Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ανατριχιάζοντας προς τις εκλογές

Σιγά-σιγά όλο και περισσότεροι συζητούν για το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών το Μάιο και πολλοί προετοιμάζονται για αυτές. Όπως φαίνεται η προεκλογική περίοδος δεν θα έχει καμιά σχέση με όσες έχουμε γνωρίσει τα τελευταία 30 χρόνια. Βλέπουμε μια καθημερινή ολομέτωπη επίθεση εναντίον της αριστεράς και κυρίως του ΚΚΕ, μέσω εφημερίδων, sites, εκπομπών όπως οι Αρβύλα η οποία δεν είναι σίγουρα τυχαία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το blog http://goodmorninglenin.wordpress.com το οποίο αφού δημοσίευσε ένα κείμενο ανυπόγραφο το οποίο βασιζόταν, υποτίθεται σε κείμενα - εντολές της ΚΕ του ΚΚΕ προς τις οργανώσεις βάσεις, μέσω του οποίου πετούσε λάσπη και αφού όλα σχεδόν τα αστικά μέσα το αναπαρήγαγαν ( πχ http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=447940&h1=true,  http://www.antinews.gr/2012/03/12/151465/ και πολλά άλλα) σήμερα διεγράφη από τους διαχειριστές του. Τυχαίο; Δεν νομίζω.....
Πέρα, όμως, από τη λάσπη, η οποία συνεχίζεται όπως ήταν αναμενόμενο, είχαμε γράψει ότι φοβόμαστε ότι δεν θα μείνουν μόνο σε προβοκάτσιες μέσω του τύπου. Τις τελευταίες μέρες υπάρχει ένα ευρύ κάλεσμα από ενώσεις αποστράτων που ενθυλακώνουν πολλούς ακροδεξιούς και νοσταλγούς της χούντας να απευθύνουν κάλεσμα για την 25η Μαρτίου μιλώντας για "επανάσταση," για "έθνος - κράτος" κλπ και όλα αυτά μέσω της εφημερίδας "Στόχος" που στο πρωτοσέλιδό της είχε τη Βουλή σε χρώμα παραλλαγής. Θα μου πουν κάποιοι, δικαίωμά τους να κάνουν ότι κάλεσμα θέλουν. Σωστά. Αυτά, όμως, γίνονται ενώ ταυτόχρονα υπήρχαν πληροφορίες για εκπαίδευση παραστρατιωτικών οργανώσεων για δράση σε αστικό περιβάλλον.

Ο Ριζοσπάστης (http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6740154, http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=11/3/2012&id=13940&pageNo=20&direction=1), εδώ και καιρό είχε επισημάνει το θέμα, ενώ το τελευταίο διάστημα έκανε συνεχείς αναφορές. Ωστόσο, η πλήρης επιβεβαίωση ήρθε δια στόματος ενός εκ των οργανωτών αυτών των ομάδων.

Ο κ. Ανεστόπουλος επικεφαλής της λεγόμενης "Πατριωτικής Πολιτοφυλακής" παραχώρησε συνέντευξη στο "Έθνος της Κυριακής" (υπάρχει και ρεπορτάζ της εφημερίδας με τίτλο Τα «τάγματα ασφαλείας» ξανάρχονται )ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ περιέγραψε την οργάνωση ένοπλων ομάδων κρούσης από απόστρατους και άλλους πολίτες οι οποίοι θα δραστηριοποιηθούν όταν θα κρίνουν ότι το απαιτεί η πατρίδα. Χαρακτηριστικό δείγμα των όσων κάνουν και στοχεύουν: "Πάμε σε ερημικές περιοχές και βουνά κι εκεί τα τάγματα πολιτοφυλακής αποτελούμενα, κυρίως, από απόστρατους για να αναλάβουμε ένοπλη δράση αν, κι όταν, διασαλευτεί η Δημόσια Τάξη σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας. Εμείς ποντάρουμε σε μια κρίσιμη ώρα. Μόνο τότε θα ενεργοποιηθούμε. Το ποια είναι αυτή η κρίσιμη ώρα περιμένουμε κάποιο χάος .Ένα αντικειμενικό χάος Η χρεοκοπία αναγκαστικά θα οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις στη χώρα μας. Όταν έρθει εκείνη η κρίση ώρα να είστε σίγουροι ότι κάθε έλληνας σ αυτό τον τόπο θα έχει κι από ένα όπλο. Όπλα βρίσκονται την ώρα του πολέμου."  

Το γεγονός ότι δημοσιεύεται, η οργάνωσή τους από μια αστική εφημερίδα που αποτελεί κολόνα του συστήματος φανερώνει ότι η στόχευση είναι η καλλιέργεια κλίματος φόβου και τρομοκράτησης του λαού ώστε να επιτύχουν το αποτέλεσμα των εκλογών που θέλουν. Αν όμως, δεν το πετύχουν; Οι μέρες είναι πολύ πονηρές. Η επαγρύπνηση όλων απαραίτητη και η οργάνωση ενός εργατικού κινήματος που θα μπορεί να τσακίσει κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς πιο αναγκαία από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.