Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Πλειστηριασμός παλιανθρωπιάς

Σύμφωνα, με το πνεύμα των ημερών όπως αυτό διαμορφώνεται από τα ΜΜΕ και την πολιτική ηγεσία της χώρας, έφθασε ο καιρός να ασχοληθούμε με το μεταναστευτικό (της εισερχόμενης γιατί για την εξερχόμενη δε μιλάει κανείς). Είπαμε να το κάνουμε και εμείς. Ακούμε λοιπόν τις τελευταίες μέρες για "δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης", "για επιχειρήσεις σκούπα", "για καθάρισμα της Αθήνας", "για ανακατάληψη των κέντρων των πόλεων", "για όπλα που πρέπει να προμηθευτούμε" και διάφορα άλλα "ευφυή" σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος. Ευφυή αλλά απάνθρωπα όλα. 
Βλέπουμε, το σύνθημα των ναζί ότι "πρέπει να ξεβρωμίσει ο τόπος" να έχει γίνει επίσημη πολιτική της κυβέρνησης, αφού με τις σκούπες οι νοικοκυρές μαζεύουν τα σκουπίδια. Έτσι και το ελληνικό κράτος αποφάσισε να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό συμπεριφερόμενο στους μετανάστες λες και πρόκειται για ανθρώπινα σκουπίδια. Το ελληνικό κράτος που κάλεσε τους μετανάστες και λίγο μετά υπέγραψε τη συνθήκη Σέγκεν και τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ οι οποίες του απαγορεύουν να επιτρέπει σε μετανάστες να συνεχίσουν το ταξίδι τους για άλλες χώρες της Ευρώπης. Ουσιαστικά, δηλαδή, η πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα υποδοχής αλλά και υποχρεωτικής φιλοξενίας των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στη Δυτική Ευρώπη.

