Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Είμαστε όλοι ναυτεργάτες

Η σημερινή απεργία και η συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά ήταν ένα μεγάλο βήμα στην ενίσχυση της ταξικής συνείδησης του εργαζόμενου λαού. Ήταν μια κίνηση που έδειξε ότι έχει αρχίσει το όπλο του κοινωνικού αυτοματισμού να αφοπλίζεται, αφού για χιλιάδες εργαζόμενους η επιστράτευση των ναυτεργατών έγινε δικό τους πρόβλημα και ανταποκρινόμενη στην χθεσινοβραδινή προκήρυξη της απεργίας έσπευσαν στο λιμάνι να βροντοφωνάξουν ότι "Είμαστε όλοι ναυτεργάτες". 
Από νωρίς το πρωί, πολλοί εργαζόμενοι, έσπευσαν σε πολλούς τόπους δουλειάς ώστε να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τη σημερινή απεργία, η οποία είχε εξαφανιστεί από τα χθεσινοβραδινά δελτία ειδήσεων, καλώντας τους να κατεβούν στο λιμάνι. Στη συνέχεια χιλιάδες απεργών κατέβηκαν στο λιμάνι όπου ο υπουργός της κυβέρνησης απαγόρευσε στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο υπουργείο του. 
Ο υπουργός και η τρικομματική κυβέρνηση ώντας, η πιο δεξιά κυβέρνηση της τελευταίας 40ετίας, όπως είπε και ο Γεωργιάδης, εκμεταλλευόμενη το νομοθετικό πλαίσιο που της προσφέρει η αστική δημοκρατία της χώρας μας φαίνεται να έχουν χάσει το μέτρο. Πως γίνεται ρε να επιστρατεύονται ναυτεργάτες που είναι για μήνες απλήρωτοι; Τι έκανε ρε Μουσουρούλη για αυτούς του ανθρώπους; Τους υποσχέθηκες ότι θα κάνεις παρέμβαση στις ακτοπλοϊκές ώστε να πληρωθούν; Τέτοια θυσία; Όπως καταλαβαίνετε όλοι, αυτό είναι το νόημα της εφαρμογής της νομιμότητας, που διατυμπανίζει η κυβέρνηση. 
Παράνομη η απεργία αλλά νόμιμο να δουλεύεις απλήρωτος, ανασφάλιστος, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα. 
Παράνομη η απεργία των ναυτεργατών γιατί κινδυνεύουν τα νησιά αλλά νόμιμο να μένουν νησιά χωρίς καράβι για βδομάδες ή και για μήνες (περσινά παραδείγματα Γαύδος και Σαμοθράκη), ενώ και πολλά απο αυτά που θεωρητικά έχουν καράβι είναι ημιαποκλεισμένα, επειδή δεν συμφέρει τους εφοπλιστές (ναι αυτούς με τις 57 συνταγματικά κατοχυρωμένες φοροαπαλλαγές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.