Από το σημερινό "Ημεροδρόμος"
Εχουμε μια κυβέρνηση, η οποία τυλίγει τον ελληνικό λαό σε μια κόλλα χαρτί που το βάφτισε «Μνημόνιο» και μάλιστα, στο πλαίσιο του «Μνημονίου», έθεσε την Ελλάδα υπό τη δικαιοδοσία του... αγγλικού δικαίου!
Εχουμε μια κυβέρνηση, η οποία τυλίγει τον ελληνικό λαό σε μια κόλλα χαρτί που το βάφτισε «Μνημόνιο» και μάλιστα, στο πλαίσιο του «Μνημονίου», έθεσε την Ελλάδα υπό τη δικαιοδοσία του... αγγλικού δικαίου!
«Η παρούσα Σύμβαση - όπως αναφέρεται στο άρθρο 14 της Δανειακής Σύμβασης που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα - διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο»!
Εχουμε μια κυβέρνηση που διά του προέδρου της, του πρωθυπουργού Παπανδρέου, διαφημίζει στο εξωτερικό ότι διαθέτει δημόσια περιουσία αξίας 270 δισ. ευρώ για ξεπούλημα!
Εχουμε μια κυβέρνηση, η οποία προβάλλει ως «μοντέλο ανάπτυξης» το ξεπούλημα στους εμίρηδες του Κατάρ μιας τεράστιας έκτασης 5.300 στρεμμάτων, του Ελληνικού, μιας έκτασης που υποτίθεται ότι «θα» γινόταν «μητροπολιτικό πάρκο», για να κατασκευαστούν... «πλωτά καζίνο»!
Και έχουμε, επίσης, μια κυβέρνηση, η οποία διά του υπουργού της, του κ. Παμπούκη, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους μετά την περίφημη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ότι προωθεί «επενδυτικό νόμο», βάσει του οποίου οι «επενδύσεις» που ονειρεύεται το ΠΑΣΟΚ για τον τόπο θα κινούνται στα πρότυπα... της «ΠΕΣΙΝΕ»!
Μετά και την προηγούμενη ομολογία, σημειώστε ότι οι «επενδύσεις ΠΕΣΙΝΕ» σημαίνουν τα εξής:
Συμβάσεις όπως αυτές που υπεγράφησαν το 1960 - από την κυβέρνηση του «Εθνάρχου» Καραμανλή - μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για την «ΠΕΣΙΝΕ», δεν είναι απλώς «λεόντειες». Είναι αποικιοκρατικές!
Βάσει εκείνης της συμφωνίας, το ελληνικό κράτος όφειλε να κάνει επενδύσεις ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων για την ηλεκτροδότηση της «ΠΕΣΙΝΕ», ενώ η «επένδυση» της ίδιας της γαλλικής εταιρείας δεν ξεπερνούσε τα 25 εκατομμύρια δολάρια!
Οριζόταν ότι η «ΠΕΣΙΝΕ» θα πληρώνει την κιλοβατώρα με τιμή κάτω από το κόστος παραγωγής της από τη ΔΕΗ, αν και η «ΠΕΣΙΝΕ», βιομηχανία παραγωγής αλουμινίου, ήταν από τις πλέον ηλεκτροβόρες βιομηχανίες της χώρας (για την ακρίβεια υπολογίστηκε ότι κατανάλωνε περίπου το 10% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας)!
Το 1975 αποκαλύφθηκε ότι η «ΠΕΣΙΝΕ» έπαιρνε το ρεύμα από τη ΔΕΗ, όχι απλώς κάτω του κόστους, αλλά μόλις στο 1/3 του κόστους! Είναι ενδεικτικό ότι η πρώτη ανατιμολόγηση ακόμα και αυτού του «συμβολικού» ποσού της τιμής του ρεύματος στην «ΠΕΣΙΝΕ», από το 1963 που λειτούργησε η πολυεθνική, έγινε το 1993, δηλαδή μετά από τριάντα χρόνια...
Με πρόχειρους υπολογισμούς, η συσσωρευμένη ζημιά δεκαετιών που προκάλεσε η πολυεθνική στη χώρα, στην προ ευρώ εποχή, ξεπερνά τα 100 δισ. δραχμές!
Ιδού, λοιπόν, τι κρύβεται πίσω από τις «επενδύσεις» τύπου «ΠΕΣΙΝΕ» που διαφημίζουν στα κανάλια
τα γιουσουφάκια των εμίρηδων και οι γυμνοσάλιαγκες των «παπατζήδων», που σε ένα λαό, με κομμένο μισθό, του «υπόσχονται» πράσινες τσόχες, ρουλέτες, κουλοχέρηδες και φρουτάκια!
Μιλάμε για «επενδύσεις» και αποικιοκρατικές συμβάσεις τύπου «ΠΕΣΙΝΕ» που (για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι) τις συνοδεύουν καταγγελίες για:
Σκαστές παρανομίες φοροδιαφυγής με «διπλά» βιβλία και υπερτιμολογήσεις,
Καταβολή συμβολικών προστίμων ύψους 30 εκατομμυρίων για τη νομιμοποίηση πολεοδομικών αυθαιρεσιών που ξεπερνούσαν τα 7 δισ.(!),
Δημιουργία ακόμα και «δικού της» οικισμού, που κι αυτός εντάχθηκε στα σχέδια της πολυεθνικής για ξεπούλημα, Ειδικά προγράμματα απόλυσης εργαζομένων με συνέπεια μείωσης του προσωπικού κατά 50% (πάνω από 1.000 «έξοδοι» εργαζομένων) σε μια δεκαετία.
Ολα τα προηγούμενα, συνιστούν μόνο ένα περίγραμμα του «μοντέλου ανάπτυξης» του ΠΑΣΟΚ. Το κυβερνητικό «όραμα» πάει ακόμα πιο πέρα.
Πέρα κι από τις «ΠΕΣΙΝΕ», με τα αμύθητα κέρδη για τους κεφαλαιοκράτες και τα δυσβάσταχτα βάρη για τον ελληνικό λαό!
Τώρα, πλέον, το «όραμά τους» περιλαμβάνει μέχρι και... «πλωτές ΠΕΣΙΝΕ», που θα εγκαθιδρυθούν αποικιοκρατικά σε ξεπουλημένες δημόσιες περιουσίες αξίας 270 δισ. ευρώ, ξεπουλημένες σε ντόπιους και ξένους «αποικιοκράτες» που, μάλιστα, οι «γκανιότες» και οι ρουλέτες τους θα προστατεύονται από το αγγλικό δίκαιο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.