Το ελληνικό κράτος επέτρεπε τόσα χρόνια στους εργοδότες, ιδιαίτερα στους μεγαλοεργολάβους και μεγαλοαγρότες, να απασχολούν σε συνθήκες γαλέρας τους μετανάστες, δίχως να τους δίνει οποιοδήποτε έγγραφο νομιμοποίησης, δίχως να προσπαθεί να επιβάλλει την εφαρμογή των εργασιακών ρυθμίσεων. Αντίθετα, τους άφηνε ως αντικείμενα της πιο στυγνής εκμετάλλευσης στα χέρια κάποιων που πλούτιζαν. 
Το ελληνικό κράτος έρχεται τώρα και στο όνομα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας κάνει επιχειρήσεις - σκούπα, όπως αρέσκονται πολλοί να τις λένε. Συγνώμη κύριοι στα 100 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας εδώ και κάποια χρόνια όλο το 24ώρο εκδίδονται γυναίκες ακόμα και ανήλικα κοριτσάκια. Πιάσατε κανέναν από μαστρωπούς; Θα πιάσετε κανένα; Οι παράνομες αποθήκες πως γεμίζουν και αδειάζουν χωρίς να το αντιλαμβάνεστε; Για τους Έλληνες ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που νοικιάζονται παράνομα σε δεκάδες μετανάστες κάθε βράδυ θα κάνετε τίποτα; Τελοσπάντων,για όλους αυτούς που πλουτίζουν στις πλάτες των ανθρώπων που αποτελούν τους κολασμένους της γης θα κάνετε καμιά επιχείρηση - σκούπα; Το πολύ-πολύ μυγοσκοτώστρα τη βλέπω.
Δεν ισχυριζόμαστε, με όλα τα παραπάνω, ότι η γκετοποίηση των μεταναστών δεν αποτελεί πρόβλημα τόσο για τους ίδιους όσο και για τους κατοίκους των γκετοποιημένων περιοχών. Ωστόσο, θεωρούμε ότι όταν μιλάμε για ανθρώπους οι λύσεις που πρέπει να αναζητούμε θα πρέπει να είναι ανθρώπινες. 
Αντίθετα, στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες βιώνουμε μια πλειοδοσία απανθρωπιάς, ρατσισμού και φασισμού. Όποιος προτείνει την πιο απάνθρωπη λύση κερδίζει. Αφού είναι τέτοια η παλιανθρωπιά τους, που για να μπορέσει η Χρυσή Αυγή να υπερασπιστεί τον τίτλο της είπε ότι θα πρέπει να ξαναστρώσουμε τα ναρκοπέδια στον Έβρο και να αναλάβουν οι Ειδικές Δυνάμεις του στρατού τη φύλαξη των συνόρων για την αντιμετώπιση των μεταναστών. Βέβαια, στον πλειστηριασμό αυτό δεν συμμετέχουν μόνο οι συνήθεις ύποπτοι ΧΑ, ΛΑΟΣ αλλά και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο Ντινόπουλος είναι κάθε μέρα σε κάποιο κανάλι και μιλάει για τους μετανάστες λες και αναφέρεται σε απόβλητα, ο Σαμαράς μίλησε σήμερα για "ανακατάληψη των κέντρων των πόλεων", ενώ το ΠΑΣΟΚ διαφημίζει τις σκούπες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (για τα οποία ο Ντινόπουλος σήμερα στη ΝΕΤ είπε "ναι θα τους βάλουμε εκεί να τους ταϊζουμε κιόλας"). 
Το δυσάρεστο είναι ότι πολλοί συμπολίτες μας χαίρονται από αυτόν τον πλειστηριασμό, θεωρώντας ότι αυτοί που ευθύνονται για το πρόβλημα, τώρα θα τους το λύσουν. Μάλιστα, ακούγονται όλο και περισσότεροι να λένε "θα ψηφίσω ΧΑ γιατί με πειράζουν οι μετανάστες χωρίς όμως να είμαι ρατσιστής" κλπ. Συγνώμη, αν θα σας στεναχωρήσω άλλα όποιος δίνει ψήφο σε ναζί δεν δικαιολογείται. Οι άνθρωποι χαιρετούν ναζιστικά, πουλούν μέσω του site τους ναζιστικά βιβλία, δεν υπάρχει δικαιολογία καμιά. Επίσης, όποιος βλέπει μετανάστη και των αντιμετωπίζει ως απόβλητο είναι ρατσιστής. Του αρέσει δεν του αρέσει. Ο ρατσισμός δεν είναι υποκειμενική συμπεριφορά. Είναι αντικειμενική. Όποιος θεωρεί ότι τα μέλη μιας κοινωνικής ομάδας ή μιας φυλής είναι κατώτεροι από αυτόν και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κατώτερα όντα από την κοινωνία και την πολιτεία είναι ρατσιστής. Ξέρω για πολλούς δεν είναι ωραίο να παραδεχθούν ότι είναι ρατσιστές. Αλλά έτσι είναι.
Όσο για την άποψη ότι πολλοί από το κατεστημένο πολιτικό σύστημα φοβούνται την είσοδο της ΧΑ στη Βουλή, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Όπως, έχουμε ξαναγράψει η άκρα δεξιά και ο φασισμός δεν είναι τίποτε άλλο από το μακρύ και βαρύ χέρι της αστικής τάξης. Ο φασισμός και ο ναζισμός είναι η δεύτερη πιο σκληρή μορφή του καπιταλισμού μετά τον ιμπεριαλισμό. Άρα, η αστική τάξη δεν φοβάται την άνοδο της ΧΑ, την επιδιώκει και την πετυχαίνει. Άλλωστε πιο πολύ από όλους την είσοδο της ΧΑ στη Βουλή θα πρέπει να τη φοβάται η ίδια γιατί οι μνήμες του ναζισμού όσο και αν έχουν προσπαθήσει κάποιο να σβήσουν από την ιστορική μνήμη των Ελλήνων, παραμένουν ζωντανές και μπορεί να ξυπνήσουν και ο ελληνικός λαός να τους αναγκάσει να ξανακρυφτούν όπως έκαναν από το 1974 μέχρι πρόσφατα.

4 σχόλια:

