Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

 Κ. Κούνεβα: Κατέθεσε στοιχεία που συνδέουν επίθεση και συνδικαλιστική δραστηριότητα

Tα μεσάνυχτα 22 Δεκέμβρη 2008 η συνδικαλίστρια μετανάστρια Κ. Κούνεβα γυρνούσε σπίτι της από τη δουλειά, όταν άγνωστοι την περιέλουσαν με καυστικό υγρό και της έριξαν στο στόμα το βιτριόλι. Η συνδικαλίστρια, γενική γραμματέας του σωματείου (Παναττική Ένωση Καθαριστριών/ων) μια βδομάδα πριν, είχε συγκρουστεί με τον εργοδότη στην εταιρεία «ΟΙΚΟΜΕΤ», διεκδικώντας ολόκληρο το δώρο γι' αυτή και τις συναδέλφισσές της, καταγγέλλοντας τις παρανομίες στη μισθοδοσία, ενώ εκκρεμούσε και τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας ύστερα από καταγγελία της...Σήμερα, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, στο Τμήμα Εργατικών Διαφορών, μέσω της δικηγόρου της Δ. Βαγιανού, η συνδικαλίστρια προσκόμισε στοιχεία που αποδεικνύουν τη σύνδεση της δολοφονικής επίθεσης με τη συνδικαλιστική της δραστηριότητα. Να σημειωθεί ότι η Κ. Κούνεβα, που μεγάλωνε μόνη το παιδί της, είχε ζητήσει από την εργοδοσία λόγω απειλών που δεχόταν να αλλάξει βάρδια και πόστο περιοχής, χωρίς όμως να εισακουστεί. Επίσης, στην κατάθεσή τους μάρτυρες, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκαν σε μια εταιρεία (δεν ήταν η μοναδική) που απασχολούσε στη συντριπτική πλειοψηφία αλλοδαπούς εργαζόμενους που υποχρεώνονταν να υπογράφουν λευκές συμβάσεις, δούλευαν 6 ώρες και πληρώνονταν για 4,5 (μισθός και ένσημα) για να μην ξεπερνούν τις 30 ώρες ώστε να γλιτώνει η εργοδοσία την ένταξή στα βαρέα. Επίσης, αναφέρθηκαν και στο εργοδοτικό σωματείο. Όπως είπε χαρακτηριστικά η Ε. Ζαμπέτα, μέλος τότε του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, «είχα βρεθεί στην εργοδοτική διαφορά και είδα τη στάση του εργοδότη που ήταν εκδικητική και επιθετική και τη μεθόδευση του εργοδοτικού σωματείου που είχε κάνει απ' έξω αντισυγκέντρωση και έβριζε τη συνδικαλίστρια και την Παναττική Ένωση».
Σήμερα η Κ. Κούνεβα έχει υποστεί αλλεπάλληλες επεμβάσεις και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Αρκεί και μόνο να αναφέρουμε ότι στην υπόλοιπη ζωή της θα κοιμάται πάντα καθιστή, δεν μπορεί να ανασάνει και να φάει κανονικά, αφού έχει τεχνητό οισοφάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.