Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Έφθασε η ώρα για τα δικά μας ΟΧΙ

28η Οκτωβρίου, σήμερα, και οι Έλληνες βγήκαν μαζικά στις παρελάσεις για να τιμήσουν τον ηρωισμό των προγόνων μας ενάντια στο φασισμό του Μουσολίνι και του Χίτλερ. Ανήκοντας στη γενιά των 30-άρηδων, σήμερα, σκέφτηκα ότι ως γενιά τα ιστορικά χρόνια τα έχουμε μπροστά μας. Έχουμε μπροστά μας τις εποχές που θα κληθούμε να πούμε τα δικά μας ΟΧΙ. Πρέπει να αντιληφθούμε, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ότι είναι αναγκαίο, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή της ζωής μας, να υψώσουμε εμπόδια σε όλα όσα γίνονται και υποθηκεύουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Την ιστορική ευθύνη που μας αναλογεί καλούμαστε να την αναλάβουμε άμεσα. Αν το κάνουμε θα αποτελέσουμε τους άξιους συνεχιστές της γενιάς που σήμερα τιμουμε. Αν δεν το κάνουμε θα κλωροδοτήσουμε αυτή την υποχρεώση στις επόμενες γενιές για τις οποίες, όμως, το βάρος ίσως να έχει καταστεί δυσβάσταχτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.