  1. ομορφα και δικαια πολλα απ αυτα που λες αγαπητο πτηνο αλλα εχω 3 ερωτησεις
    1.γιατι να μην φυλασουν τα συνορα καποιοι πιο ικανοι αφου καθε μερα σουλατσαρουν απο 100 εως 300 ανθρωποι με πιθανοτητα και την αναπτυξη παρανομων δραστηριοτητων(ναρκωτικα,πορνεια,κατασκοπεια)
    2.μηπως ειναι λαθος να χαρακτηριζεις ρατσιστες τους ανθρωπους που φοβουνται να κυκλοφορισουν αφου πεσει ο ηλιος και οδηγουνται στη ΧΑ γιατι κανεις δε θελησε να τους βοηθησει τοσα χρονια σ αυτο λογω συμφεροντων.και για να σε βοηθησω σιγουρα θα εχεις καποιο συγγενη παππου,γιαγια που φοβουνται...ειναι ολοι ρατσιστες,αντικειμενικα...
    3.οσο για τους λαθρομεταναστες που βρισκονται στη χωρα μας σιγουρα πρεπει να φροντισουμε ειτε να γινουν νομιμοι μεταναστες ειτε να απομακρυνθουν απο τη χωρα.και ολοι ξερουμε πανω κατω την απαντηση..οπως παντα καπου στη μεση..φανταζομαι θα συμφωνεις οτι η κατασταση απαιτει κατι αμεσα και οργανωμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Να τα φυλάνε τα σύνορα,δεν διαφωνεί κανείς. Έχω και μια ιδέα για αυτό. Να κοπεί η χρηματοδότηση υπέρ ΝΑΤΟ (το μόνο κονδύλι που αυξήθηκε στο φετινό προϋπολογισμό) να επιστρέψουν τα εκστρατευτικά σώματα του ελληνικού στρατού που λειτουργούν ως δυνάμεις κατοχής, δημιουργώντας πρόσφυγες, και να δοθούν τα κονδύλια στην εθνική άμυνα και όχι στην παγκόσμια επίθεση. Αυτό που σου περιγράφω πρέπει να είναι η αρχή κάθε πρότασης για το μεταναστευτικό. Δεν γίνεται να συμμετέχεις σε πολέμους ως δύναμη κατοχής
      2.Γιατί οδηγούνται στη ΧΑ; Τι είναι οι ναζί, πολιτοφύλακες; Η δράση της ΧΑ έχει περιορίσει το πρόβλημα; Τι θα λύσει η άνοδος της ΧΑ; Η λύση του προβλήματος βρίσκεται στην προτάσεις της ΧΑ; Να τους σκοτώσουμε δηλαδή; Και αφού σκοτώσουμε τους μετανάστες μετά ποιους θα σκοτώσουμε; Τους εργάτες που απεργούν; Τους κομμουνιστές; Τους Εβραίους; Τους ομοφυλόφιλους; Δεν γίνεται ρε φίλε να αναζητάς λύσεις στους ναζί. Δεν δίνουν λύσεις.

      Δεν έγραψα ότι είναι ρατσιστής όποιος φοβάται, έγραψα ότι είναι ρατσιστής όποιος πιστεύει ότι είναι ανώτερος από κάποιον άλλο άνθρωπο λόγω καταγωγής είτε φυλετικής, είτε εθνικής, είτε ταξικής. Μην αλλάζεις αυτά που γράφω. Όπως, έγραψα ότι υπάρχει πρόβλημα από την γκετοποίηση.
      3. Οι μετανάστες που είναι στη χώρα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως άνθρωποι. Οι επιχειρήσεις σκούπα εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο με την πολιτική του να έρθουν όλοι τώρα που έχουμε έργα για να κονομήσουμε. 4.Οργανωμένα για μένα, σημαίνει, να καταγραφούν τα στοιχεία των ανθρώπων που είναι στην Ελλάδα.
      Να μην υπάρχει μετανάστης δίχως χαρτιά. Να μπορείς ως κράτος να τους ελέγξεις. Που δουλεύουν; Που μένουν;κλπ.
      Να γίνονται άμεσα οι κρίσεις για την παροχή ασύλου σε πρόσφυγες.
      Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες.
      Να χτυπηθούν σκληρά τα κυκλώματα εκμετάλλευσης (πορνεία, ναρκωτικά, ανθρώπινο εμπόριο, εργασιακή εκμετάλλευση κλπ).
      Δηλαδή, να τους αντιμετωπίσουμε ως ανθρώπους και όχι ως σκουπίδια.

      Διαγραφή
  2. χαιρομαι γιατι τελικα συμφωνουμε στο
    1.να φυλασονται καλα τ συνορα
    2.οποιος φοβαται και ψηφιζει ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν ειναι ρατσιστης
    3.το θεμα των λαθρομεταναστων της χωρας χρηζει αμεσης και οργανωμενης αντιμετωπισης.
    πιθανως να διαφωνουμε στην οργανωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος ψηφίζει Χρυσή Αυγή και δεν πιστεύει ότι είναι ρατσιστής, ναζιστής ή φασίστας θα σε απογοητεύσω αλλά έχει γίνει κάτι από τα 3.
      Όποιος φοβάται δεν επικαλείται τον τρόμο και τη φρίκη του ναζισμού για να τον αντιμετωπίσει.
      Άν έχεις σκοπό να ψηφίσεις ΧΑ πήγαινε 2 εκδρομούλες μια από τις επόμενες Κυριακές. Μία στο Δίστομό και μια στα Καλάβρυτα. Ήμαρτον με τους ναζί. Πρέπει πάλι να κάψουν τη χώρα και να κρυφτούν μετά για καμιά 50 χρόνια μέχρι να τους ξαναχρειαστεί η άρχουσα τάξη; Ήμαρτον.

      Διαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.