Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Πρέπει να φύγουν τώρα!

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης βάσει της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση που δεν έφεραν ποτέ προς ψήφιση στη Βουλή τη δανειακή σύμβαση του μνημονίου, που αναθεωρούσαν το μνημόνιο με απλές υπουργικές αποφάσεις , που δεν δέχτηκαν την υπερψήφιση του μνημονίου με 180 ψήφους (ούτε η ΝΔ ήθελε, για να μην ξεχνιόμαστε) και που κάθε μέρα παραβιάζει το Σύνταγμα και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας εξαγγέλλει δημοψήφισμα για τη νέα σύμβαση τον Ιανουάριο. Δηλαδή, μια κυβέρνηση που 2 χρόνια κατασυκοφαντεί το λαό και τον καθυβρίζει, όπως έγινε και την 28η Οκτωβρίου, παρουσιάζει το δημοψήφισμα ως την απόδειξη, του υποτιθέμενου σεβασμού προς τον ελληνικό λαό. Κάτι δεν πάει καλά.
Τον σχεδιασμό τους δεν μπορούμε να τον μαντέψουμε. Μπορεί απλά να είναι ένα τρικ για να αποδράσουν (μακάρι), μπορεί από την άλλη να προσπαθήσουν να κάνουν συνένοχο τον ελληνικό λαό στο έγκλημα που διαπράττουν τα τελευταία 2 χρόνια. Δεν γνωρίζουμε αν θα φθάσουμε στο δημοψήφισμα, ωστόσο ο χρόνος που προγραμματίζουν να γίνει σε 2,5 μήνες σε συνδυασμό με τη δήλωση που έκανε ο Βενιζέλος την περασμένη εβδομάδα για 3 διαβολικούς μήνες που έχουμε μπροστά (θυμηθείτε ότι στη ΔΕΘ είναι πει ότι έχουμε 2 κολασμένους μήνες μπροστά και έπεσε μέσα ο μπαγάσας) δείχνει ένα πολιτικό σχεδιασμό από αδίστακτους πολιτικούς ηγέτες που εχθρεύονται τον ελληνικό λαό και που θεωρούμε ότι είναι ικανοί για οποιαδήποτε πολιτική, συνταγματική ή δημοκρατική εκτροπή ώστε να τον εφαρμόσουν. Είναι επικίνδυνοι. Ο φόβος που είχαμε εκφράσει και σε παλαιότερες αναρτήσεις ότι η κορύφωση της κρίσης θα είναι κάποια εθνική τραγωδία γίνεται ολοένα και πιο πιθανός. Ευχόμαστε, δίχως πολλές ελπίδες, ότι την Παρασκευή στην ψηφοφορία για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση να βρεθούν 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα ρίξουν την κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.