Το λουκέτο στην Ακρόπολη από τους απλήρωτους συμβασιούχους ήταν μία είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου και δυσφήμισε τη χώρα μας, κατά τα λεγόμενα των εγχώριων ΜΜΕ. Τα ίδια ΜΜΕ γιατί δεν αναφέρθηκαν στο κλείσιμο του πύργου του Άιφελ από Γάλλους απεργούς;
Την προηγούμενη εβδομάδα όλα τα κανάλια έδειχναν τις σκηνές από τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού. Το κλείσιμο της Ακρόπολης (η οποία λειτουργεί εδώ και 20 μήνες με απλήρωτο προσωπικό) θεωρήθηκε τεράστιος διασυρμός για τη χώρα. Οι τηλεδημοσιογράφοι λυσσούσαν για τις εικόνες ντροπής με το λουκέτο στην κεντρική πύλη, για τους κακόμοιρους τους τουρίστες που ταξίδεψαν ως την Ελλάδα για να δουν την Ακρόπολη και θα φύγουν άπραγοι, για το παράνομο κλείσιμο ενός δημόσιου χώρου και ενός ιστορικού μνημείου.
«Και οι Γάλλοι έκαναν διαδηλώσεις αλλά δεν κατέλαβαν τον πύργο του Άιφελ», ξεσπάθωσε σε κάποιο σημείο ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου του ΑΝΤ1. Κι όμως, δύο ημέρες πριν, στις 12 Οκτωβρίου, είχε γίνει ακριβώς αυτό: οι εργαζόμενοι στον πύργο του Άιφελ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη γενική απεργία ενάντια στο νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που προσπαθεί να περάσει ο Σαρκοζί και χιλιάδες τουρίστες δεν κατάφεραν να ανέβουν στον πύργο.
Είναι σχεδόν απίθανο ο παρουσιαστής να μην ήξερε αυτή τη λεπτομέρεια, μιας και αναφερόταν σε όλα τα ρεπορτάζ των διαδικτυακών media για τις κινητοποιήσεις στο Παρίσι -φυσικά, χωρίς κορώνες του στυλ «διασυρμός της Γαλλίας» ή «τι θα πουν οι Γάλλοι στους τουρίστες». Άρα, μάλλον ο εν λόγω "δημοσιογράφος" πόνταρε στο ότι το κοινό του δεν ενημερώνεται από το διαδίκτυο.
Αυτή ακριβώς είναι η ευχή όλων των εγχώριων ΜΜΕ, τα οποία προσπαθούν να μας παρουσιάσουν το άσπρο για μαύρο: να καταπίνουμε τη μασημένη τροφή που μας δίνουν, χωρίς να χρησιμοποιούμε την τεράστια δύναμη που μας δίνει το διαδίκτυο για να ενημερωνόμαστε μόνοι μας. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.