Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Σύντροφοι αυτό δεν δικαιολογείται

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούσε ως φήμη η απόλυση 20 εργαζόμενων από την "Τυποεκδοτική". Η επιβεβαίωση της είδησης αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα στην προσπάθεια που κάνουν το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι που έχουν στρατευθεί στις γραμμές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ ώστε να αναχαιτίσουν την επίθεση που δέχονται από τα μέτρα της κυβέρνησης. Στρώνει κόκκινο χαλί σε όσους προπαγανδίζουν εναντίον τους. Όσες δικαιολογίες και να προβάλλει η ηγεσία του ΚΚΕ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η "Τυποεκδοτική" δεν μπορεί να διακαιολογήσει 20 απολύσεις. Πρέπει να κατανοήσει ότι με τέτοιες κινήσεις δίνει όπλα στον εχθρό τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει όποτε κρίνει σκόπιμο (πχ η Τρέμη το 2009 θυμήθηκε να ρωτήσει την Παπαρήγα γιατί πήγε η κόρη της πριν 20 χρόνια στο Deere). 

Πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι προτιμότερες οι επιθέσεις, και το κόστος που αυτές συνεπάγονται, που δέχεται το ΚΚΕ με αφορμή την ύπαρξη της Τυποεκδοτικής και της λειτουργίας της ως επιχείρηση από τη μη ύπαρξη της αφού αυτό θα στραγγάλιζε επικοινωνιακά το κόμμα. Ωστόσο, όταν η επίθεση αφορά απλά στη λειτουργία της Τυποεκδοτικής δεν δημιουργεί πρόβλημα, όταν όμως η Τυποεκδοτική λειτουργεί σας στυγνή καπιταλιστική επιχείρηση είναι προτιμότερη η μη ύπαρξη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.