Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Χοντρό παιχνίδι

Το παιχνίδι της εξουσίας δείχνει να έχει χοντρύνει πολύ. Όπως γράψαμε και χτες μόνο σκέψεις μπορούμε να κάνουμε για τη στόχευση των μεθοδεύσεων του ΓΑΠ μιας και οι συνεχείς ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό δεν επιτρέπουν προβλέψεις. Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί το τελευταίο 24-ώρο πολλά θα ειπωθούν και θα γραφτούν τα επόμενα. Φαίνεται ότι η αναδιαμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος στα πλαίσια της νέας μεταπολίτευσης, όπως έχουν χαρακτηρίσει πολλοί τη νέα εποχή που ζούμε, έχει ξεκινήσει. Επειδή, όμως, συζητάμε για το αστικό πολιτικό σύστημα, τις αποφάσεις αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν τις παίρνουν οι πολιτικοί του εκπρόσωποι αλλά οι φυσικοί του ηγέτες. Οι αστοί....

Παρακολουθούμε ένα παιχνίδι που διαμορφώνεται από εξυπηρετήσεις αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων από τους πολιτικούς τους υπαλλήλους. Χαρακτηριστικό παραδείγματα είναι η οικογένεια Μητσοτάκη η οποία μέχρι χτες δεν ζητούσε εκλογές, αλλά επειδή προφανώς το δημοψήφισμα δεν εξυπηρετεί  τα συμφέροντα των εντολέων τους και παρόλο που το κόμμα της Ντόρας πάει άπατο πλέον ζητάει επιτακτικά εκλογές σε τέτοιο σημείο που ζητά από το Σαμαρά να αποσύρει την κοινοβουλευτική του ομάδα από τη βουλή.  Σε περίπτωση που το δημοψήφισμα τους εξυπηρετούσε την ιδέα αποχώρησης της ΝΔ από τη βουλή θα την παρομοίαζαν με πραξικόπημα.  Επίσης, πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει την επιλογή να διαφοροποιηθούν βουλευτές όπως η Αποστολάκη και η Καϊλή που αποτελούν παιδιά του κομματικού σωλήνα δίχως περγαμηνές και προηγούμενη δράση οι οποίες σε όλη τους την πολιτική καριέρα μέχρι σήμερα είναι απλώς εντολοδόχοι. Δεν γίνεται πιστευτό ότι δρουν με δική τους πρωτοβουλία. Επειδή, όμως, τα συμφέροντα είναι πρωτόγνωρα μεγάλα για τη χώρα μας αφού η πορεία της ελληνικής οικονομίας απασχολεί την παγκόσμια οικονομία και επηρεάζει τις περίφημες αγορές το σήριαλ θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα. 
Αναφορικά με το δημοψήφισμα επειδή μια μέρα μετά την αναγγελία του πολλά ακούστηκαν, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε εναντίον των δημοψηφισμάτων. Δεν είμαστε, δηλαδή, της άποψης ότι ο λαός δεν είναι ώριμος να αποφασίσει για το μέλλον του και αυτό θα πρέπει να γίνεται από πολιτικά ανδρείκελα. Αντίθετα, πιστεύουμε ότι τα δημοψηφίσματα δίνουν ισχύ στο λαό, ωστόσο δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε μια κυβέρνηση η οποία 2 χρόνια κυβερνά κόντρα στη λαϊκή εντολή και καθυβρίζει τον ελληνικό λαό ως διεφθαρμένο, ως σύνολο συντεχνιών, ως τεμπέλη κλπ. Δηλαδή, λέμε ναι στο δημοψήφισμα από μια κυβέρνηση που σέβεται την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και δεν χρησιμοποιεί έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς διασφάλισης του πολιτεύματος προς εξυπηρέτηση πολιτικών σχεδιασμών αλλά αντίθετα τον αξιοποιεί για να κάνει το λαό συμμέτοχο στην εξουσία και όχι συνένοχο στην πολιτική αλητεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.