γ. Σιαμέτης, δήλωσε πως «ήταν μια καθαρά τρομοκρατική πράξη».

2 σχόλια:

  1. ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ
    ΔΕΝ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
    ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ 50 ΑΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ 2
    ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ 30 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΌ ΟΡΜΗΣΑΝΕ ΣΤΟΥΣ 2 ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΤΟΥ
    ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ
    Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΗΡΩΕΣ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ που το ξέρεις ρε παλικάρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.