Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Μη σκοτώνετε τον αγγελιοφόρο

Βγήκε σήμερα ένας ΓΓ γραμματέας του ΥΠΟΙΚ και δήλωσε ότι ο κατώτερος μισθός είναι υψηλός γιατί πλήττει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και έπεσαν να τον φάνε. Όλοι αυτοί που είτε έχουν ψηφίσει ψηφίσει μνημόνια είτε έχουν δώσει και την ψυχή τους για να στηριχθεί η πολιτική των μνημονίων αντέδρασαν λες και ο Μέργος είπε κάτι που δεν έχει περάσει από το μυαλό κανενός. Είναι τέτοια η υποκρισία που πραγματικά φτύνουν έναν καταταλαιπωρημένο λαό. 
Δηλαδή, κύριοι κατήγοροι του Μέργου τι σημαίνουν οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών συνόδων και οι αναφορές στα μνημόνια όταν λένε ότι πρέπει να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία μας προς τις υπόλοιπες χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου είτε συμμετέχουν είτε δεν συμμετέχουν στην Ε.Ε.; Η ανταγωνιστικότητα προς αυτές της χώρας θα γίνει μέσω της καινοτομίας και της παραγωγής αυτοκινήτων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας ή από το αν ο μισθός θα είναι στα 200€ που είναι στα Βαλκάνια; 
Πέρα, όμως, απο το γεγονός ότι ο Μέργος έκανε το λαγό για μια συζήτηση που θα ανοίξει στο προσεχές μέλλον. Τους μισθούς θα τους κόψει ο Μέργος; Τους δίνει ο Μέργος για να τους κόψει; Πόσο ακόμα οι εργαζόμενοι θα εξεγείρονται εναντίον του Μέργου, του κάθε Βρούτση και όλων αυτών των αναλώσιμων πολιτικών υπηρετών της οικονομικής ελίτ; Πιστεύει πραγματικά κανείς ότι τους μισθούς τους κόβει η κυβέρνηση και η Τρόικα; 
Τους μισθούς τους κόβουν αυτοί που τους δίνουν.Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους μεγαλεμπόρους και τους μεγαλοξενοδόχους. Επιτέλους, ας δούμε τον υπεύθυνο για τη φτώχεια και την εξαθλίωση κατάματα. Οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι έχουν την εξουσία αυτοί κόβουν τους μισθούς, τις συντάξεις, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, το 8ωρο, κάθε εργασιακό δικαίωμα. Όποιος, τα βάζει με τους Μέργους το κάνει για να αποπροσανατολίσει.
Επίσης, το αφελές επιχείρημα να πάρει ο Μέργος 511€ για να δούμε αν ζει είναι μια ακραία λαϊκίστικο. Οτιδήποτε εντάσσεται στην λογική "να ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα" δεν σώζει τη δικά μας κατσίκα. Εδώ, χρειάζεται δράση για να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω όσα μας έχουν στερήσει τα τελευταία χρόνια. Και αν ο Μέργος και οι βουλευτές πάρουν 511€ οι εργαζόμενοι θα παίρνουν 100€. Για αυτό τα λαϊκίστικα επιχειρήματα πρέπει να εκλείψουν. Δεν βάλουν κατά του υπαιτίου αλλά κατά του υπηρετη του. Οι υπηρέτες το πολύ - πολύ τίποτα ψίχουλα να μαζέψουν και να μας δώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.