Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Το πάνε μέχρι τέλους.

Ο ΓΑΠ την Παρασκευή ανακοίνωσε το πλαίσιο του 3-ετούς προγράμματος που θα πρέπει να εφαρμοσθεί ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση, όπως είπε. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ μέτρα εξοικονόμησης ύψους 76 δις ευρώ. Το ποσό είναι ιλιγγιώδες. Τα 26 από τα 76 προβλέπεται ότι θα εξοικονομηθούν από περιορισμός κρατικών των δαπανών του κράτους για τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία κλπ και τα 50 από τη πώληση της κρατικής περιουσίας. Όπως, εύκολα αντιλαμβάνεστε η εφαρμογή του προγράμματος φαντάζει εφιάλτης. 
Η εξειδίκευση των μέτρων, που θα ανακοινωθεί μετά το Πάσχα γιατί διαφορετικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα τσούγκριζαν πολλά αυγά με το κεφάλι τους, θα σχηματοποιήσει τον εφιάλτη. Προγραμματίζουν την ιδιωτικοποίηση των πάντων και το τέλος του, όποιου, κοινωνικού κράτους είχαμε. Ήδη τα προβλήματα στον τομέα της υγείας και της παιδείας είναι άκρως αποκαλυπτικά για το τι μας επιφυλάσσουν. Τα νοσοκομεία είτε κλείνουν (Αρεταίειο και Αιγηνήτειο) είτε υπολειτουργούν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του γνωστού πολιτικού ψεύτη Ανδρέα Λοβέρδου να μας πείσει ότι οι διοικήσεις που ο ίδιος έχει διορίσει και εξακολουθεί να στηρίζει τον σαμποτάρουν. 
Στον τομέα της Παιδείας η ανακοίνωση της σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ που λέει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω του γεγονότος ότι δεν γίνονται προσλήψεις μελών ΔΕΠ με αποτέλεσμα να μην αντικαθίστανται οι καθηγητές που συνταξιοδοτούνται φανερώνει την προσπάθεια για de facto επιβολή της ιδιωτικοποίησης της παιδείας.
Τα σχέδια τους είναι εξοντωτικά για το λαό και η ερώτηση που ακούγεται συχνά "Που το πάνε" έχει μια απάντηση. Το πάνε μέχρι τέλους. Ο σχεδιασμός τους δεν περιλαμβάνει τίποτα άλλο πέρα από την εξαθλίωση των εργαζομένων. Και αν νομίζετε ότι κινδυνολογώ ρωτήστε κάποιον απ΄τους γνωστούς σας που έχει απολυθεί, για τον οποίο έχει έρθει το τέλος και η πτώχευση. Για αυτό άλλωστε είναι και μάταιη η κουβέντα αν θα πτωχεύσει η χώρα ή όχι. Ο λαός πτωχεύει, καθημερινά. Η υποτίμηση της τιμής της εργατικής δύναμης και η χειροτέρεψη των συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης συνιστούν χρεωκοπία. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα αντιστρέψουμε την πορεία αυτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.