Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Βρώμικη προπαγάνδα

Επειδή τις τελευταίες μέρες έχει παραγίνει το κακό με τις βρώμικες επιθέσεις εναντίον του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ με αφορμή τη στάση του κόμματος για το θέμα της πατάτας θα σας παραθέσουμε 2 γεγονότα (1 χθεσινό και 1 σημερινό) που όποιον θέλει να δει θα του δείξουν το τι γίνεται και το τι έχει να γίνει από εδώ και στο εξής (βέβαια και στον Περισσό θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα μέσα μόνο για να το κατηγορήσουν μπορεί να προβάλλουν το ΚΚΕ για αυτό ας είναι λίγο πιο προσεκτικοί. Αφού θα αποτύχει το "κίνημα" της πατάτας κ. Μαΐλλη, δεν είναι ανάγκη να χρεώνεται το ΚΚΕ την αποτυχία του. Έλεος).

1. Στο τμήμα των blogs του www.zougla.gr του Μ. Τριανταφυλλόπουλου (http://www.zougla.gr/blog/article/484221) δημοσιεύθηκε ένα από τα πλέον βρώμικα, ψευδή και αντικομμουνιστικά κείμενα. Το παραθέτουμε

Το ΚΚΕ ελέγχει τον Σύνδεσμο Εμπόρων χονδρικής της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών(ΟΚΛΑ)
Γι αυτό γαυγίζει κατά της πρωτοβουλίας πολιτών για φθηνά οπωρολαχανικά, χωρίς μεσάζοντες, απευθείας στον καταναλωτή.
Όχι μόνο ελέγχει και παίρνει μίζες συνδρομές, αλλά το πιθανότερο έχει και δικές του εταιρείες επορίας στην ΟΚΛΑ.
Τι νομίζετε οτι γινόταν τόσα χρόνια με τις εξαγωγές πορτοκαλιών στη Ρωσία, ή τι νομίζετε οτι γινόταν τόσα χρόνια με τις εισαγωγές απο την Ρωσία; 

Το κείμενο όπως φαντάζεστε είναι προϊόν βρώμικης προπαγάνδας. Κανένα σύνδεσμο χονδρεμπόρων δεν ελέγχει το ΚΚΕ. (Αφήστε που ο σύνδεσμος λέγεται και ΣΕΚΛΑ και όχι ΟΚΛΑ). Έχει, όμως, αναπαραχθεί σε πολλά blogs, κυρίως, ακροδεξιάς απόχρωσης. Λογικό θα μου πείτε. Η προβοκάτσια είναι στο αίμα τους και είναι και τόσο ξεδιάντροποι που ενώ γνωρίζουν ότι η βρωμιά τους θα αποκαλυφθεί, σου λένε ρίξε λάσπη κάτι θα μείνει.

2. (Αντιγράφουμε από το Ριζοσπάστη) Χαρακτηριστικό και εξόφθαλμο παράδειγμα αποτελεί και η διακίνηση τη Δευτέρα στο διαδίκτυο μιας δήθεν «ανακοίνωσης» του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία, μεταξύ άλλων, το ΚΚΕ εμφανίζεται να ζητάει «άμεση μείωση του μισθού των λαθρομεταναστών με τα ίδια ημερομίσθια του νόμιμου εργάτη στα 22,45 ευρώ στις φυτείες πατάτας». Η κατασκευασμένη ανακοίνωση, εμφανίστηκε στο ιστολόγιο με την επωνυμία «social fail» και σε ελάχιστο χρόνο αναπαράχθηκε σε γνωστά για την παραπληροφόρηση και το χυδαίο αντικομμουνισμό τους site, όπως το «τρομακτικό» και άλλα. Την πλαστότητα της ανακοίνωσης παραδέχεται ο ίδιος ο εμπνευστής της με μήνυμα που παρουσίασε στο «social fail», όπου γράφει επί λέξει: «Εχω ακριβώς μια ώρα για να παίξω με copy paste bloggs (σ.σ. ιστολόγια που αντιγράφουν και αναπαράγουν "ειδήσεις" και "πληροφορίες") πριν από λίγο έφτιαξα μια ανακοίνωση τύπου με το γνωστό generator του ΚΚΕ ...για να δούμε πόσοι θα τσιμπήσουν». Ο κατασκευαστής της αντιΚΚΕ ανακοίνωσης «πειραματίζεται» με το κατά πόσο γρήγορα και μαζικά μπορεί μια προβοκάτσια να διαδοθεί στο διαδίκτυο. Η επιλογή του να χρησιμοποιήσει το ΚΚΕ, ούτε αθώα, ούτε τυχαία είναι. Προσδοκά ότι στα site θα αναπαράγεται η βρωμιά του, άρα και η προβοκατόρικη γκεμπελίστικη ανακοίνωση θα συνεχίσει να σέρνεται σαν αληθινή, χτυπώντας με ψέματα το ΚΚΕ. Τρανή απόδειξη ότι το συγκεκριμένο κατάπτυστο κατασκεύασμα, «έπαιξε» σαν είδηση στο δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Ο ρόλος τέτοιων site είναι ελεεινός και επικίνδυνος. Ο λαός να έχει τα μάτια του ανοιχτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.