Αναδημοσίευση από το Ριζοσπάστη
Την προσπάθεια γενίκευσης της διαστρέβλωσης της ηρωικής ιστορίας του λαϊκού - απελευθερωτικού κινήματος του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ από το κράτος, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Αυτή τη φορά η προσπάθεια εκδηλώθηκε από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία στο ημερολόγιο της ηλεκτρονικής σελίδας της, προχτές Κυριακή, ανέφερε ότι «σαν σήμερα ο Αρης Βελουχιώτης με τους αντάρτες του κατέσφαξε πάνω από 1.450 άνδρες, γυναίκες, παιδιά στο Μελιγαλά Κορινθίας»!
Για την πρόκληση αυτή μια μέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία, η ΚΟΘ του ΚΚΕ τονίζει μεταξύ άλλων:
«Η μάχη του Μελιγαλά είναι μάχη με τους ταγματασφαλίτες, γνωστούς συνεργάτες των Γερμανών που έδιναν όρκο στον Χίτλερ και αργότερα τους αξιοποίησαν οι Αγγλοι ενάντια στο λαϊκό κίνημα.
Οι ταγματασφαλίτες στην Πελοπόννησο και σ' άλλα μέρη της χώρας είχαν εντολή από τους Αγγλους να ελέγξουν την Πελοπόννησο μετά την αποχώρηση των Γερμανών έως ότου φτάσουν με στρατό οι Αγγλοι και η κυβέρνηση Καΐρου. Ετσι με τη δράση τους επιδίδονταν σε εκατοντάδες εγκλήματα στη χώρα και στην Πελοπόννησο.
Οταν οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ στις 8/9/44 απελευθέρωσαν την Καλαμάτα από τους ταγματασφαλίτες, αιχμαλώτισε ένα μέρος απ' αυτούς, ενώ ένα άλλο με επικεφαλής τον κατοχικό νομάρχη Περωτή διέφυγε στον Μελιγαλά. Ακολούθησε 3ήμερη μάχη και στο τέλος οι ταγματασφαλίτες ύψωσαν λευκές σημαίες. Στη μάχη σκοτώθηκαν 200 παλικάρια του ΕΛΑΣ. Παρ' όλα αυτά ο ίδιος ο ΕΛΑΣ φύλαγε τους ταγματασφαλίτες αιχμαλώτους από την οργή του κόσμου ένεκα των εγκλημάτων τους.
Ο ίδιος ο Αρης έφτασε στο τέλος της μάχης και δεν πρόλαβε να συμμετάσχει με το Σύνταγμά του.
Αυτά τα γεγονότα για το ρόλο των Αγγλων, των κατοχικών κυβερνήσεων, των ταγμάτων ασφαλείας θέλουν να κρύψουν όσοι σήμερα και χτες στρέφονται ενάντια στο λαό.
Θέλουν να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα χτυπώντας την Ιστορία του».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.