Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

MAT μόνο για τους απεργούς.

Το συνδικαλιστικό όργανο των καλοθοσφαιριστών, ο ΠΣΑΚ, έχει εξαγγείλει απεργία των μελών με αιτήματα που και ο πλέον νοσηρά αντιμαχόμενος των απεργιών δεν μπορεί παρά να θεωρήσει δίκαια και αναγκαίο να ικανοποιηθούν. Αυτά είναι

1) Ασφαλιστική κάλυψη των μελών μας.
2) Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των παικτών.
3) Επαναλειτουργία του ταμείου αλληλοβοηθείας.
4) Δικαίωμα εργασίας σε περίπτωση που παραμένουμε απλήρωτοι από τις ομάδες που εργαζόμαστε.
5) Άμεσες αποφάσεις από τις Επιτροπές Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.
6) Κατάρτιση της συλλογικής σύμβασης εργασίας που καταγγέλθηκε από το 2008.

Πολλοί θα σκεφτούν τόσα λεφτά παίρνουν θέλουν και απεργία; Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική ακι αυτό κάνει τον αγώνα των καλοθοσφαιριστών ακόμα πιο σημαντικό. Αυτοί που πρωτοστατούν πχ ο πρόεδρος Λάζαρος Παπαδόπουλος δεν το κάνει για δικό του όφελος αλλά για τους αθλητές που παίζουν σε μικρότερες κατηγορίες ή στην Α1 και δεν απολαμβάνουν τα στοιχειώδη (πχ ασφαλιστική κάλυψη).
Ποια ήταν η απάντηση της πολιτείας και των ιδιοκτητών των ομάδων; Έστειλαν τα ΜΑΤ να βγάλουν από τον αγωνιστικό χώρο τους αθλητές που θέλησαν να περιφρουρήσουν την απεργία τους. Ναι, ΜΑΤ για τους απεργούς αθλητές βρέθηκαν, για όλη αυτή την αληταρία που εκτρέφουν οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ και των ΚΑΕ δεν έχουν βρεθεί ΜΑΤ να τους συλλάβουν.
Ιδιαίτερα άσχημη ήταν και η εικόνα που παρουσίασαν και κάποιοι από τους αθλητές που λειτούργησαν απεργοσπαστικά. Κάποιοι είπαν ότι ντρέπονται και δεν θέλουν να σχολιάσουν την κατάσταση. Κάποιοι άλλοι όμως, όπως το κωλόπαιδο ο Σπανούλης, είπε μετά το ματς: "και τους βαθμούς που θα χάναμε ανα απεργούσαμε ποιος θα μας τους έδινε;". Ένα παλληκαράκι 30 χρονών, που έχει λύσει το πρόβλημα και των εγγονιών με τα λεφτά που έχει κερδίσει, βάζει τα συμφέροντα των Αγγελόπουλων πάνω από την ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών της Α2. (Ο γράφων δεν υποστηρίζει τον Παναθηναϊκο για όποιον σκεφτεί ότι αναφέρομαι στο Σπανούλη επειδή αποχώρησε από τον Παναθηναϊκο και πήγε στον Ολυμπιακό.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.