Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

Τα λεβεντόπαιδα τσιμουδιά για την πώληση της ΑΤΕ;

Διαβάσαμε την παρακάτω είδηση στο www.left.gr και κρίναμε αφενός σκόπιμο να την αναδημοσιεύσουμε αφετέρου να ψάξουμε στο site της Χρυσής Αυγής να δούμε κάποια ανακοίνωση, της λαλίστατης κατά τα άλλα οργάνωσης που μόνο για τον καιρό δεν βγάζει ανακοίνωση, σχετικά με το θέμα του ξεπουλήματος της Αγροτικής τράπεζας που θα θέσει σύντομα σε αμφισβήτηση την κατοχή των αγροτικών εκτάσεων της χώρας και θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση κρίσιμων εταιριών της χώρας όπως η Δωδώνη, η ΕΒΖ κα. Δεν βρήκαμε καμιά σχετική ανακοίνωση. 
Η εκκωφαντική σιωπή και η άρνηση υπογραφής (διαβάστε την είδηση για να καταλάβετε) ώστε να δώσει εξηγήσεις ο Στουρνάρας στην επιτροπή της Βουλής για το θέμα σε συνδυασμό με την καταγγελτική ρητορεία των ακροδεξιών σχετικά με το εβραιομασωνικό τραπεζικό κεφάλαιο κλπ φανερώνει, τουλάχιστον για οποίον δεν ήξερε αλλά μπορεί να δει το ρόλο που τους έχει ανατεθεί. Ο ρόλος αυτός είναι να αποτελούν το μακρύ χέρι της αστικής τάξης εξασφαλίζοντας, ως φιλανθρωπία,  ένα κομμάτι ψωμί για κάθε τίμιο Έλληνα (που λέει και ο Μιχαλολιάκος) ο οποίος όμως δεν θα διεκδικεί τίποτα παραπάνω και δεν θέτει σε αμφισβήτηση της εξουσία της οικονομικής ελίτ της χώρας. Διαφορετικά η φιλανθρωπία πάει περίπατο και γίνεται χειροδικία.
Στη συνέχεια το δημοσίευμα.

Με επιτακτική πλέον την υποχρέωση της κυβέρνησης να έρθει στη Βουλή και να ενημερώσει τι γίνεται με τη σκανδαλώδη μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς, έχει κατατεθεί αιτήμα για σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Πάντως, ο αρμόδιος για την πώληση - σκάνδαλο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ενδέχεται και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, καθώς ακόμη δεν έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών βουλευτών για να κληθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει αίτημα από τα 2/5 των μελών της επιτροπής.

Εχουν συνυπογράψει μεχρι στιγμης μόνο οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, οι 3 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι 2 του ΚΚΕ.

Αντίθετα, οι 2 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., οι 6 του ΠΑΣΟΚ, οι 23 της Ν.Δ. και οι 3 της Χρυσής Αυγής, μπλόκαραν την διαδικασία.

Έτσι, έως τώρα, από τους 51 βουλευτές, τη σύγκληση της Επιτροπής έχουν ζητήσει οι 17 και χρειάζεται να υπογράψουν τουλάχιστον άλλοι δύο βουλευτές για να συμπληρωθούν τα 2/5.

Η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τους λόγους που την έκαναν να συμπορευτεί με την κυβερνητική πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.