Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Αν σκότωναν τους αριστερούς κάποιοι θα πήγαιναν τσάμπα....

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλέκου Αλαβάνου για την περιφέρεια Αττικής αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ "Διαλύοντας το ΣΥΡΙΖΑ". Ένα σήριαλ που ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν και περιελάμβανε πολλά επεισόδια. Από την αδυναμία συμφωνίας για τον επικεφαλή των βουλευτικών εκλογών μέχρι τη δημιουργία της ¨Δημοκρατικής Αριστεράς (ο Θεός να την κάνει)¨. Δυστυχώς, εκείνοι που μιλούν, σχεδόν καθημερινά, για την ανάγκη κοινής δράσης της αριστεράς δρουν σε αντίθετη κατεύθυνση βάζοντας προσωπικές επιδιώξεις πάνω από το στόχο που εκφράζουν.
Οι παλινωδίες στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, αφενός δικαιώνουν την ηγεσία του ΚΚΕ που αρνείται πεισματικά οποιοδήποτε διάλογο, αφετέρου αποδεικνύουν ότι η ανανεωτική αριστερά βρίθει καιροσκόπων πολιτικών που πολύ εύκολα μπορούν να μετατραπούν είτε σε νεο-φιλελεύθερους σοσιαλιστές, είτε σε προέδρους ποδοσφαιρικών ομάδων. Είναι ντροπή πολλοί από αυτούς να καπηλεύονται τους αγώνες και τις θυσίες των αριστερών πολιτών της χώρας. Για αυτό είναι ανάγκη οι πολίτες που ανήκουν ιδεολογικά σε αυτό το χώρο να αντιληφθούν την ομηρία στην οποία βρίσκονται και το ρόλο που διαδραματίζουν τώρα αλλά και αυτόν που θα διαδραματίσουν στο προσεχές μέλλον οι πολιτικοί σχηματισμοί που επιδιώκουν να τους εκφράσουν.
Η αριστερά που είναι αρεστή στον Αλαφούζο και τον Πορτοσάλτε δεν είναι αριστερά, είναι ένα χωνευτήρι προοδευτικών ανθρώπων και αντιλήψεων που θυσιάζονται για να εκφραστεί η αριστερά «της υπευθυνότητας και του ρεαλισμού», η αριστερά του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.