Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Από τον κοινωνικό αυτοματισμό στον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Μια μέρα μετά την ομολογία του 21χρόνου μετανάστη από το Πακιστάν για την απόπειρα δολοφονίας της 15χρόνης κοπέλας στην Παρό παρακολουθούμε μια γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη μεταναστών χωρίς χαρτιά ενώ τα αστικά ΜΜΕ, συγχρονισμένα, για μια ακόμη φορά επιδιώκουν τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Καταρχάς, επειδή πολλά ασπόνδυλα, καθυστερημένα που ασχολούνται τελευταία, εκτός από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκο και την ΑΕΚ και με την πολιτική, για να καταλάβουν πρέπει να αναφέρεις και τα προφανή, λέμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι επιθυμούμε την παραδειγματική τιμωρία του 21χρόνου, εφόσον αποδειχθεί ένοχος γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι εν ισχύ το τεκμήριο της αθωότητας,  που έχει οδηγήσει ένα 15χρονο κορίτσι στην εντατική.

Ακόμα, πιο σημαντικό βέβαια είναι να γίνει καλά η 15χρόνη. Το ευχόμαστε ολόψυχα.

Τα όσα ακολούθησαν τη σύλληψη εγείρουν πολλά ερωτηματικά.

Πόσο επικίνδυνο είναι η κυβέρνηση να εκμεταλλεύεται το γεγονός της σύλληψης του δράστη για να ξεκινήσει μια κολοσσιαία επιχείρηση σύλληψης μεταναστών; 
Είναι δυνατόν τα ΜΜΕ ενορχηστρωμένα να βάλουν κατά των μεταναστών σε ένα όργιο ειδήσεων, που πολλές φορές είναι ψευδείς, διαμορφώνοντας συνθήκες κανιβαλισμου εναντίον των μεταναστών;
Sites όπως το enikos έφτασαν στο σημείο να αναδημοσιεύουν αναρτήσεις, εναντίον μεταναστών, από blogs αμφιβόλου αξιοπιστίας σαν "ειδήσεις" που δεν μπήκαν  καν στον κόπο να τις επιβεβαιώσουν παρά μόνο μετά από πληθώρα σχολίων για το ψευδές της ανάρτησης. http://www.enikos.gr/society/67957,H_diayeysh_gia_thn_shmaia.html

Δεν ακούσαμε πουθενά για το αν εξετάζεται η ψυχική κατάσταση του δράστη. Δεν έχουμε καμία, μα καμία πρόθεση να τον βγάλουμε τρελό. Επαναλαμβάνουμε ότι αν αποδειχθεί ένοχος να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Ωστόσο, θυμόμαστε πολλούς "αστέρες" του ακροδεξιού χώρου όπως ο Γεωργιάδης, όταν ο Μπρέβιακ σκότωνε όποιον έβρισκε μπροστά του να λέει "ο άνθρωπος είναι ψυχοπαθής και τίποτα άλλο. Τελειώνει αυτή η συζήτηση", σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να αποσυνδέσει το ακροδεξιό μίσος του δράστη από την κτηνώδη πράξη του. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, ο Μπρέβιακ επειδή είναι λευκός νεοναζί  όταν σκοτώνει είναι απλά τρελός ενώ ο Πακιστανός επειδή είναι μαύρος, χωρίς χαρτιά στη χώρα μας είναι εγκληματίας λόγω βεβαρημένου DNA;

Με αυτό θέλουμε να αναδείξουμε τα επικίνδυνα μονοπάτια στα οποία βαδίζουμε ως κοινωνία, μετά το κοινωνικό αυτοματισμό τα ΜΜΕ θέλουν να επιβάλλουν το κοινωνικό κανιβαλισμό στοχοποιώντας κοινωνικές ομάδες και αν πολλούς, σήμερα, λόγω των προβλημάτων που προκαλούνται από την γκετοποίηση των μεταναστών δεν τους πειράζει ας σκεφθούν ότι αύριο αν θελήσουν οι κατέχοντες την εξουσία να τους στοχοποιήσουν θα γίνουν οι ίδιο θύματα του κοινωνικού κανιβαλισμού. Ας θυμηθούμε τι έλεγαν τα μέσα όταν εφάρμοζαν τον κοινωνικό αυτοματισμό στοχοποιώντας καθεμιά από τις επαγγελματικές τάξεις που αντιδρούσε στα μέτρα που τη φτωχοποιούσαν.

Μακάρι να γίνει καλά το κορίτσι.


2 σχόλια:

  1. παπαγαλε μην κουραζεσαι αλλο...επιτυχημανη η απεργια σας στη χαλυβδουργια με 120 μονο απολυσεις και ολοι οι λαθραιοι ειναι καλοι ανθρωποι που προσφερουν στη χωρα.............μακαρι να γινει καλα το κοριτσι...κι εκανες το καθηκον σου ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Η απεργία στη χαλυβουργία δεν ήταν δική μας. Ήταν των χαλυβουργών και σε αυτούς αξίζουν τα εύσημα.Αν θεωρείς ότι δεν ήταν επιτυχημένη, πάρε 300€ και σκάσε.
      2. Εσύ τι ακριβώς κάνεις τις μέρες που έχει απεργία;
      3. Τι ώρα ξυπνάς;
      4. Για τη χαλυβουργία τι έκανες;
      5. Το καθήκον σου για το κορίτσι ποιο είναι;
      Πως το ασκείς;
      6. Όλοι οι μετανάστες πάντως δεν είναι ούτε εγκληματίες ούτε μιάσματα. Μιάσματα είναι οι φασίστες

      Διαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.