Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Διαμαρτυρία στο Φάληρο για τη Χρυσή Αυγή

Αναδημοσιεύουμε από την Ελευθεροτυπία την είδηση σχετικά με την διαμαρτυρία που οργανώνουν αύριο στις 12 το μεσημέρι φορείς και κάτοικοι του Φαλήρου ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής με αφορμή το μαχαίρωμα μαθητή έξω από το σχολείο.

Δεκατρείς ημέρες μετά, κι ενώ ο Φ., ο 17χρονος μαθητής από το Φάληρο βρίσκεται ακόμα σε σοκ, με ανοιχτές πληγές, έπειτα από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε έξω από το σχολείο του, έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός υπεράσπισης του δράστη, ο οποίος φαίνεται πως είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, παπάδες της περιοχής σπεύδουν να καταθέσουν υπέρ του 20χρονου. Οπως αναφέρθηκε σε χθεσινό ρεπορτάζ της «Ε», ο δράστης, φορώντας κουκούλα (του παππού που από την κατοχή) και συνοδευόμενος από ακόμη ένα άτομο, μαχαίρωσε δύο φορές στο λαιμό και έκοψε τη μύτη του μαθητή. Ολα ξεκίνησαν όταν ο Φ. έκανε αρνητικό σχόλιο για τη Χρυσή Αυγή σε μια συμμαθήτριά του, η οποία έχει σχέση με κάποιο μέλος της οργάνωσης. «Αυτή το είπε στο αγόρι της κι εκείνος το είπε στους δικούς του», λένε μαθητές του σχολείου.
«Είναι καλό παιδί, από καλή οικογένεια και έρχεται συχνά στην εκκλησία για να εξομολογηθεί» λέγεται πως κατέθεσε ένας παπάς από εκκλησία του Φαλήρου, προσπαθώντας να υποστηρίξει τον δράστη. «Θα τη γλιτώσει, γιατί είναι γιος αστυνομικού», υποστηρίζουν γείτονες του θύματος, οι οποίοι σοκαρισμένοι αντίκρισαν τον νεαρό μαθητή της Β' Λυκείου να επιστρέφει με τους γονείς του από το Ιατρικό Κέντρο Φαλήρου, όπου στις 28 Ιανουρίου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διπλή μαχαιριά στο λαιμό και να γίνει συρραφή της μύτης του. Αύριο, Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, μαθητές, αντιεξουσιαστές και κάτοικοι του Φαλήρου έχουν δώσει ραντεβού στον Φλοίσβο, απαντώντας στη δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, με μια συγκέντρωση- πορεία διαμαρτυρίας κατά της φασιστικής βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.