Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

Ντροπή

Σήμερα, το πρωι ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου έκανε μια ακόμα πολύ σπουδαία εκπομπή. Το θέμα του ήταν οι εκλογές στη Βραζιλία και η τεράστια κοινωνική επιρροή του απερχόμενου προέδρου Λούλα Ντα Σίλβα. Μέσα από το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του Λούλα ο κατώτερος μισθός στη Βραζιλία από τα 50€ έφτασε στα 300€. Η πληροφορία αυτή έφθασε στα αυτιά μας τη μέρα που ο πρωθυπουργός της χώρας βραβεύετε από την Duetsche Bank γιατί μέσα σε όλα που έκανε κατάφερε να μειώσει τον κατώτερο μισθό στα 500€ και να διαλύσει κάθε μέτρο προστασίας των εργαζομένων. Βραβεύετε, δηλαδή, γιατί μας οδηγεί σε τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας και αμοιβής αυτής. Είναι ντροπή οι κυβερνώντες να είναι υπερήφανοι που τους βραβεύουν οι κατοχικές δυνάμεις, ενώ δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν ανάμεσα στον ελληνικό λαό. 

1 σχόλιο:

 1. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για σκάνδαλο στον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό στον Αστακό

  Η επένδυση Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου στον ΑΣΤΑΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ έσπασε σκανδαλωδώς κάθε ρεκόρ ταχύτητας διαδικασιών αδειοδότησης υποδομών και έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

  Πρόκειται για ένα έργο που αναιρεί την ήπια ανάπτυξη της περιοχής και το διαμετακομιστικό ρόλο του λιμανιού για τον οποίον έχουν δαπανηθεί εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι, χωρίς να απαντά σε ζητήματα ουσιαστικής ανάπτυξης, ούτε σε καμία κοινωνική ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο, με επείγουσες διαδικασίες, εκδόθηκε πρόσφατα νέα Κ.Υ.Α. που καθορίζει το πλαίσιο "αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και πολεοδομικών θεμάτων" τροποποιώντας προηγούμενη.

  Ερωτήματα προκαλεί το επιχειρηματικό παρελθόν του κ. Ιωάννη Αντωνιάδη Σπορίδη, εκπροσώπου της μιας εκ των εταιριών της κοινοπραξίας του Αστακού και η εμφάνιση του επικοινωνιολόγου κ. Γ. Σεφερτζή στην περιοχή του Αστακού ως υποστηρικτή του έργου.

  Η επένδυση αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το περιβάλλον με δεδομένο ότι πρόκειται για μια ρυπογόνο θερμική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής μεγάλης κλίμακας, αφού θα αφορά το LPG, καύσιμο που αποφεύγεται αυστηρά στην ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας, λόγω της υψηλότατης επικινδυνότητάς του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.