Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΟΧΙ σε μισθό 160€.
ΌΧΙ σε ωράριο λάστιχο
Οι χαλυβουργοί έδειξαν το δρόμο

Φαίνεται ότι οι χαλυβουργοί έχουν γίνει πρότυπα για χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι ο μόνος δρόμος ανατροπής της εφαρμοζόμενης πολιτικής είναι η οργανωμένη πάλη μέσα στους τόπους δουλειάς. Εκεί που ο εργαζόμενος (το θύμα της πολιτικής) συγκρούεται με το αφεντικό (το θύτη της πολιτικής).  Παράδειγμα η περίπτωση της εταιρίας «Phonemarketing» οι εργαζόμενοι της οποίας συνεχίζουν με νέα 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, τον αγώνα που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα ενάντια στην εκ περιτροπής απασχόληση, του ενός 8ωρου τη βδομάδα (!), δηλαδή της δουλειάς με μισθό από 120 έως 160 ευρώ το μήνα (!!).
Στο πλευρό τους, οι εργαζόμενοι έχουν όλες αυτές τις μέρες το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), αλλά και τη Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής και των φορέων που συσπειρώνονται σε αυτήν. Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία, αφού πρώτα για μήνες καθυστερούσε τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, την προηγούμενη βδομάδα τούς εξόφλησε, για να τους καλέσει στην υπογραφή νέων συμβάσεων με 8ωρη απασχόλησή τους τη βδομάδα! Χτες, κατά τη διάρκεια της περιφρούρησης της απεργίας ξεχείλιζε η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων - γυναικών που έλεγαν ότι είναι «θέμα αξιοπρέπειας να μη δεχτούμε αυτό που θέλει ο εργοδότης». «Πώς θα ζήσουμε με 150 ευρώ;», «πώς θα ταΐσουμε τα παιδιά μας;», έλεγαν χαρακτηριστικά. «Αυτά τα λεφτά είναι τα εισιτήρια, μια τυρόπιτα και ένας καφές», «τόσο καιρό να δουλεύεις απλήρωτη και να δανείζεσαι 50άρικο, 50άρικο για να πάρεις γάλατα για τα παιδιά σου;», ήταν η συζήτηση σε άλλο πηγαδάκι. Τα εργοδοτικά σχέδια σπρώχνουν σε απόγνωση περίπου 70 οικογένειες. 
Φανταζόμαστε, ότι στα πλαίσια της πολιτικής του ρεαλισμού και της ανάγκης να μείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις, τα κόμματα που στρέφονται εναντίον των κινητοποιήσεων θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι φέρονται ανεύθυνα και δεν συναινούν σε δουλειά χωρίς μισθό θέτοντας σε "κίνδυνο το μέλλον της εταιρίας", που θα έλεγε και ο Σαμαράς και οι παρατρεχάμενοί του. Αν κλείσει η επιχείρηση θα την έχει κλείσει και αυτή το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και ο αγώνας των εργαζομένων; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.