Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ πιο επίκαιρη από ποτέ

Αφίσα από την πρώτη απαγορευμένη πορεία του 1974
Ξεκίνησε σήμερα ο τριήμερος εορτασμός της επετείου της εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο πιο παράξενος, σίγουρα, από το 1974. Ο πιο παράξενος γιατί σήμερα 38 χρόνια μετά τη μεγάλη λαϊκή εξέγερση συζητείται και αύριο δίνεται ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση δίχως λαϊκή νομιμοποίηση, στο σχηματισμό της οποίας ο λαός δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή. Ουσιαστικά, ο φετινός εορτασμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να μοιάζει με τους εορτασμούς των τελευταίων χρόνων. Ο φετινός εορτασμός πρέπει να είναι μαζικότατος, να προβάλει την εναντίωση του λαού στο σχηματισμό της κυβέρνησης αλλά και να μην αλλοιωθεί ο αντιιμπεριαλιστικός της χαρακτήρα.
Σημαντικότερο όλων, όμως, πρέπει να είναι το μήνυμα της εναντίωσης προς τη συμμετοχή των φασιστών, θιασωτών και συνεργατών της χούντας των συνταγματαρχών. Είναι τραγικό για τον ελληνικό λαό, δείχνοντας βέβαια και το έλλειμμα της ιστορικής του μνήμης, να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης στις 16/11 μια κυβέρνηση μέλη της οποίας είναι ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης και πυλώνας της το φασιστικό έκτρωμα του ΛΑΟΣ. Ο απόπατος, δηλαδή, της πολιτικής ζωής της χώρας. Είναι ντροπή, μόλις, 38 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και 37 μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης να είναι ο γραμματέας της νεολαίας ΕΠΕΝ, ο ουσιαστικός δηλαδή πολιτικός απόγονος του Παπαδόπουλου. Αποτελεί ξεφτίλα για το ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνά με τον Καρατζαφέρη. Βέβαια, επειδή,κανείς δεν είναι αφελής, η συνεργασία φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ που ως μηχανισμός της αστικής τάξης δεν διστάζει να συνεργαστεί με τους φασίστες για να σώσει την τάξη που το στηρίζει.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.