Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Τόσο πρόθυμος;

Συχνά, το τελευταίο διάστημα γίνεται κουβέντα στην Ελλάδα για την ανάγκη δημιουργίας ενός αριστερού σχήματος που θα διαμορφώσει δυναμική εξουσίας. Όσοι καλούν σε αυτή την κατεύθυνση θεωρούν ότι στη συμμαχία αυτή μπορούν και πρέπει να συμμετάσχουν το ΚΚΕ, ο ΣΎΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές δυνάμεις. Το ΚΚΕ απορρίπτει αυτές τις προτάσεις τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με βάση την "αριστερή" θεώρηση των πραγμάτων, αλλά η συνεργασία θα πρέπει να υπάρξει με στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού και τη λαϊκή εξουσία.
Στα πλαίσια του προβληματισμού αυτού που απασχολεί μεγάλο κομμάτι των αριστερών πολιτών αυτής της χώρας παραθέτουμε τη δήλωση του κ. Κουβέλη σχετικά με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων που συντελείται στις ΔΕΚΟ. «Η αναγκαία αναδιάρθρωση και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ, είναι απαράδεκτο να εξαντλείται στην αποδυνάμωση των εργασιακών δικαιωμάτων», ανέφερε σε σχετική του δήλωση.
Δηλαδή, ένας από τους πόλους τον οποίο καλούν για τη δημιουργία του αριστερού μετώπου λέει ότι οι αλλαγές δεν θα πρέπει να εξαντλούνται στην αποδυνάμωση (όπως τη λέει) των εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν λέει ότι διαφωνεί με αυτές αλλά ότι απλά θα πρέπει να γίνουν και άλλες σε άλλους τομείς. Ο κ. Κουβέλης φαίνεται ότι στρώνει το χαλί για την μελλοντική του συμμετοχή σε μια κυβέρνηση προθύμων στην οποία θα δίνει αριστερό άλλοθι. Η κρίση τελικά είναι ευκαιρία να πέσουν οι μάσκες και να τελειώσουν και οι αυταπάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.